Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy HA-2013. Poskładaj razem z nami.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele dobrego o tym tranzystorze można poczytać tez na diy.com

Pozdrawiam

Tu może:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

porownywal ktos granie wzmaka z trafami 20va vel 40va?

i zmniejszym radiatorem na wyzszym pradzie. tj. z wieksza temp pracy?

ja dziś zamontowałem monstrualne trafo do HA2013 200VA,jak dzieci wstaną to po testuje na kolumnach.Za kondami głównymi mam 2x 20.40V DC (trafo ma 15V-0-15V AC)

ja dziś zamontowałem monstrualne trafo do HA2013 200VA,jak dzieci wstaną to po testuje na kolumnach.Za kondami głównymi mam 2x 20.40V DC (trafo ma 15V-0-15V AC)

Diody Ci wywali :P Ja poluję do wersji słuchawkowej z zasilaczem na trafa 60-100va (w zależności jakie się znajdzie z zalecanymi napięciami... ale te 60va już będzie ok raczej :) )

edit: ma ktoś może na zbyciu płytkę zasilacza z projektu HA2012?

Edytowane przez rayfe

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Do wczoraj można było robić zrzutę na pakiety części.

Czy jest ktoś, kto przelał na płytki bądź na pakiety części, a nie otrzymał ode mnie potwierdzenia?

Wszelkie uwagi proszę na e-mail - adres jest w zakładce "O MNIE".

Spóźniłem się na zamówienie części do zasilacza w/g spencera do ha-2013.

Jestem zainteresowany odkupieniem, jeśli ktoś zrezygnuje.

“Kejseren er i garderoben!”

Czy są chętni na meeta by porównać HA2012 vs. HA2013 z Warszawy? Zapraszam na PW.

Knutty mile widziane. Pułap słuchawkowy? Nie mam pojęcia.

Może ma ktoś zbędny LSK389B...niestety uwaliłem u siebie w jednym kanale ładunkiem elektrostatycznym podanym paluchem na przewody przy potencjometrze

Czy ktoś próbował przebiasować go w klasę AB i napędzić jakieś głośniki większą mocą niż z samej klasy A? Chętnie bym spróbował, ale aktualnie nie mam do czego podpiąć :)

• 2 tygodnie później...

Za oknami wiosna a w temacie straszna zima :)

czy są jakieś postępy w temacie zasilacza do HA ?

jest możliwość określenia jakiegoś terminu finału ?

nikogo nie poganiam tylko pytam !

Ja tam teraz ciekaw jestem czy ktoś porównywał jak wzmak gra na jednym wspólnym trafie i czy dwa oddzielne na kanał wypadają lepiej. Jednak w przypadku gdy zastosujemy zasilacz te różnice o ile są prawdopodobnie zmaleją o ile nie znikną...

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Panowie,

Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu wysyłki.

Najpierw same płytki do tych, którzy nie zamawiali części, następnie reszta.

Dziś otrzymałem informację, że jutro ma być do mnie wysłana paczka z płytkami. Zapewne otrzymam ją w piątek i w poniedziałek będę mógł powysyłać płytki tym, którzy nie zamawiali pakietów części.

Co do wysyłek płytek z pakietami części to dopiero w przyszłym tygodniu otrzymam rezystory. Po tym fakcie przesyłki już polecą z górki, gdyż resztę komponentów mam już u siebie.

Może na początku przyszłego tygodnia uda mi się też wszystko podsumować, by zorientować się co do kosztów przesyłek ode mnie do Was. Z pewnością są jakieś oszczędności, ale na dzień dzisiejszy nie wiem dokładnie jak wysokie.

Mam tylko nadzieje ze Merkar uporal sie z problemem paskudnej solder-maski, bo trzeba przyznac ze na plytkach wzmacniacza, to im to srednio wyszlo :-)

Czesci w drodze, powinny dojsc zaraz po weekendzie, pon/wt wiec poczatkiem tygodnia smialo bedziesz mógl organizowac juz wysylki do tych którzy zamawiali pcb i czesci.

Pozdrawiam

Edytowane przez jeremy

Sprzedam wzmacniacz słuchawkowy HA-2013

Wszystkie informacje w wątku:

Ukryta Zawartość

wpis nr #13641

Ukryta Zawartość

Chyba dzisiejsza noc będzie z głowy, bo jak zacząłem to wypadało by skończyć :)

Ukryta Zawartość

post-30447-0-01439700-1366406633_thumb.jpg

post-30447-0-94430100-1366406645_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie udało się skończyć w nocy, trochę utknąłem na tylnej ściance bo nie zdążyłem zrobić na CNC a sie strasznie zawziąłem i zrobiłem "hand made". Ale za to jeszcze tylko układ do wskaźników i gotowe. To już gra :).

Ukryta Zawartość

post-30447-0-56801300-1366463452_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez r1212

Pytanie mam do Was koleżeństwo.

Bo jakoś mi umknęło i nie zdążyłem.

Czy może ktoś posiada któreś pakiety do wzmacniacza na wydaniu

Chciałbym się przypomnieć.

Przegapiłem zamówienie na części do zasilacza w/g spencera do Ha-21013.

Bardzo chętnie je odkupię.

