Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

>>>Umieszczenie wooferów z boku też nie wróży najlepiej pomimo powszechnie panującym opiniom, że nie ma to znaczenia.

Biorąc pod uwagę ze całość jest aktywnie filtrowana no i jest mid-bass w OB na froncie to akurat wooferow na boku akurat najmniej bym się tu czepiał ..

Najbardziej przykry jest dobór głośników - niestety nie jest to ani pierwsza ani druga liga.. Nie chce dołować kolegi HQ150 ale na najtańszych głośnikach nie da się zbudować najlepszej ( swojej kategorii) kolumny.. Tutaj ani "aktywność" całości ani " ręka mistrza " niestety niewiele pomogą...

Dla mnie kryterium doboru głośników do tego projektu jest ewidentne..

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Przednia ściana ma 160cm wysokości ?? Jeżeli to fakt - oznacza to ze głośnik wysokotonowy jest na wysokości ok 140 cm a to duuzo wyżej od uszu siedzącego słuchacza... Biorąc pod uwagę zawężającą się kierunkowość wysokotonowki ( wraz ze wzrostem częstotliwości) nie wróży to najlepiej jakości dźwięku

Ja się nie znam. Ale w ulubionych przeze mnie najwyższych modelach Infinity jest podobnie. Wysokie modele IRS maja wysokość nawet 167cm, i też wysokotonówka na górze.

Znafcyyyyyy , posłuchac trzeba a nie pierd....

HQ słuchał 3 way z penktynkami.

Nie moja wina że woofer za 90 pln gra bardzo dobrze.

Każdemu osłowi napiszę o co chodzi.

Gdzieś nawet jeden radosny napisał że widzi głośniki Hertza... no ja się obśmiałem jak norka.

Już kilkunastu ludzi słuchało zestawienie tych głośników 3 way na przysłowiowym kiju od szczotki.

Ciekawie było. Nie mój problem. Niech się martwi ten co usłyszy i wybecelował na coś co i tak go męczy.

---------------

Damjan

Ja się nie pytam kolegi ile jego żona kupuje kosmetyków ...i za ile.

Maile od Damjana sobie cenię za bardzo pochlebne opinie za dźwięk.

Zoltan najpierw posluchaj potem dyskutuj.

Wiekszosc z was nie sluchala a wydaje opinie. Masakra.

Z uporem maniaka bede wam pisal, w dupie byliscie gowno widzieliscie

Edytowane przez panerai_47

mój wzmacniacz kosztował 10400 zł - ZAGRA IV, lulu sprzedaje ten sam wzmacniacz za 3800 zł - to za ile go kupił???

Oferty oficjalnej nigdy nie będzie, bo Darkulowi na rękę jest reklama - entuzjastyczne wpisy na forum swoich klientów, którym jak przypuszczam zrobił sprzęty w dobrej cenie, a potem jeleniom sprzedaje po wygórowanej cenie.

Niewielu tu pisze o cenach, oczywiście ich prawo, ja swoje wiem.

Pisałem już właśnie o tym 2 razy. Przejrzysta oferta czyli co i za ile się dostaje pozwala uniknąć klientom dziwnych sytuacji, faktycznie chyba celowo jej nie ma.

Patrząc na to Damjan, że HQ za kolumny w tak solidnych obudowach zapłaci 5-6 tyś, gdzie same obudowy to 2,5 tyś to za kolumny chyba ktoś tu też zdrowo przepłacił.

>Parantulla

Będziesz chciał to posłuchasz , nie będziesz chciał ...tez dobrze.

Aczkolwiek nie będziesz chciał. Ja to nawet rozumiem. Poco być zaskoczonym niemile.

Niestety prasa tak zryła umysły niektórym ludziom że musza wydać XXXXXX kasy na przetworniki aby uwierzyć w cuda.

90% głośników jest robionych w China , nawet często kupujący sami nie wiedza że to zakład 556h666 Szczękdup.

Mój serdeczny kolega zainteresował się masowa produkcją zestawów na bazie tych głośników .

Znam już orientacyjne ceny.

Ale o tym on sam w innym wątku. Już nie moja pchła.

---------------

Zacznijcie słoneczka słuchać muzyki i nie wypowiadajcie się o rzeczach których nie słuchaliście.

Swojego ego nie podniesiecie zakupem złotego bezpiecznika ani cudownych sznurków.

Pozdrawiam.

Bez odbioru.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Patrząc na to Damjan, że HQ za kolumny w tak solidnych obudowach zapłaci 5-6 tyś

Damjan po raz kolejny. Ja nie płacę za same kolumny tylko za kompletny system aktywny.

