Skocz do zawartości
IGNORED

Shiga mini kit - zamówienie

ja_brzoza

Rekomendowane odpowiedzi

Z grubsza, przy tej ilości

LC78601R-8615 $2.50

LA9242MHK-MPB $2.10

2SA1342 $0.33 (tylko póki co mam cenę za 100 sztuk; przy mniejszej ilości będzie inna cena).

wysyłka DHL 30$ czyli 5zł na osobę w tym momencie.

Aha, żeby była możliwość otrzymania gwarancji na części, która wynosi 120 dni,płatność będzie paypalem do czego doliczyć 6% do wszystkiego.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

inna cena przy mniejszej ilosci nie bedzie przekraczac 1$ wiec mozna sobie doliczyc do scalaka 3zl. to bedzie max koszt 'mniejszej ilosci'.

mi sie wydaje ze kazdy poswieci te 2 piwa bez wiekszego bolu serca ;)

wyglada na to ze wiecej nie bede zmienial.

plytka jest wymiaru 10x9cm

jeszcze pcb wyswietlacza i guzikow (powstaje)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

marosik zrób wycenę w jakimś sprawdzonym miejscu, bo ostatnio pojawia się coraz więcej problemów z jakością PCB

Zgadza się bo nawet taki potentat jak Merkar daje "ciała" przy produkcji pcb . Zawsze porządne pcb wychodziły od kolegi pkrecza więc może podzieli się gdzie robi swoje pcb .

Nie spotkałem się z inną wersją. To co podales to tylko seria produkcji. Scalaki produkowane do 2003 i 11 roku. Kupujemy wiec albo lezaki albo podróbki. Jesli podróbki to graja wyjątkowo dobrze. Hehe. Kopczas slyszal. Pokazują niedobory w jakości plyt cd.

Kralka na jednej z plyt byla bardzo przejaskrawiona

. Za to within temptation w operze byl ok. Na klasyce ze skrzypcami jest ok.

Plytki beda z wrocka od louisa link (z x03). Wydają się być ok.

Nie spotkałem się z inną wersją. To co podales to tylko seria produkcji. Scalaki produkowane do 2003 i 11 roku. Kupujemy wiec albo lezaki albo podróbki. Jesli podróbki to graja wyjątkowo dobrze. Hehe. Kopczas slyszal. Pokazują niedobory w jakości plyt cd.

ok, dzięki..

widze ze chetnych jest wiecej niz na vicola. nie widze marera>? kto dla niego bierze>?

trzeba zaczac myslec o zamawianiu czesci biernych tzn rezkow i kondkow. lista elementow znaczaco sie nie zmini w stosunku do ostatniego zamowienia. jest sporo wiecej kondow w zasilaniach. dochodzi pare rezystorow zwiazanych z vref'em tl'ka i spdif nadajnikiem/odbiornikiem linii i chyba setka zworek powierzchniowych i przewlekanych...

na razie szukamy chetnych. tym razem sie nie zabiore za to (wystarczy ze wisi nade mna reclock)

na liscie jest 25pozycji i tyle kompletow trzeba zrobic. jesli ktos sie juz zglosi to zaczne liczyc czego jest ile i jaki jest tego raster.

zapomnialem dodac jak wyglada wyswietlacz z guzikami i IR'em.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

widze ze chetnych jest wiecej niz na vicola. nie widze marera>? kto dla niego bierze>?

trzeba zaczac myslec o zamawianiu czesci biernych tzn rezkow i kondkow. lista elementow znaczaco sie nie zmini w stosunku do ostatniego zamowienia. jest sporo wiecej kondow w zasilaniach. dochodzi pare rezystorow zwiazanych z vref'em tl'ka i spdif nadajnikiem/odbiornikiem linii i chyba setka zworek powierzchniowych i przewlekanych...

na razie szukamy chetnych. tym razem sie nie zabiore za to (wystarczy ze wisi nade mna reclock)

na liscie jest 25pozycji i tyle kompletow trzeba zrobic. jesli ktos sie juz zglosi to zaczne liczyc czego jest ile i jaki jest tego raster.

zapomnialem dodac jak wyglada wyswietlacz z guzikami i IR'em.

Stęskniłes się ?

Dałem sobie słowo, że nie zabiorę już głosu w tym temacie ...nie wytrzymałem !!!

Olałem temat tego transportu ze względu na podejście typowo komercyjne i pretensjonalne z Twojej strony ...ile razy proponowałem jakąkolwiek pomoc zostałem zlany ...zorganizowanie zrzutki też Ci nie pasowało ...z Twojej strony tylko pretensje że nikt ci nie pomaga ...zrób, wyceń, sprzedaj i daj sobie na luz.

