Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś o to nie pytałem. Już nie za bardzo mnie to interesuje.

Wolę pytać kiedy wreszcie dostanę a nie dlaczego znowu nie dostałem.

W sumie racja, po co słuchać kolejnej bajki.

Dostajesz jeszcze te zdjęcia z postępu prac ? Pomijając nie wiadomo czemu potrzebną nową obudowę, widziałeś na nich jakieś postępy ?

Choć z drugiej strony to ja od początku zastanawiałem się czy aby na pewno są to zdjęcia Twojego sprzętu.

Edytowane przez omen
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dostałem trochę zdjęć z postępów w wykonywaniu tych nowych obudów właśnie.

Zamiast ośmiokanałowej końcówki będą cztery dwukanałowe końcówki. Każda w osobnym jakby dwukanałowym bloku.

I z większą sumaryczną mocą. To pociągnęło za sobą konieczność zrobienia innej elektroniki do końcówek. A obudowa pre jest też nowa inna, żeby tworzyła wizualnie spójną całość z końcówkami. Tyle wiem.

Rany.

Niby miał już płyte drukowaną, części i miał montować wszystko, nie złożył nawet w całość i już zrezygnował, robi całkiem inny projekt.

Bogaty facet, trwoni pieniądze od tak.

Darkul przecież pisał, że wykonał już wiele systemów aktywnych, więc powinien mieć to w jednym palcu, a tu znowu jakieś kombinacje alpejskie.

Edytowane przez omen

Dostajesz jeszcze te zdjęcia z postępu prac ? Pomijając nie wiadomo czemu potrzebną nową obudowę, widziałeś na nich jakieś postępy ?

Może Darkul w końcu przeczytał co miał Zoltan do powiedzenia.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Risto. Zoltan nic nie pisał o elektronice.

A o tym pisałem.

czyli zamiast monofonicznych końcówek z AVT, darkul wstawił stereofoniczne końcówki z Chin, no cóż...

partic

Proszę o jakieś konkrety na poparcie Twoich słów.

Wspomnień czar:

Poprzedni temat gdzie chwaliłem wzmaki i opisywałem opóźnienie w zamówieniu kolumn został zamknięty.

Nie mam pojęcia dlaczego. Nic zdrożnego się tam nie działo. No to założyłem ten żeby dać odpowiedź oczekującym, tak jak ja, na rozwój wydarzeń i na opis brzmienia kolumn zamówionych u Pana Darka.

Jak już wiem, niestety w piątek również pak nie otrzymam. Mają zostać wysłane w poniedziałek. Czyli we wtorek u mnie. Ręcę opadają.

Natomiast jest światełko w tunelu, bo wczoraj dostałem pierwsze zdjęcia obudów w trakcie produkcji. Niestety były nie do końca zgodne z zamówieniem i poszły do przeróbki. Czekam więc dalej.

To się nazywa kontynuacja w czasie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Filut.

Jak już mnie cytujesz, to proszę ze zrozumieniem.

Teraz piszę o obudowach do przedwzmacniacza i końcówek mocy a Ty zapodajesz cytaty z obudowami do głośników( kolumnami).

To się nazywa rzeczowa rozmowa.

Ja cytuję ze współczuciem. Bez zrozumienia.

Tym bardziej, że miałem wiele znakomicie grających konstrukcji Darkula.

Edytowane przez Filut

parantulla jak możesz to nie wrzucaj tutaj cytatów z całkiem innych dyskusji w których nie uczestniczę, bo naprawdę się w ten sposób nie dogadamy.

Dobrze, spróbujmy zatem się dogadać w inny sposób, okej?

A więc czy prawdą jest to, że obiecanego sprzętu (który miał być u Ciebie w zeszłą sobotę) nie dostałeś,

bo jak pisze Pan Darek (w tej innej dyskusji w której nie uczestniczysz) "Z HQ mamy "mieszane" rozliczenia , nie otrzymałem pełnej kwoty" ?

Jeśli tak, to o jakiej kwocie jest mowa i za co ta kwota miałaby zostać Panu Darkowi wypłacona?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość partick

(Konto usunięte)

partic

Proszę o jakieś konkrety na poparcie Twoich słów.

na poparcie tego, że tzw Megakonstruktorzy z tego forum, stosowali gotowe kity? - to Ty dzisiaj się urodziłeś? przeszukaj forum.

Risto. Zoltan nic nie pisał o elektronice.

ok, myślałem że właśnie obudowy głośnikowe. Poza tym to i tak życzę powodzenia. Nadal i niezmiennie.

Po tym co pisze w drugim wątku Darkul będzie Ci potrzebne. I zapewne już widziałeś jaką opinie wystawia swoim klientom.

