Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jakoś odnoszę wrażenie że Darkul ma za swoje dużo, dużo bardziej.

Dla mnie jest to tylko zakup ,, muzyczki do sypialni'' i ani wydatek nie jest znaczący, ani brak muzyki w tym akurat pokoju jakoś ogromnie mi nie doskwiera.

Natomiazt w jego przypadku to chyba zawód i dochód ucierpiał.

Ciekawe czy on wiedząc dzisiaj jak mu pójdzie z tym zamówiniem tak ochoczo by go przyjął?

>>>Ciekawe czy on wiedząc dzisiaj jak mu pójdzie z tym zamówiniem tak ochoczo by go przyjął?

W to akurat nie wątpię !

>>>Natomiazt w jego przypadku to chyba zawód i dochód ucierpiał.

Byla ZAGRA , teraz obserwujemy ZAGRA-Rewolucje ,będzie i ZAGRA -Reaktywacja .

Nie pierwsza zresztą. "Pan Darek" jak feniks z popiołów - po każdej wpadce się odradza .

Z gronem klakierów i z pomocą "przyjaznych duszków" z administracji.

Dla mnie jest to tylko zakup ,, muzyczki do sypialni''

Życzę żebyś tylko nie musiał jeszcze łóżka piętrowego kupować do tej sypialni. To w kwestii wysokości lokalizacji wysokotonówki w tych obudowach / kolumnach.

Pozdrawiam

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Życzę żebyś tylko nie musiał jeszcze łóżka piętrowego kupować do tej sypialni. To w kwestii wysokości lokalizacji wysokotonówki w tych obudowach / kolumnach.<br /><br />

Szkoda że nie widzisz prostszych rozwiązań. Logika podpowiadałaby, jakby była taka konieczność, obciąć 20-30cm tej przedniej dechy u mnie. Godzina roboty jakby co.

Ale widzę, że Ty masz inna logikę.

Nic nie obcinaj! Kiedyś jak już dojdzie do Ciebie pre i reszta elektroniki, nastąpi czas oczekiwania na podłączenie, uruchomienie i kalibrację, co jak pamiętam wymaga obecności osobistej Konstruktora. Myślisz, że będzie miał odwagę przyjechać i spojrzeć Ci w oczy?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

>>>Szkoda że nie widzisz prostszych rozwiązań. Logika podpowiadałaby, jakby była taka konieczność, obciąć 20-30cm tej przedniej dechy u mnie. Godzina roboty jakby co. Ale widzę, że Ty masz inna logikę

O przebudowie tej obudowy naprawdę warto by pomyśleć . Mowie zupełnie poważnie.

Odciąłbym odgrode ,która wystaje ponad skrzynie basowa i odwrócił o 180 stopni ,tak aby wysokotonowka była na jakiejś sensownej wysokości.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />O przebudowie tej obudowy naprawdę warto by pomyśleć . Mowie zupełnie poważnie.<br />

Ja tego nie wykluczam. Najpierw musze usłyszeć, potem decyzje.

Ale jakby coś przerabiać to nie tak jak proponujesz. Obciąłbym odgrodę od dołu i obniżył w ten sposób całość konstrukcji. Ze względu na sposób montażu bardzo łatwo to mogę zrobić.

>>>Ale jakby coś przerabiać to nie tak jak proponujesz. Obciąłbym odgrodę od dołu i obniżył w ten sposób całość konstrukcji. Ze względu na sposób montażu bardzo łatwo to mogę zrobić.

Jakos nie bardzo zrozumiałem Twoja koncepcje..

Czy wówczas ta Beyma aby nie "wejdzie " w zamkniętą obudowę tych chińskich basowcow?

Litraż obudowy dla dwóch i dla trzech głośników nie może być taki sam...

A co z koncepcja trzeciego basowca ,który ma pracować w odgrodzie?

Edytowane przez ZoltanChivay

Szkoda że nie widzisz prostszych rozwiązań. Logika podpowiadałaby, jakby była taka konieczność, obciąć 20-30cm tej przedniej dechy u mnie. Godzina roboty jakby co.

