Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to właśnie przy bliższym poznaniu to on zyskuje. Dobrze się z nim rozmawia. Ma ogromną wiedzę i sporo można się dowiedzieć.

Jak już dojedzie to faktycznie robi z dźwiękiem uzyskiwanym ze swoich zabawek co chce. Tylko niestety na nic nie ma czasu. Zawsze na szybko, po łebkach i już go nie ma.

A niedoróbki potem wychodzą. A doprosić się żeby naprawił to co mu nie wyszło to dramat. Non stop trudności natury ,, obiektywnej''.

Ściemnianie i lekceważenie klienta. Zobaczymy czy dzisiaj już moje stereo będzie dokończone na 100%.

Czyli generalnie typ człowieka, który może być fajnym kompanem do towarzystwa przy piwie, teoria w jednym palcu, gorzej z robotą i jej efektami.

Z tymi Peyingami to może ludzie wcale by po nich tak nie jechali gdyby nie butność Darkula, pamiętam jak pisał, że zagrają nawet na kiju od szczotki, a pozostali to dziamdziaki co się nie znają. Teraz Maestro zmienił zdanie.

Tutaj poza wszystkimi negatywami całej sprawy, moim zdaniem wychodzi jak na dłoni brak doświadczenia Darkula w budowie kolumn. Ciągłe poprawki, ciągle coś nie gra, niby wszystko jest fajnie, a jednak nie jest, budowa kolumn na odległość, która w ogóle zakrawa na smutny żart, teraz wymiana przetworników, przecież to jest niekończący się eksperyment.

Teraz będą nowe przetworniki to i nowe strojenie, chyba, że Darkul uzna, że do jego cudownego dzieła co się nie włoży to zagra bez mrugnięcia.

Czyli mamy kolejne eksperymenty, kolejne głośniki, zagra albo nie zagra, mam nadzieję HQ, że chociaż koszty tej zabawy leżą po stronie konstruktora, bo co jak nowe też nie zagarają zgodnie z oczekiwaniami ?

Darkul gdzieś pisał, że zbudował już około 50 systemów aktywnych, więc gdzie one są jak jednego nie może zestroić i uruchomić ?

Edytowane przez omen
Gość Gosc

(Konto usunięte)

No przy piwie nie bardzo, bo już był u mnie trzy razy w domu i nigdy nie skorzystał z propozycji poczęstunku jakimś trunkiem:-)

Co do kosztów, to oczywiście są po jego stronie.

Resztę pytań skieruj do niego, bo naprawde nie jestem w stanie na nie odpowiedzieć.

Ja mogę tylko powiedzieć, że dźwiękowo te taniutkie przetworniki mi sie podobają.

Poważnie. Gdyby tylko przy bardzo głośnym odsłuchu grały czysto to temat byłby zamknięty.

Edytowane przez HQ150

HQ a nie chcesz mieć wpływu na to co zostanie Tobie dobrane jako basowce? Dziwi mnie to trochę, bo przecież to u Ciebie będzie grało.

Kolumn z dużymi membranami zbudowano tutaj na forum wiele, wiele jest sprawdzonych zespołów głośnikowych. Dlaczego sam nei chcesz poszukać i powiedzieć: chcę tego i tego? W przeciwnym razie zdajesz się kolejny raz na trafność decyzji Darkula. Z obudowami dobrze wyszedłeś na wzięciu spraw w swoje ręce. Jestem pewien, że i w doborze głośników uzyskałbyś wiele porad na forum i wyszedłbyś obronną ręką.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wiesz, cały czas wychodze z założenia, że zapłaciłem za paki kompletne i takie mam otrzymać.

Oczywiście swoje typy na basowce mam. Ale tak jak pisałem, dźwięk z tych nawet taniutkich dobranych przez Darkula jest dobry. Zobaczymy co dobierze. Jak zagrają czysto i dosadnie to będzie O.K.

Według mnie na front u mnie np. taki:

http://www.aespeakers.com/drivers.php?driver_id=27

Wysoki QTS, do OB chyba w sam raz. Ale nie wiem czy to jest u nas dostępne ani ile kosztuje.

Edytowane przez HQ150

Wiesz, cały czas wychodze z założenia, że zapłaciłem za paki kompletne i takie mam otrzymać.

Oczywiście swoje typy na basowce mam. Ale tak jak pisałem, dźwięk z tych nawet taniutkich dobranych przez Darkula jest dobry. Zobaczymy co dobierze. Jak zagrają czysto i dosadnie to będzie O.K.

Według mnie na front u mnie np. taki:

http://www.aespeakers.com/drivers.php?driver_id=27

Wysoki QTS, do OB chyba w sam raz. Ale nie wiem czy to jest u nas dostępne ani ile kosztuje.

Ja Cię rozumiem z oczekiwaniem kompletnego systemu za który zapłaciłeś. Ale tutaj imho wybór jest pomiędzy 'zasadniczo' a 'w praktyce'. Zasadniczo powinieneś dostać rozwiązanie na tacy. W praktyce chciałbym na Twoim miejscu móc decydować o rodzaju i jakości przetwornika basowego. Tym bardziej, że Darkul okazało się nie wybrał optymalnego rozwiązania. Dlatego, imho w praktyce lepiej byloby gdybyś zasięgnął opinii Kolegów, którzy kolumny już w przeszłości budowali.

Wybór należy oczywiście do Ciebie. Co komu do domu jak chałupa nie jego...

O ten głośnik który wkleiłeś też bym spytał w dziale DIY.