Sprytnie też przemycił info że coś mu tam zalegasz. Tzn. nie napisał wprost ale wszyscy to tak zrozumieli.

Szczwany lis. Znaczy lemur.

To pociągnęło za sobą konieczność zrobienia innej elektroniki do końcówek

Jeśli już to chyba odwrotnie. Skoro końcówki nie zmieściły się w obudowie trzeba było przeprojektować. Tylko tak jest drożej. Trzeba zrobić więcej zasilaczy, no i obudów.

HQ A jest jakaś szansa, że zamieścisz fotkę wnętrza tej Zagry co masz teraz?

Na wzmacniacz z "seryjnej produkcji " poczekamy dłużej czy krócej niż HQ150 na swoje dawno zapłacone wynalazki?

Z HQ mamy "mieszane" rozliczenia , nie otrzymałem pełnej kwoty , to tak dla ścisłości aby "konfabulanci" bzdur nie ubierali w wytworną ich jedynie słuszną prawdę.

No właśnie HQ, co prawda nie uczestniczysz w tamtym wątku, jednak czy mógłbyś odnieść się do tej wypowiedzi ?

Bo tutaj jest wyraźna sugestia, że zalegasz z jakąś zapłatą, co też rzutuje na wykonanie zlecenia.

Edytowane przez omen
Gość partick

(Konto usunięte)

Sprytnie też przemycił info że coś mu tam zalegasz.

za skrzynki i za głośniki darkulowi nie zapłacił, czyż nie tak - a to już 3500 zł. + kary umowne, to bez 9500 dopłaty, HQ nawet chyba nie myśli, że coś więcej otrzyma.

za skrzynki i za głośniki darkulowi nie zapłacił, czyż nie tak - a to już 3500 zł. + kary umowne, to bez 9500 dopłaty, HQ nawet chyba nie myśli, że coś więcej otrzyma.

No, to wątek można zamknąć. Wszystko jasne , i kto tu winien pytam się. Ładnie tak Pana Darka posądzać?

a poparcie tego, że tzw Megakonstruktorzy z tego forum, stosowali gotowe kity? - to Ty dzisiaj się urodziłeś? przeszukaj forum

Patrick

Nie kłam ! Lub inaczej , udowodnij swój zarzut.

Tak się składa że wykorzystanie gotowego druku pod swoje potrzeby nie jest czymś niezwykłym. Jednym z przykładów były druki do Drakuli. Każdy sobie robił zabudowę po swojemu i grało rożnie.

>Omen

Nie ma to wpływu bezpośredniego. prosiłbym o nieprzeinaczanie tego co ja piszę :) byłoby milej :)

Patrick jest wielonickowcem , lubi jazdy, ale do czasu :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

na poparcie tego, że tzw Megakonstruktorzy z tego forum, stosowali gotowe kity? - to Ty dzisiaj się urodziłeś? przeszukaj forum.

Proszę konkretnie mi odpowiedzieć skąd kategorycznie wiesz że Darkul zabudowuje mi końcówki mocy kitami z Chin?

Na konkretne Twoje stwierdzenie oczekuję konkretnego potwierdzenia a nie niczym nie popartego bicia piany.

Dobrze, spróbujmy zatem się dogadać w inny sposób, okej?

A więc czy prawdą jest to, że obiecanego sprzętu (który miał być u Ciebie w zeszłą sobotę) nie dostałeś,

bo jak pisze Pan Darek (w tej innej dyskusji w której nie uczestniczysz) "Z HQ mamy "mieszane" rozliczenia , nie otrzymałem pełnej kwoty" ?

Jeśli tak, to o jakiej kwocie jest mowa i za co ta kwota miałaby zostać Panu Darkowi wypłacona?

parantulla przeczytaj moje wcześniejsze wpisy. Pisałem i o tym że jeszcze nic nie dostałem i o tym jak wygląda kwestia rozliczenia. Nic się w tym temacie nie zmieniło.

No właśnie HQ, co prawda nie uczestniczysz w tamtym wątku, jednak czy mógłbyś odnieść się do tej wypowiedzi ?

Bo tutaj jest wyraźna sugestia, że zalegasz z jakąś zapłatą, co też rzutuje na wykonanie zlecenia.

Jak w tej dyskusji otrzymam od Darkula taką wypowiedż to zaraz z chęcią się odniosę. Już na temat rozliczeń tu pisałem, i powtarzam raz jeszcze, nic się nie zmieniło. Jest tak jak wcześniej pisałem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ A jest jakaś szansa, że zamieścisz fotkę wnętrza tej Zagry co masz teraz?