Ale widzę, że Ty masz inna logikę.

Moja logika, to by podpowiadała zlecić wykonanie kolumn osobie, która ma o tym pojęcie zamiast teraz kombinować co, gdzie przycinać...

I to nie piszę ze złośliwości, po prostu jak to wszystko czytam, to zaczynam się nerwowo gotować widząc beznadziejność tej sytuacji mimo, że przecież jestem tylko biernym obserwatorem.

Pozdrawiam

>>>Nic nie obcinaj! Kiedyś jak już dojdzie do Ciebie pre i reszta elektroniki, nastąpi czas oczekiwania na podłączenie, uruchomienie i kalibrację, co jak pamiętam wymaga obecności osobistej Konstruktora.

Oj tam,oj tam .Od razu obecności ..

"Pan Darek" obiecał zdjęcia z nastawami regulacji aktywnej zwrotnicy...

Trochę w prawo trochę w lewo a będzie pan zadowolony .

To proste.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czy wówczas ta Beyma aby nie "wejdzie " w zamkniętą obudowę tych chińskich basowcow?

OZ dla basowców to całkiem coś innego niż odgroda z przodu. Faktycznie po skróceniu jej od dołu Visaton znalazłby się na wysokości O.Z. ale w dalszym ciągu byłby poza nią. Pomiędzy skrzynią a ogrodą są dystanse po bokach, ale dół i góra w dalszym ciągu jest otwarta. Visaton wtedy pracowałby w takiej szczelinie otwartej na górz i dole ale zamkniętej po bokach. Szczelina ma głębokość mniej więcej taką jak włąśnie głębokość montażowa Visatona.

jako bierny obserwator, bo możne mi coś umknęło, chciałbym tylko zauważyć ze dziwnym jest planowanie przebudowy obudowy na etapie gdy sprzęt jeszcze nieskończony..

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

a co w tym dziwnego,pan Darek juz drugi raz przebudowuje pre dla HQ,mozna zec ze bylo niedokonczone bo przeciez przerywalo cos tam. jak widac w tej branzy nie ma zeczy dziwnych ;)

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Gość Gosc

(Konto usunięte)

jako bierny obserwator, bo możne mi coś umknęło, chciałbym tylko zauważyć ze dziwnym jest planowanie przebudowy obudowy na etapie gdy sprzęt jeszcze nieskończony..

Też mi się tak wydaje. Ale to koledzy od dawna piszą że jest źle i mi to nie ma prawa zagrać. Muszę przebudować. Ja uważam, że mogą mieć rację ale niekoniecznie.

Dlatego pierw odsłuch.

OZ dla basowców to całkiem coś innego niż odgroda z przodu. Faktycznie po skróceniu jej od dołu Visaton znalazłby się na wysokości O.Z. ale w dalszym ciągu byłby poza nią. Pomiędzy skrzynią a ogrodą są dystanse po bokach, ale dół i góra w dalszym ciągu jest otwarta. Visaton wtedy pracowałby w takiej szczelinie otwartej na górz i dole ale zamkniętej po bokach. Szczelina ma głębokość mniej więcej taką jak włąśnie głębokość montażowa Visatona.

O Matko!!!

Co to za koncepcja akustyczna??

Gość Gosc

(Konto usunięte)

O Matko!!!

Co to za koncepcja akustyczna??

Trigon Kersting&Mersch GbR

Niestety Kulesz w dalszym ciągu mnie zwodzi. Co dzień wymyśla nowy termin wysyłki i jakoś nie może skończyć okablowania.

Chyba znowu zero postępów. Nowe informacje są takie że wyśle jutro rano.

omen,ostatecznego terminu nigdy nie bedzie bo to by bylo niekulturalnie wobec pana Darka na tym etapie dawac mu jakies ultimatum.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ultimatum w jego przypadku nie działa.

Jak się wq....ię na maksa to po prostu muszę się na policję przejść.

Ale dopóki mi wysyła zdjęcia z postępów, choćby i niemiłosiernie ślamazarnych, to jakoś mam opory.