Z tymi Peyingami to może ludzie wcale by po nich tak nie jechali gdyby nie butność Darkula, pamiętam jak pisał, że zagrają nawet na kiju od szczotki, a pozostali to dziamdziaki co się nie znają. Teraz Maestro zmienił zdanie.

Naprawdę wątek dostarcza wielu powodu do śmiechu. A śmiech to zdrowie :D

Romek tylko jak HQ dobierze głośniki i nie zagra, może nawet wcale nie z winy przetworników to Darkul będzie miał wymówkę, że mu namieszano w projekcie i on umywa ręce. Jak zaczął to niech skończy.

Romek tylko jak HQ dobierze głośniki i nie zagra, może nawet wcale nie z winy przetworników to Darkul będzie miał wymówkę, że mu namieszano w projekcie i on umywa ręce. Jak zaczął to niech skończy.

Zgadza się. Ale co jeśli nie zagra z wyborem Darkula?

Czy lepiej dostarczyć wymówkę Darkulowi ryzykując porady od innych ludzi, czy zdać się na Darkula ponownie? Nie wiem. To wybór HQ. Ja wskazuję tylko na taką mozliwość.

Poza tym system jest z aktywną zwrotnicą, więc ryzyko wpadki mniejsze - można wiele wyregulować, etc.

Edytowane przez romekjagoda

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Otóż to.

Sam dokładnie to samo chciałem napisać.

A wiesz ze czas to pieniadz? Kto ci odda kase za ten caly rok w sumie bez systemu?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Teraz będą nowe przetworniki to i nowe strojenie, chyba, że Darkul uzna, że do jego cudownego dzieła co się nie włoży to zagra bez mrugnięcia.

Przecież już rok będzie mijał , więc darkul pozabiera zabawki , by było o czym pisać przez następny rok :)

Nie znacie scenariusza tego serialu ? :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A wiesz ze czas to pieniadz? Kto ci odda kase za ten caly rok w sumie bez systemu?

Nie rok, tylko minęło właśnie 15 miesięcy. I tu masz całkowitą rację. Mam otrzymać jak wiesz w ramach rekompensaty końcówkę do kina, ale na razie zero postępów.

W niedzielę Darkul mi mówił, że do dwóch tygodni będzie.

Ja zleciłem zrobienie obudów według jego projektu.

Wiem. Obudów, których on sam nie potrafił wykonać. Wg projektu, który wg niektórych konstruktorów tutaj miał błędy.

Ja nie zamierzam Cię do niczego przekonywać. Natomiast dziwi mnie, że w całej tej sytuacji nie chcesz mieć wpływu na to co będzie u Ciebie grać a zdajesz się w pełni na konsturktora, mimo, że zaliczył kilka wpadek.

Ale jak pisałem 'nic mi do tego'.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Może i tak, natomiast Ty na pewno nie umiesz czytać.

Przecież sam napisałem w poście który Ty cytujesz, że temat ciągnie się 15 miesięcy!

A Ty wyjężdżasz z wyliczeniem świąt w czasie których nie doczekałem się na działający bez zastrzeżeń sprzęt. To kto tu nie umie liczyć?

I powstrzymaj się się od wyliczania jakiś wyimaginowanych, niesmacznych bzdur.

Pisz na temat.

bardzo ciekawe, ile to razy sam słuchałeś tłumaczeń i zmian terminów przez te 15 miesięcy??? To nie wszystkie możliwości, jest ich jeszcze cała masa w zanadrzu gotowa do zastosowania przez kolejne 15 mies. Ale najważniejsze mieć nadzieje i cierpliwość. Na pewno będzie nagrodzona kiedyś.

I na koniec, nie wyliczałbym, gdybym nie znał. Rzeczy z sufitu nie biorę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Oczywiście że masz rację.

Przecież sam o tym piszę.

Tylko nie pisz w stylu jak poprzednio, bo niby dlaczego mamy tutaj zamiast merytorycznej dyskusji czytać o sr....e psa?!

Nie lubię dyskusji jak pod budą z piwem.

mozna by zrobic sciepe na adwokata i upubliczniac nianse sprawy. znajac sadownictwo w polszy bylo by nastepnych 200 stron - tak na oko 3 lata forumonoweli...

mozna by zrobic sciepe na adwokata i upubliczniac nianse sprawy. znajac sadownictwo w polszy bylo by nastepnych 200 stron - tak na oko 3 lata forumonoweli...

Adwokat tu nic nie pomoże raczej lekarz psychiatra potrzebny.

Czyli jak - był kurier , ale nie zastał HQ150 w domu?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Oczywiście że masz rację.

Przecież sam o tym piszę.

Tylko nie pisz w stylu jak poprzednio, bo niby dlaczego mamy tutaj zamiast merytorycznej dyskusji czytać o sr....e psa?!

Nie lubię dyskusji jak pod budą z piwem.

ponieważ jest pies w rodzinie i może też zachorować, przecież pisałem, że nie biorę stwierdzeń z sufitu, jedynie ta sr..ka źle wyszła, może być zatrucie pokarmowe :)

takie są moje doświadczenia.

Poważnie pisał Ci że mu się pies rozchorował i nie dojedzie, lub że nie przyjeżdża z powodu komety Halleya?

A jak wytłumaczysz to, że jest w "innym wymiarze" co może to oznaczać ? promieniowanie kosmiczne, wizyta obcych czy jeszcze coś???!!! zwróć uwagę na cudzysłów i pomyśl.

pan kulesza to byl temat piec lat temu.czyzby pan kulesza był wieczny???

Mysle ze ci oszukani przez pana kulesze i pana makgajwera juz dawno umarli.Juz czas.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.