Nie. Otrzymałem co prawda zdjęcia elektroniki tego co mam obecnie od Darkula, ale nie są to moje zdjęcia a ja nie mam w zwyczaju posługować się nie swoimi fotografiami. Ja skrzynek nie rozkręcałem bo raz, że są na gwarancji a dwa, po co?

Nie. Otrzymałem co prawda zdjęcia elektroniki tego co mam obecnie od Darkula, ale nie są to moje zdjęcia a ja nie mam w zwyczaju posługować się nie swoimi fotografiami. Ja skrzynek nie rozkręcałem bo raz, że są na gwarancji a dwa, po co?

To jak to jest,masz zdjecia towaru za ktory zaplacles,ktore ci przeslano ale nie naleza do Ciebie? Czy na zdjeciach jest odnosnik o prawach autorskich? Idac tym tokiem rozumowania nikt nie moglby tu zamiescic zadnych zdjec sprzetu oprocz tego ktory sam by wykonal i osobiscie zrobil zdjecia... :)

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie używam po prostu nie swoich zdjęć. Wiem że obecnie nie jest to częsty przypadek i np. moje zdjęcia które sam zrobiłem i zamieściłem sa przez innych używane do ich potrzeb. Ja tak nie robię. Sam zdjęć wnętrza nie robiłem.

Mam swoje fotkij klocków u mnie w domu i tymi się podzieliłem.

Klocki kupiłem i je mam, ale za zdjęcia z produkcji nie płaciłem. jak Darkul będzie chciał to je zamieści. Zresztą zdjęcia elektroniki do aktywnego pre sam zamieścił. Możesz się im przyjrzeć.

Edytowane przez HQ150

Zamiast ośmiokanałowej końcówki będą cztery dwukanałowe końcówki. Każda w osobnym jakby dwukanałowym bloku.

I z większą sumaryczną mocą. To pociągnęło za sobą konieczność zrobienia innej elektroniki do końcówek. A obudowa pre jest też nowa inna, żeby tworzyła wizualnie spójną całość z końcówkami. Tyle wiem.

Masakra...ten projekt może być zmieniany do usranej śmierci....Wiesz, że nic nie wiesz, bo darkul robi co chce i nie masz zielonego pojęcia co, kiedy i czy w ogóle dostaniesz....

Jak w tej dyskusji otrzymam od Darkula taką wypowiedż to zaraz z chęcią się odniosę.

A czy można chociaż wiedzieć co też stoi na przeszkodzie, żebyś w "tamtej" dyskusji zabrał głos we własnej sprawie?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

A czy można chociaż wiedzieć co też stoi na przeszkodzie, żebyś w "tamtej" dyskusji zabrał głos we własnej sprawie?

Już też to pisałem. Nie mam zamiaru uczestniczyć w dyskusji ,, klubu zwolenników'' z których 95% klubowiczów nie miało, i nawet nie słyszało tych sprzętów. Podobnie nie będe uczstniczył w klubie zwollenników ASR-a, jesli 95% klubowiczów nigdy nie widziało nawet Emittera.

Masakra...ten projekt może być zmieniany do usranej śmierci....Wiesz, że nic nie wiesz, bo darkul robi co chce i nie masz zielonego pojęcia co, kiedy i czy w ogóle dostaniesz....

Niestety tak jest. Na razie mam zdjęcia wykonanej elektroniki do pre i zdjęcia obudów przed malowaniem. I żadnej odpowiedzi kiedy otrzymam wreszcie całość. Dzisiaj powinny być zdjęcia z postępu prac to podzielę się wiedzą.

Edytowane przez HQ150

To może inaczej...

Kto słyszał 4-drozny aktywny system autorstwa Darkula na głośnikach peying, Beyma,Visaton+Monacor?

W takiej formie( obudowie) jak tak,która ma HQ ?

Czy Darkul to słyszał?

Toz to co on proponuje - to bliskie wróżenia z fusów...

MENTALISTA

Już też to pisałem. Nie mam zamiaru uczestniczyć w dyskusji ,, klubu zwolenników'' z których 95% klubowiczów nie miało, i nawet nie słyszało tych sprzętów.

Jak sobie chcesz.

O ile dobrze rozumiem jakiekolwiek pytania o rozliczenia pomiędzy Wami są tutaj, że tak powiem "nie na miejscu"

podobnie jak irytowanie Pana Darka pytaniami o szczegóły techniczne urządzeń przez niego oferowanych?

W takim razie czego ma dotyczyć dyskusja w tym wątku, skoro nawet Pan Darek nie słyszał swoich dzieł,

zdjęć nie chcecie pokazać, ceny są tajemnicą, a powtarzalność produktu praktycznie nie występuje?

Napisz może konkretnie o czym chcesz dyskutować, bo tak to w sumie nie za bardzo wiadomo...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.