Nie słucham płyt i nie zabiegam o Twoje pretensjonalne wypociny ... jakby było ci lżej

Adios

hmm. stesknilem sie.

hehe... jesli nie chcesz lamac slowa to mozemy zalozyc nowy watek specjalnie dla Ciebie.

w poprzednim zamowieniu sporo pomogles i mialem nadzieje ze i teraz pomozesz.

ostatnio jak rozmawialismy to miales sie zorientowac jaka jest mozliwosc zdobycia kostek ... a ty to nazywasz ze zostales zlany. ja tego tak nie odebralem.

moze jednak i teraz sie przylaczysz?

roboty starczy dla kazdego

tym razem ja zalatwiam czesc ja_brzozy. licze ze brzoza znow zrobi zamowienie na dociski i trafka jesli beda chetni.

kopczas wyrywa sie ze scalakami

no tak a kwestia prototypu ...

dziala i nie trzeba bylo za niego placic>? to zle>?

hmm. stesknilem sie.

hehe... jesli nie chcesz lamac slowa to mozemy zalozyc nowy watek specjalnie dla Ciebie.

w poprzednim zamowieniu sporo pomogles i mialem nadzieje ze i teraz pomozesz.

ostatnio jak rozmawialismy to miales sie zorientowac jaka jest mozliwosc zdobycia kostek ... a ty to nazywasz ze zostales zlany. ja tego tak nie odebralem.

moze jednak i teraz sie przylaczysz?

roboty starczy dla kazdego

tym razem ja zalatwiam czesc ja_brzozy. licze ze brzoza znow zrobi zamowienie na dociski i trafka jesli beda chetni.

kopczas wyrywa sie ze scalakami

no tak a kwestia prototypu ...

dziala i nie trzeba bylo za niego placic>? to zle>?

Sugerowałem w Twoim kierunku, że 80% z ludzi którzy uczestniczyli w wątku nie mają takiej wiedzy, aby wesprzeć Ciebie w działaniach ?

NIE ZROZUMIAŁEŚ

Żebyś nie czuł się, że ktoś wykorzystuje za darmo Twoją niemała wiedzę proponowałem dofinansowanie projektu ...miałbyś za swoją pracę wsparcie tych którzy nie mają możliwości umieć tyle co Ty ...nawet tych, którzy nie umieją trzymać lutownicy.

NIE ZROZUMIAŁEŚ

Nie fatyguj się z zakładaniem nowego wątku ...możesz dalej narzekać na brak pomocy tutaj .

Nazawracałem gitary ludziom którzy projektowali i wyceniali PCB pod zasilacze ...dziś super ALSWR, za kilka dni zmiana projektu bo świetne dyskretne staby pkrecza, za chwile JUNG ...ktoś na wykonanie projektów PCB tracił czas i żaden nie został do końca doprowadzony przez brak konkretów i kontaktu z osobą projektującą, a w rozmowach telefonicznych prosiłem, abyś omówił projekt bezpośrednio z projektującym.

Wszyscy czekają na gotowe ...ile razy to w wątku podkreśliłeś.

Ile można takiego marudzenia słuchać-czytać ?

Ja nie potrzebuję Twojego mini _ coś tam ...mam inne zabawki do szczęścia.

Jak masz chęć to przeprowadź śledztwo pod tytułem : KTO BIERZE PCB DLA MARERA

End

to ja Ci wezme to pcb ;P

ps. dobrze ze przypomniales o zasilaczach.

bardzo prosze niech ci ktorym zawracales glowe teraz pisza. teraz jest dobry moment skoro juz wiadomo ile i gdzie wpiac.

moze w postaci kanapki? moze w postaci 6 roznych zasilaczy>? oddzielna tabelka na zasilacze w

Ukryta Zawartość

jak najbardziej wskazana

ps' no dobra to teraz zrzuta na moja wiedze

hehe ;D

Ukryta Zawartość

to ja Ci wezme to pcb ;P

ps. dobrze ze przypomniales o zasilaczach.

bardzo prosze niech ci ktorym zawracales glowe teraz pisza. teraz jest dobry moment skoro juz wiadomo ile i gdzie wpiac.

moze w postaci kanapki? moze w postaci 6 roznych zasilaczy>? oddzielna tabelka na zasilacze w

Ukryta Zawartość

jak najbardziej wskazana

ps' no dobra to teraz zrzuta na moja wiedze

hehe ;D

Widzisz, że znowu nic nie rozumiesz ...ja niechcę Twoich PCB ...mam daleko sprawę Twojego transportu.

