Skocz do zawartości
IGNORED

Cichy pisk w głośnikach.

kwrtwlp

Rekomendowane odpowiedzi

Oscylacje w.cz ( wysokie częstotliwości )

Zła fltracja zasilania

Złe odfiltrowanie sygnału fonicznego w DAC

itp

P.S.

Jak pisk przerywany ... może być Kornik ... serio :)

U mnie raz przyczyną pisku okazał się uszkodzony zasilacz impulsowy dysku twardego (podpięty do odtwarzacza multimedialnego). Po wymianie cisza. Znajomy miał podobny przypadek- uszkodzenie zasilacza wewnętrznego odtwarzacza dvd.

Ja podłączam do gniazdka przez listwę komputerową sam wzmacniacz z głośnikami (NuForce AMP + Oli 10, zasilacz jak najbardziej impulsowy do tego maleństwa był w komplecie) to piszczy, jednak instalacja elektryczna na tej fazie w tej części domu nówka.

Jakiś rozsądny cenowo fajny zasilacz który warto podłączyć zamiast standardowego to bym kupił, tylko nie uśmiecha mi się wydatek przynajmniej 600zł, jak na amp nie wiele więcej wydałem, w końcu to tylko zabawka do laptopa na biurko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.