Skocz do zawartości
IGNORED

ShengYA A-203MKII - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Tokepit

Rekomendowane odpowiedzi

klon vincenta

Czyli dobry czy nie bardzo? Nie znam się zupełnie a nie chciałbym wtopić paru kawałków. Szczególnie, że sprzęt wydaje się dla mnie dość egzotyczny (wpisanie w google ShengYA A-203MKII dało raptem 5 stron z czego z 3 to strona do sprzedawcy, który chce mi to sprzedać :)

ShengYa i Vincent to nie żadne klony! Vincent to po prostu wersja ShengYi na Europę gdzie producent ciśnie kit że jest "Engineered and designed in Germany".

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

I pewnie jest to gościu z Allegro "Awesomeavatar".Wybierz się do niego osobiście ,nie powinien robić z tym problemów.Podobno w chinach nazywa się to Shengya,a w Europie Vincent,niekórzy twierdzą że w śrotku jest to samo ,inni że są jakieś różnice.Było tu na ten temat poszukaj.Trafo w Vincencie ma logo Shengya.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

I pewnie jest to gościu z Allegro "Awesomeavatar".Wybierz się do niego osobiście ,nie powinien robić z tym problemów.Podobno w chinach nazywa się to Shengya,a w Europie Vincent,niekórzy twierdzą że w śrotku jest to samo ,inni że są jakieś różnice.Było tu na ten temat poszukaj.Trafo w Vincencie ma logo Shengya.

Z tym, ze ten jego sheng ya wisi na allegro juz xx czasu + uzywany (bynajmniej kiedys) teraz dopisek ze nowy+te same fotki i cala aukcja. Bezposrednio od shengya wychodzi 2k zl taniej (nie liczac transportu).

I pewnie jest to gościu z Allegro "Awesomeavatar"

:) Bingo :) Generalnie według niego gra to rewelacyjnie w stereo. A ja już niestety dostaję zawrotu głowy bo jedyne czego chciałem to mieć system dobrze grający i w stereo i w kinie domowym. :(

Sprzedawca z Rzeszowa - "Brać Pioneer-SC-LX86 - na tym zbudować system - zagra super i w kinie i w stereo"

Avesomeavatar - "Żaden ampli, nawet topowy, nie da Ci w stereo tego co podpięty pod ampli, przez pre-outy wzmacniacz dedykowany do stereo (czyli tutaj Shengya)"....

I być tu człowieku mądry jak i jeden i drugi to sprzedawca :(

I być tu człowieku mądry jak i jeden i drugi to sprzedawca :(

Jedź gdzieś do salonu i sam sprawdź i głowa nie będzie bolała po zakupie i myśli "ale przecież pisał że ma grać super" nie będą dręczyć

skk

Sam zamierzałem się na ten wzmacniacz. Dużo dyskutowałem, telefonicznie i mailowo, ze wspomnianym allegrowiczem na temat tego urządzenia. Bardzo je zachwala i widać, iż nie dlatego, że je sprzedaje, ale dlatego, że jest autentycznie zachwycony. Końcowo zdecydowałem się na inny wzmacniacz, który owy allegrowicz specjalnie dla mnie sprowadził, bo nie ma go w ofercie. Jeśli więc Tokepit przechodzi ci przez myśl, że ten sprzedawca wciska ci kit wychwalając urządzenie, to według mnie obawy są bezpodstawne i warto w to "wejść". Poza tym, gość jest bardzo pomocny i naprawdę godny polecenia jako sprzedawca.

Z wiekiem i z kolejnymi życiowymi doświadczeniami dochodzę do wniosku, że najważniejsze w życiu jest...oddychanie.

• 7 miesięcy później...

Właśnie odsłuchuję ShengYa A-203MKII z CD16 ShengYa.

Daje radę...

Bardzo daje...

Moglbys, z laski swojej, napiisac cos wiecej o brzmieniu tego wzmacniacza? Przymierzam sie do zakupu wzmaka w podobnym przedziale cenowym i rozwazam rowniez ta Shengya'e. Miales moze mozliwosc porownac go z jakimis innymi klockami? Czy roznice w brzmieniu klasy A i A/B sa wyrazne?

Mieszkam w niewielkiej miejscowosci i mam male mozliwosci odsluchu. W podobnej cenie mozna kupic oczywiscie cos bardziej 'renomowanego', jak Naim XS, Creek Destiny 2 i pare innych albo jakas uzywke, co by mi nie przeszkadzalo, np Krell s-300i. Twoj 'chiinczyk' na pewno robi wrazenie wizualne, ale wlasnie jak z brzmieniem? Kupiles moze od w/w allegrowicza czy sciagales go samodzielnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.