Wiem że nie powinienem ich mieć i złożyć zawiadomienie, no ale jakoś na razie nie mogę się do tego zmusić. Chociaż już było bardzo blisko.

Znowu dostałem zdjęcie pre ze zrobionym już chyba prawie okablowaniem.

<br />Wiem że nie powinienem ich mieć i złożyć zawiadomienie, no ale jakoś na razie nie mogę się do tego zmusić. Chociaż już było bardzo blisko.<br />

Dobry człowiek z Ciebie ! :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Gosc

(Konto usunięte)

no właśnie HQ150, pokaż zdjęcia, nie bądź już taki przesadnie przyzwoity, Pan Darek się nie pogniewa:)

To akurat nie ma tutaj decydującego znaczenia.

Nie robię takich rzeczy i już. Jak dojdzie sprzęt to dam zdjęcia.

Pre wygląda fajnie, wnętrze też schludne, nie ma nic wspólnego z niektórymi tutaj prezentowanymi fotami. Na szczęście.

ale z drugiej strony Pan Darek dostał ostatnie ostrzeżenie !

Teraz na 100% wyśle sprzęt, przecież stoi już pod ścianą...

mistrzowskie zagranie HQ150, brawo

Nie rozumiem.

Dobry człowiek z Ciebie ! :-)

Bez przesady. Nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz tak daleko idące wnioski.

Ja po prostu z różnych względów, mam uproszczoną ścieżkę ,,restrykcyjną''.

A paragrafy pod które tutaj można by sie podpiąć, to od sześciu miesięcy do ośmiu lat!

I głównie z tego powodu mam opory, żeby komuś za parę tysięcy zł, i to jeszcze w takich okolicznościach, dołożyć zawias. Jakby nie było innej możliwości no to wiadomo, ale ja głupi zawsze jakoś wolę jednak szukać innego wyjścia z sytuacji, dopóki jest choćby teoretycznie możliwe.

Gość partick

(Konto usunięte)

Nie rozumiem.

sarkazm.

Jakby nie było innej możliwości no to wiadomo, ale ja głupi zawsze jakoś wolę jednak szukać innego wyjścia z sytuacji, dopóki jest choćby teoretycznie możliwe.

http://en.wikipedia.org/wiki/Secretary-General_of_the_United_Nations - w sumie, Polaka jeszcze nie było ;-)

patrick ma rację...

HQ150, naprawdę życzę Ci dobrze, świetnie, że sprzęt darkul zrobił (?) Ci solidnie, nie tak jak w moim przypadku (pewnie to miałeś na myśli "nie ma nic wspólnego z niektórymi tutaj prezentowanymi fotami").

Nie pokażesz zdjęć z powodu swoich rygorystycznych zasad moralnych, czy nie chcesz rozgniewać Pana Darka ?

Dobra, dość sarkazmu, ale potem oczywiście sfotografujesz swój sprzęt i opiszesz jak gra. Powodzenia.

A paragrafy pod które tutaj można by sie podpiąć, to od sześciu miesięcy do ośmiu lat!

HQ150 nie rób tego !!!

jak Pan Darek pójdzie do kozy na pół roku, to nie wykona kolejnych zleceń, a klienci złożą podobne sprawy jak Ty, tym sposobem Pan Darek w ogóle nie wygrzebie się z kicia...

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Nie pokażesz zdjęć z powodu swoich rygorystycznych zasad moralnych, czy nie chcesz rozgniewać Pana Darka ?<br />

Nie mam rygorystycznych zasad niestety, ani też gniew Darkula w obecnej sytuacji nie jest dla mnie argumentem. Ale jak ktoś mi wysyła swoje zdjęcia, obojętnie kto i czego one dotyczą, to chciałbym żeby nie musiał się zastanawiać, czy ja ich gdzieś publicznie nie użyję. Zawodowo również jestem zobowiązany do takich rzeczy i nie nadużywam zaufania osób z którymi mam do czynienia.

<br />świetnie, że sprzęt darkul zrobił (?) Ci solidnie<br />

Tego nie wiem. Wygląda na zrobiony schludnie ale czy będzie solidny to się dopiero okaże.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.