Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM6004/7004 z kolumnami Monitor Audio BX6 - proszę o opinie

theg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jeszcze przed świętami chcę kupić takie zestawienie jak: Marantz PM6004 z Monitor Audio BX6.

Cały czas mam dylemat, czy nie wziąć PM7004, czy nie zagra lepiej. Jednak różnica jest spora - 1000 zł.

Proszę uprzejmie o Wasze opinie

Pozdrawiam

Grzegorz

Witam

Marantz 6004 nie pociagnie ci tych kolumn zabardzo, mialem go i tylko na 40 procent moglem sluchac bo pozniej wzmaciacz sie wylaczal za slaby jest , jak dla mnie marantz 6004 tylko to mniejszych kolumn np monitorow bedzie okej.Pm7004 juz lepiej ma wiecej mocy.

:)

Witaj,

potwierdzam opinię przedmówcy, jeśli koniecznie chcesz pozostać przy elektronice Marantz, bierz pod uwagę wzmacniacz Marantz PM 7004.

Napisz trochę więcej o wielkości pomieszczenia odsłuchowego, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie chciałbyś się zamknąć z całym systemem.

Czy wybór elektroniki jest ostateczny, czy bierzesz pod uwagę urządzenia innych firm?

Czekam na szczegóły, zapraszam jednak na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jestem kilka dni po zakupie elektroniki Marantza. Brałem pod uwagę PM6004 i PM7004. Ostateczna decyzja to PM7004.

Trudno mi doradzić czy w twoim przypadku różnica w cenie będzie adekwatna do stopnia zadowolenia z użytkowania sprzętu. Moje kolumny to RX6. Krótka konsultacja z moim sprawdzonym salonem audio i po prostu zakup. Trochę "na wariata" ale jak się wie co się chce to decyzja przychodzi łatwiej. Słucham głównie kobiecych wokali (D.Krall,C.Wilson,L.Ekdahl,K.Bremnes,P.Barber,K.Melua,Jacintha itd) i sporo jazzu. Nie stronię również od spokojnej muzyki elektronicznej, chilloutu, smooth. Szukałem wzmaka do takiej muzyki i aby dobrze się zgrywał z MA. Jestem zadowolony. Kombinacja Marantz + Monitor Audio daje naprawdę świetne efekty. Jak to będzie grało z BX - myślę , że podobnie jak z RX6. Różnicę zapewne będą ale dyskretne. Dodam, że słucham w 18 metrach kwadratowych a potencjometr max na godzinę 10. Przy tym wysterowaniu RX6 są ładnie obsługiwane a zapas mocy jest bardzo duży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.