Skocz do zawartości
IGNORED

Jak to zagra Wzmacniacz Lampowy + Altus 300 Nowy Model !

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Ok może wtopiłem to proszę powiecie mi jakie kolumny do około 600-800 zł dęba najlepsze do lampy bo tych altusów chyba za więcej nie sprzedam

nic ich nie musi pobijać bo sie obronią w tym w czym są dobre ot i wszystko!

A dobre są na imprezy - swobodnie na górze można położyć talerzyk z zagrychą a w przypadku chwiejnych nóg pozwolą utrzymać równowagę.

I tu się zdecydowanie obronią .

Ok może wtopiłem to proszę powiecie mi jakie kolumny do około 600-800 zł dęba najlepsze do lampy bo tych altusów chyba za więcej nie sprzedam

Poczytaj w klubie Grundiga lub B&W -starsze modele serii 6xx

sam se odpowiedz jak miałeś

No własnie mialem i problem polega na tym, ze jakoś niczego dobrego mi sie w nich dopatrzeć nie udało, dlatego pytam, bo moze jednak mi cos umknęło....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tym się warto zainteresować, tylko musialbyś urwać z 200 zł, bo proponowana cena jest troche zawyżona.

A tak w ogóle to napisz w jak duzym pokoju beda stać te kolumny, bo my tutaj sie obracamy wokól samych sporych paczek, a zaraz sie okaze, że maja grac w 12m....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pokój to 25 m2 drewniana podłoga sporo miejsca na duże kolumny do tego cd mam już Denona 2560 a myślę o zakupie wzmacniacza Music Angel DX-800 MK III szukam teraz czegoś sensownego o naprawdę przestrzennym szczegółowym dźwięku jak ktos może mi pomóc proszę pisać na moje GG 3756297 besw bardzo wdzięczny za pomoc

o tych myśle

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A wiesz ze wytłumienie wełną głośnika basowego mu szkodzi ?

A co sie stanie,kataru dostanie,HIV'a czy rakowskiego?Najlepsze,ze koles uwierzyl i wymienil wypelnienie :)

A tak apropo sprzedazy altusow to mozesz cenic wysoko,naiwniakow na legende nie brakuje.A Twoje sa jeszcze po tuningu ,stary od 800zl to startujesz licytacje :)Tylko z glowa opis zrob.

Producent pisze tak: "Zestawy z serii ALTUS są przeznaczone dla miłośników muzyki rockowej, dyskotekowej itp. Charakteryzują się wyostrzonym brzmieniem w zakresie niskich i wysokich tonów oraz dynamicznym i pełnym energii basem". Po ci do tego lampa?

Nie żebym szukał zwady ale jest wielce prawdopodobne , że spokojne , liniowe brzmienie wzmacniacza lampowego morze zyskać na dynamicznych kolumnach , jakimi są Altusy 300 ? Sam chętnie bym posłuchał takiego zestawienia . Swego czasu miałem dość przyzwoite kolumny Audiowave 171 SE i o ile z mocnym wzmacniaczem tranzystorowym brzmiały nieźle , to ze wzmakiem lampowym wypadły beznadziejnie , tj. beznamiętnie z racji na ich wrodzoną , niską efektywność oraz niezbyt nisko schodzący bas .

te kolumny potrzebuja sporo pradu wiedz przyda sie wydajnosciowo pradowy piec

I tu pozwolę się nie zgodzić , ponieważ osobiście słuchałem Altusów 140 pod wzmacniacz 10 watowy i całkiem nieźle sobie poczynał !

Panie Karolu , zanim pozbędzie się pan Altusów 300 proszę pomyśleć o wypożyczeniu wzmacniacza lampowego i osobiście go posłuchać w konfiguracji z w/w kolumnami . Jeżeli pasuje panu podjechać do Strykowa ze swoimi Kolumnami , to możemy je podłączyć ze wzmacniaczem Amplifon WT 40 II lub z Yaqinem B 100 i zobaczymy jak zagrają , możemy również rzeczone Altusy porównać z kolumnami na Scan-speakach .

Piotr

Mam Grundigi box 8000 do sprzedania stan idealny kosztowaly by Cie polowe tego co myslisz a zagralyby lepiej od altusow

Cena rzeczywiście atrakcyjna !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

polowa to 300-400 a ja chce za swoje 400 ale mam nie porysowane w stanie Bardzo dobrym.

Te co pokazales 250 porysowane i pozadzierane maskownice drugie za 400

Ukryta Zawartość

tez wizualnie nie wygladaja jak nowe, a moje sa w stanie bardzo dobrym. zadnej dziurki ani skazy na maskownicach zadnych wgniecen na glosnikach ani rys na obudowie.

Niemcy tez na ebayu chca po 120-150 euro za dobre sztuki.

Tak tylko wtracilem 2 grosze bo byla mowa o grundigach ale juz lepiej sie nie wychylam bo dostane plakietke handlarza. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.