Panerai nie zaostrzajmy słownictwa dyskusji. po co nam to?

Edytowane przez HQ150

>>>>Ja się nie znam. Ale w ulubionych przeze mnie najwyższych modelach Infinity jest podobnie. Wysokie modele IRS maja wysokość nawet 167cm, i też wysokotonówka na górze.

Nie mylę się ze w Infinity IRS na gorze są wstęgi ? Abstrahujac od uzytej technologii ( a ta niestety- ma znaczenie) - do tego jeszcze trzeba wziąć pod uwagę wiedzę i doświadczenie projektantów z Infinity .

Twoje kolumny maja być zestrojone w jeden dzień ....Tego to już nawet nie mam siły komentować ....

Damjan po raz kolejny. Ja nie płacę za same kolumny tylko za kompletny system aktywny.

To dla Damjana akurat jeszcze gorsza wiadomość, bo on za mniejsze kolumny i jak to sam określił w "żenujących obudowach" zapłacił 8800zł. Chyba, że jego kolumny są znacząco lepsze od Twoich.

Dlatego pisałem o przejrzystości oferty.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Skrzynia basowców zachodząca na głośnik, to też jakieś kuriozum, którego Konstruktor prawdopodobnie nawet nie zauważył...

Zauważył:-) Ten głośnik pracuje do 240Hz. Myślisz, że to będzie miało taki negatywny wpływ na jego brzmienie?

HQ, wkurza mnie takie gadanie. Sam wiesz jak brzmi wzmak Darkula, wiekszosc z gosci z forum nawiet nie sluchalo tak odwzorowanej muzyki. Ehhh szkoda slow.

Zoltan, jak widac, mozna :))))

Edytowane przez panerai_47

Mój serdeczny kolega zainteresował się masowa produkcją zestawów na bazie tych głośników .

Znam już orientacyjne ceny.

Ale o tym on sam w innym wątku. Już nie moja pchła.

Trochę dużo słów a mało treści, coś jak z chętnymi walącymi drzwiami i oknami. Coś mi się zdaje że chętni to Ci co już w wątku się wypowiedzieli i niestety się nie dogadali. A nowych brak. Trzeba zwrócić honor HQ bo coś mi się zdaje że tym wątkiem dobił leżącego.

I jeszcze jedno, jakby się zastanowić czemu Konstruktor jeszcze nie ma niskotonówek, to odpowiedź mamy , bo kolega wszystko wykupił do masowej produkcji.

Edytowane przez Risto
Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ, wkurza mnie takie gadanie. Sam wiesz jak brzmi wzmak Darkula, wiekszosc z gosci z forum nawiet nie sluchalo tak odwzorowanej muzyki. Ehhh szkoda slow.

Zoltan, jak widac, mozna :))))

O wzmakach wielokrotnie pisałem.

O brzmieniu kolumn jeszcze się nie wypowiem. Mam nadzieję że będzie mi dane wreszcie moje paki usłyszeć.

Zoltan najpierw posluchaj potem dyskutuj.

Wiekszosc z was nie sluchala a wydaje opinie. Masakra.

Z uporem maniaka bede wam pisal, w dupie byliscie gowno widzieliscie

Jeszcze teraz zima więc proponuje ciut spojrzeć na wpis powyższy chłodnym okiem.

ZoltanChivay

Niestety współczuję tobie podejścia.

Od dziesięcioleci mamy do czynienia z tymi samymi technologiami w tym przypadku głosnikami dynamicznymi.

Miałem w domu wiele, bardzo wiele róznych głosników i to bardzo wyszukanych.

Sa lepsze , gorsze ale i tak penktynk wygrywa z większością.

Fakt trzeba go wymęczyć, po dwóch tygodniach pomyka jak pchełka.

Może będzie ci dane posłuchać open baffle z 4 x 12" 300F4 plus reszta ... szczęka tobie opadnie.... widzisz głośnik ma pracować jak tłok , nic ponad to.

-------------

>Damjan..... pojedz do paneraia_47 ... porównaj swoje scm40 i miej tą szczerość do końca. Tu trzeba być mocno głuchym aby nie określić co gra a co gra słabiej.

-------------

Jeżeli jakiś dziamgot ma realne propozycje dla HQ150 w temacie dzielonego systemu zbalansowanego aktywnego 4 drożnego/stereo to proszę :)

Tyle waszego co sobie po memłacie.

8 chętnych na odsłuch systemu aktywnego , 3 z forum i 5 byłych :)))))

No przecież HQ zamieścił. Co prawda bez przetworników ale jest nadzieja, że nawet na chybił trafił samodzielnie dopasuje lepsze od darkulowych:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.