A co do zasilaczy to sam zawracaj teraz gitarę tym do których miałeś namiary na patelni ..trzeba było tylko zadzwonić i omówić sprawy.

Zrzutę już miałes proponowaną ....wolisz narzekać.

Ukryta Zawartość

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

podsumowując... wątek idzie do przodu i to bezdyskusyjna zasługa marosika, zasilacze obojętnie jakie by były z pewnością przewyższają to co było w shiga i najważniejsze - układ działa, jest przetestowany.

Prognoza pogody napawa optymizmem, biomet rośnie, nastroje też powinny ! Ponieważ idą wakacje powinniśmy się troszkę sprężyć z realizacją

pozdrawiam wszystkich uczestników projektu, Piotrek

Przesyłajcie mi na PW potwierdzenia uczestnictwa w zamówieniu i adres do wysyłki.

Prześlę numer konta do wpłaty.

Ja już pisałem wcześniej , zamykam listę na scalaki w niedzielę.

W poniedziałek napiszę do dostawcy pytanie o ceny w ilościach takich jak zapotrzebowanie. Podam wtedy ile będzie do wpłacenia.

Jeszcze raz bo jest ogólny problem z czytaniem ze zrozumienie:

W poniedziałek napiszę do dostawcy pytanie o ceny w ilościach takich jak zapotrzebowanie. Podam wtedy ile będzie do wpłacenia.

Ceny będą podane w wątku.

LA9242MHK-MPB SANYO QFP64 32 05+ $1.50

LC78601R-8615 SANYO QFP64 32 04+ $1.70

2SA1342 SANYO SOT23 32 11+ $0.54

Part fee: 32*$1.5+32*$1.70+32*$0.54=$119.68

Shipping fee via DHL is $ 35.00

Paypal fee: $6.40

Total: $161.08

Przy kursie 1$= 3.22zł daje to 518,6 zł

16,3 zł za jeden komplet

Wpłaty za PCB i LA6541 będą osobno, do Marosika pewnie.

Moja propozycja jest taka żebyście nie wpłacali teraz za wysyłki, tylko byłaby dopłata do PCB i wtedy wszystko poszłoby za jednym razem.

Poza kolegą Molu. On nie bierze PCB.

Wysyłka kostek 6zł.

Ważna sprawa: PROSZĘ W TYTULE PRZELEWU PODAĆ TYLKO NICK Z FORUM>>>>>>TYLKO NICK<<<<<.

Proszę się szybkie wpłaty i proszę przed wpłatą sprawdzić za co i w jakich ilościach przelewacie. Szkoda mi czasu na dochodzenie potem czemu nagle jest więcej albo mniej pieniędzy niż powinno być.

mam wycene plytki saremini MB bez wyswietlaczy. koszt to okolo 22zl/szt netto.

dzis wytrawilem kolejna plytke. postaram sie na dniach sprawdzic czy wszystko jest ok i wtedy zaczne zbierac kase.

do zamowienia bede chcial dodac jeszcze plytke wyswietlacza z guzikami. ze wzgledu na trudnosci w zdobyciu odpowiedniego LCD w PL plytke przygotuje pod wyswietlacz z VICOLA.

oryginalny wyswieltacz z jvc tez bedzie dzialal.

koszt plytki nie powinien wzrosnac wiecej niz 10zl na sztuce.

pomozcie moze znalazc interesujacy nas wyswietlacz tzn 9pin multiplexowany.

w aprovi byl ale sie skonczyl. w hurtowni podobno nie maja.

vicol na pewno na ten wyświetlacz customowy wyprodukowany w chinach u któregoś producenta wyświetlaczy LCD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

watpie zeby w kazdym cd zamawiali wyswietlacze. trzeba tylko znalezc odpowiednie.

wystarczy popatrzec na polki w sklepach i tam wszystkie wyswietlacze sa takie same. inna opcja to upatrzec jakiegos boomboxa z wyswietlaczem i laserem ktory nam jest potrzebny....

Dear Marek ,

Thanks for your inquiry and sorry for the delay.

We had three days off because of Dragon Boat Festival here.

Based on your requirement, now there is no standard lcd panel with 2 digits, multiplexed 9pin to supply.

If you need it, you can customized one as you need.

Tooling charge is usually US$260.00.

MOQ is usually 15 working days for samples/20-25 working days for mass production.

How is your thinking?

Or you can choose some similar products. 9Pin is the paramters that can not been changed?

Looking forward to hear from you.

Best Regards

Ariel

po tygodniu czekania na odpowiedz...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.