“Kejseren er i garderoben!”

OD wczoraj leżą u mnie płytki.

Wykonanie ekstra.

Ukryta Zawartość

Po niedzieli odbieram zamówione pudełka, czekam na rezystory i wysyłam do zainteresowanych.

Ci, którzy nie zamawiali pakietów części płytki dostaną szybciej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Robertinus

Do tych, którzy zamawiali same płytki dziś poszły przesyłki.

Zamawiający dwie sztuki po odliczeniu kosztów przesyłki mieli po 0,70zł nadpłaty - wybaczcie, ale nie będę tych nadpłat zwracał, jedynie chyba bank by na tym skorzystał. Oczywiście jeśli ktoś sobie życzy, to nie ma dwóch zdań - przelewam.

Parę osób zamówiło po 4 płytki, oni mają po 6,70zł nadpłaty - zrobię Wam przelewy.

Tych, którzy otrzymają swoje przesyłki proszę o potwierdzenie mi tego faktu na e-mail (jest w zakładce "o mnie").

Zasilacze w toku, ale pewnie część z Was słucha na tym wzmaku bez modyfikacji.

Ja teraz na odsłuchy nie starcza dnia, ale miło by było poczytać o Waszych spostrzeżeniach z perspektywy czasu.

Znamiennym jest, że ten wzmak nie zagra dobrze ze słabym źródłem, w/g mnie dopiero dobrze wysterowany - podobnie jak HA-2012 - pokazał pazura.

Właśnie - piszcie czy słuchacie i jak Wam gra.

Z braku czasu ostatnio mało słucham, ale... wziąłem sobie go do pracy i praktycznie codziennie 7:00 - 7:30 mam chwilkę wolnego ze słuchawkami na uszach. Jak pisałem wcześniej gra dla mnie bardzo dobrze. Swoją drogą nie mogę się doczekać na zaaplikowanie nowego zasilacza.

U mnie nowe zasilacze juz graja, niestety z powodu braku czasu, zmeczenia materialu ludzkiego nie mialem czasu na dokladne analizy i porównania,napisze tylko ze z zasilaniem spencera jest lepiej, wiecej powietrza, instrumenty zdaja sie miec wiecej przestrzeni wokól siebie, Roznice sa spore, zdecydowanie na plus...

Pozwole sobie na tylko tyle, dlatego ze kazdy pewnie znajdzie cos innego w brzmieniu ukladu, i to co podoba sie mi nie koniecznie moze podobac sie innym.

Dziekuje wszystkim za wsparcie w tworzeniu projektu.

Pozdrawiam

U mnie nowe zasilacze juz graja

Na jakich trafach uruchomiłeś ??

( robiłeś próbę na zamówionych do tego projektu )

Czy będzie informacja co można wywalić ze starej płytki i gdzie najlepiej wpiąć zasilanie z zasilacza ?

Domyślam się ,że regulacja całości zgodnie z istniejącą instrukcją

pozdrawiam

Na jakich trafach uruchomiłeś ??

Uruchomiłem na przerobionych trafach z zamówienia grupowego, jednak takiego rozwiązania nie mogę polecić, układ pracuje, ale ocieram się o progi stabilizacji,

praktycznie jadę bez żadnych zapasów na stabilizacje, jest to bardzo wątpliwej jakości stabilizacja,

Zamówiłem sobie już trafka 18V. (20 tez będą jak najbardziej ok, ale zasilacz może się grzać, sam tego jeszcze nie sprawdzałem)

Obecne 15V trafa wykorzystam do innych projektów, jeść nie wołają, niech sobie leżą :-)

Czy będzie informacja co można wywalić ze starej płytki i gdzie najlepiej wpiąć zasilanie z zasilacza ?

Wylutować duże kond, diody, towarzyszące im kondensatory, bezpieczniki polimerowe,

Odpowiednio zasilić układ zabezpieczenia (zmniejszyć wartość R27 na pcb wzmacniacza do około 3.3K i zasilić te część układu z dodatkowego pada na pcb zasilacza - pomiędzy złączem a bezp polimerowym) lub w miejsce D3 na pcb wzmacniacza wlutować zworę. Ja tak własnie zrobiłem, wada to taka ze układ reaguje na zanik napięcia stałego a nie zanik napięcia zmiennego przez co później odłącza przekaźnik w przypadku braku zasilania.

Napięcia z zasilacza podać najlepiej w miejsca gdzie na pcb wzmacniacza znajdowały się usunięte przez nas duże kondensatory.

Myślę ze na ten temat pojawi się nieco więcej za jakiś czas, jak już wszystko zostanie przyzwoicie pomierzone i przetestowane,

Ja niestety jestem zawalony praca zawodowa i nie mam czasu kompletnie na nic,

Pozdrawiam

No to skoro sie chwalimy....

U mnie zasilacze Spencera od trzech tygodni na nowych PCB - w czerwieni i zdecydowanie zgrabniejszych niz mialem poczatkowo. Wyglada to teraz jak na zdjeciu. Ma nawet calkiem spore szanse na doczekanie sie obudowy.

Prosze nie czepiac sie jakosci zdjecia - zrobilem telefonem i przy koszmarnym oswietleniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi