Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Za szczęśliwy koniec "epopei" dla obu.

nie wiedziałem że jesteś wróżbitą, prawie jak dobra wróżka z bajki o HQ i Darkulu i jak w każdej bajce jest dobry i zły a dobro ma zwyciężać, ale to w bajkach dla dzieci. Zapomniałeś tylko o tym, że na tym świecie tylko krętactwo i zło oraz kasa wygrywa, dobrzy przegrywają ale za to mogą spojrzeć w lustro. Kto tu jest dobry a kto zły to pytanie dla dziecka, które się uczy świata :)

Darkula znasz osobiście, mnie nie. To trzym za niego.

wolę jednak za Ciebie jeśli mam mieć wybór i to właśnie dlatego, że go znam osobiście a Ciebie tylko po wpisach.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak dla mnie to właśnie przy bliższym poznaniu to on zyskuje. Dobrze się z nim rozmawia. Ma ogromną wiedzę i sporo można się dowiedzieć.

Jak już dojedzie to faktycznie robi z dźwiękiem uzyskiwanym ze swoich zabawek co chce. Tylko niestety na nic nie ma czasu. Zawsze na szybko, po łebkach i już go nie ma.

A niedoróbki potem wychodzą. A doprosić się żeby naprawił to co mu nie wyszło to dramat. Non stop trudności natury ,, obiektywnej''.

Ściemnianie i lekceważenie klienta. Zobaczymy czy dzisiaj już moje stereo będzie dokończone na 100%.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Był. Szumu zero. Trzeszczenie Visatona też usunięte. Wymienił J-Fety w pre i coś tam jeszcze i jest jakby dużo więcej życia w muzyce.

Ale dzisiaj Darkul sam mi przyznał rację, że niestety Peyjingi u mnie są do wymiany. Bas mimo że dużo bardziej dosadny niż w Kappach i niżej schodzący cały czas ma jakieś mankamenty. Darkul od dawna mówił że powinien jeszcze niżej schodzić przy cichym odsłuchu. Przy głośnej muzyce nie ma problemu. Przy bardzo głośnym odsłuchu, jak się wyciszy inne przetworniki, to czasami głośniki potrafią też zagrać nieczysto. Na płycie testowej lekko się wzbudzają na około 60Hz.

Do dwóch tygodni ma mi wysłać inne przetworniki basowe. Ale teraz przynajmniej da się z dużą przyjemnością słuchać muzyki, bo przy normalnym odsłuchu to trzeba bardzo głośno grać i włożyć głowę do głośnika. Ale nie powinno tak być więc wymiana.

Końcówki do kina niestety jeszcze nie mam.

Edytowane przez HQ150

Jestem raczej powściągliwy w sądach, ale jak sobie przypomnę z jaką zaciekłością, wyższością i lekceważeniem Darkul bronił i promował Peyinga vs. droższe głośniki to ogarnia po prostu niesmak. Wtedy był to ósmy cud świata, diament, który zdolny konstruktor wypatrzył wśród budżetowych produktów. Teraz okazuje się, że jednak nie... Pewnie usłyszałeś od niego, że to nadal b. dobry głośnik, szczególnie w tej cenie, ale można lepiej, itd.itp. Zastanawia mnie tylko jedno - czy chodzi o to by basu było dużo? Bo jeśli tak, to moje standardowe kappy jak sobie włączę loudness albo podbiję same basy są w stanie przesuwać kanapę na której siedzę. Gra to wtedy bardzo monumentalnie, ale wiem, że nieprawdziwie. Co wtedy z równowagą tonalną?

Czy dostałeś w końcu jakieś pomiary charakterystyki częstotlwościowej tych kolumn?

Czy Darkul podał Ci na co zamierza zamienić Peiyingi?

Powrót po dłuższej przerwie...

A to musisz pytać tego kto pisał coś o walcowaniu.

Trochę ich tu było.

Chyba dobrze pamietam że to Ty pisałeś że kolumny kuleszy mają lepszy bas niż Twój Velodyne. Z głowy raczej bym nie pisał. Więc pytam Ciebie. Zresztą jak widzisz nie ja jeden pamietam peany na cześć Payingów

Jestem raczej powściągliwy w sądach, ale jak sobie przypomnę z jaką zaciekłością, wyższością i lekceważeniem Darkul bronił i promował Peyinga vs. droższe głośniki to ogarnia po prostu niesmak. Wtedy był to ósmy cud świata, diament, który zdolny konstruktor wypatrzył wśród budżetowych produktów

Edytowane przez Bart1981
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Chyba dobrze pamietam że to Ty pisałeś że kolumny kuleszy mają lepszy bas niż Twój Velodyne. Z głowy raczej bym nie pisał. Więc pytam Ciebie. Zresztą jak widzisz nie ja jeden pamietam peany na cześć Payingów

To co pisałem o dźwięku z tych pak to cały czas prawda.

Nigdy natomiast nie użyłem sformuowań które Ty przytaczasz.

Jak chcesz ze mną rozmawiać to używaj moich słów i wtedy z chęcią podyskutujemy.

Jestem raczej powściągliwy w sądach, ale jak sobie przypomnę z jaką zaciekłością, wyższością i lekceważeniem Darkul bronił i promował Peyinga vs. droższe głośniki to ogarnia po prostu niesmak. Wtedy był to ósmy cud świata, diament, który zdolny konstruktor wypatrzył wśród budżetowych produktów. Teraz okazuje się, że jednak nie... Pewnie usłyszałeś od niego, że to nadal b. dobry głośnik, szczególnie w tej cenie, ale można lepiej, itd.itp. Zastanawia mnie tylko jedno - czy chodzi o to by basu było dużo? Bo jeśli tak, to moje standardowe kappy jak sobie włączę loudness albo podbiję same basy są w stanie przesuwać kanapę na której siedzę. Gra to wtedy bardzo monumentalnie, ale wiem, że nieprawdziwie. Co wtedy z równowagą tonalną?

Czy dostałeś w końcu jakieś pomiary charakterystyki częstotlwościowej tych kolumn?

Czy Darkul podał Ci na co zamierza zamienić Peiyingi?

Pomiarów nie mam. Ja chyba ich nawet nie potrzebuję. Pisałem już o tym o moim podejściu do słuchania muzyki. Zresztą kto z Was ma pomiary swoich pak, na swoim sprzęcie, w swoim pomieszczeniu? Czy robicie te pomiary po każdej wymianie kabelka, końcówki, źródła, nowego mebla, nowego pomieszczenia?

Co wtedy z równowagą tonalną?

Peyjingi cały czas grają dobrze. Mam porównanie bo Velodyne pracuje u mnie codziennie podczas jakiegoś filmu. Tylko tyle, że Peyjingi zaczęły grać nieczysto. I Darkul to przyznał wczoraj. Stąd wymiana. Słychac to tylko wtedy jak wyciszymy wszystkie inne przetworniki a na nich damy ognia. Podczas normalnego odsłuchu jest to niesłyszlane. Ale jednak występuje a nie ma prawa.

Co do jakości Peyjingów to pytajcie Darkula. Ja nic o ich jakości nie pisałem, pisałem tylko o tym co słyszę.

Do jutra ma mi dac znać co wybrał w miejsce tych nietrafionych

A czegóż wy chcecie od Peiying'ów ??? Nowy forumowy "chłopiec do bicia" ?

Nic nie chcemy. Mają świetny stosunek jakość/cena. Tylko stworzono je do grania w samochodzie. A kolumna głośnikowa w salonie ma jednak trochę większe wymagania.

Nic nie chcemy. Mają świetny stosunek jakość/cena. Tylko stworzono je do grania w samochodzie. A kolumna głośnikowa w salonie ma jednak trochę większe wymagania.

Pewnie połowa narzekaczy z audiostereo może o dźwięku jaki dają te głośniki tylko sobie pomarzyć ...

Za to ponarzekać na nie może każdy ...

Pewnie połowa narzekaczy z audiostereo może o dźwięku jaki dają te głośniki tylko sobie pomarzyć ...

Pewnie tak. Jest jednak część takich, którzy mają lepszy. Tyle że nie o to chodzi. Darkul z uporem godnym lepszej sprawy promował te głośniki. Mimo że kilka osób które jednak coś potrafią mu to odradzało. Po roku stwierdza, że jednak te kilka osób miało rację. Szkoda że dopiero po roku.

Pytanie jeszcze czy od początku tak grały, czy się popsuły czy po prostu każdy wypust gra inaczej. Co przy tej cenie jest jak najbardziej możliwe a w samochodzie nie ma znaczenia.

A konkretnie?

a choćby Twój pierwszy post.

Poprzedni temat gdzie chwaliłem wzmaki i opisywałem opóźnienie w zamówieniu kolumn został zamknięty.

Nie mam pojęcia dlaczego. Nic zdrożnego się tam nie działo. No to założyłem ten żeby dać odpowiedź oczekującym, tak jak ja, na rozwój wydarzeń i na opis brzmienia kolumn zamówionych u Pana Darka.

Jak już wiem, niestety w piątek również pak nie otrzymam. Mają zostać wysłane w poniedziałek. Czyli we wtorek u mnie. Ręcę opadają.

Natomiast jest światełko w tunelu, bo wczoraj dostałem pierwsze zdjęcia obudów w trakcie produkcji. Niestety były nie do końca zgodne z zamówieniem i poszły do przeróbki. Czekam więc dalej.

O - ten. Rok bez mała, ale wciąż trzymam kciuki. Chociaż - straciłem wiarę... Pozdro - Jacek. Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Zresztą kto z Was ma pomiary swoich pak, na swoim sprzęcie, w swoim pomieszczeniu?

Wydaje mi się, że można to uprościć do pomiarów akustycznych w danym pomieszczeniu. (może się mylę, ale takie pomiary dają obraz dźwięku jaki słyszymy)

W dziale akustyka niektórzy to robili (włączając w to moją skromną osobę). Choć przyznam, że nie robiłem pomiarów przy włączonym loudness czy podbitym basie.

Pisałem już o tym o moim podejściu do słuchania muzyki.

Zgadza się. To nie miał być atak.

Czy robicie te pomiary po każdej wymianie kabelka, końcówki, źródła, nowego mebla, nowego pomieszczenia?

W sumie to nie robiłem po zmianie końcówki - ale myśl jest dobra. W weekend sobie pyknę znowu sesyjkę pomiarową, a co tam ;)

Tylko tyle, że Peyjingi zaczęły grać nieczysto.

Pytanie dlaczego zaczęły grac nieczysto?

Czy może grały tak od początku, tylko nie udało się tego wychwycić.

Do jutra ma mi dac znać co wybrał w miejsce tych nietrafionych

Tylko, że powinno to oznaczać nową regulację w zwrotnicy chyba. Czyli kolejne odwiedziny.

Za to ponarzekać na nie może każdy ...

Justas, możliwe. Bardziej prawdopodobne jednak, że 95% z nas nie dowie się jak brzmią i nie będzie mogła ich ocenić, bo w domowym stereo diy rzadko kto je stosuje, anie sądze, by precedens kolumn HQ to zmienił (szczególnie po obecnych problemach). Znajomość tych głośników z car audio niewiele powie o tym, jak zagrają w domowym audio, choćby wyrafinowanym diy.

Dlatego tutaj tylko spekulujemy. Niemniej, byli tu ludzie, którzy o budowie kolumn mają pojęcie, którzy kwestionowali dobór peyingów do tego zabiegu. Faktycznie, być może wtedy należało ich posłuchać, a nie odsądzać od czci. Znowu spekulacja.

Swego czasu do domowego suba diy polecano mi konkretne modele głośników http://www.audiostereo.pl/sub-diy-w-obudowie-zamknietej_88518.html

Może warto choćby do tego (i kilku innych innych) wątków zajrzeć.

Powrót po dłuższej przerwie...

do licha, cud!!! a myślałem że Święta za miesiąc, szkoda tylko, że głośniki nie gadają ludzkim głosem, może za miesiąc będą. Jak już cud się wydarzył to za miesiąc tym bardziej. Cóż, wiara to wiara i kropka.

byle tylko nie zagadały tego jednego, jedynego dnia, 24 XII :)

Wy tu gadu gadu a tymczasem naladowana elektrostatycznie kometa ison sie zbliza.. A co jesli uszkodzi wiekszosc elektroniki na naszym globie? Kto sie bedzie przejmowal diy z car audio w domu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.