Skocz do zawartości
IGNORED

panasonic pt-ae500 czy uszkodzony panel?

atrej

Rekomendowane odpowiedzi

projektorka urzywam 5 miesiecy jest świetny po prostu rewelacja kolory te sprawy ale do zeczy od jakiegos czasu zaobserwowalem na ekranie przy projekcji czerni na calym ekranie 150' w dolnym lewym rogu metr od brzegu dwa jasniejsze miesca wielkości pileczki pinpongowej tylko troche bardziej jajowate jest to właściwie nie zauwazalne gdy pomieszczenie jest minimalnie doswietlone ale jak zapadnie całkowita ciemnosc to mozna to wychwycic ale trzeba sie troche wpatrywac owe jasniejsze punkty maja lekki odcien ciemnej bardzo ciemnej zieleni i roznia sie od tla troche mnie to niepokoji jak nikomu nie powiem to nie ma szans ze sam zauwazy czy to cos z kturas z matryc sie cos niedobrego dzieje? czy moze kurz? zagladalem przez obiektyw do srodka przez plyte kompaktowa podczas projekcji czerni no cos widac widac te lekko jasne punkty tam w srodku kturegos dnia po wlaczeniu myslalem ze mnie krew zaleje kiedy bardzo podobny jasniejszy duszek wyskoczyl mi na srodku ekranu tez mial odcien ciemnej zieleni tylko wiecej widoczny a ja wzialem zwykly odkurzacz i wszystkie wyloty i wloty powietrza odsysnolem rura pod cisnieniem no i co jak reka odja duszek na srodku to byl poprostu kurz na obiektywie od wewnatrz lecz te dwa w dolnym rogu nie daja za wygrana moze jestem przewrazliwiony ale jest to nowy sprzet jescze na gwarancji a ja chcialbym miec wszystko jak zyleta i nie wiem co z tym zrobic moze ktos z was spotkal sie z podobna sytuacja i moze mi pomuc z gury dziekuje i pozdrawiam wszystkich maniakow projektorow nie dajcie sie splazmic:))

https://www.audiostereo.pl/topic/9968-panasonic-pt-ae500-czy-uszkodzony-panel/

Jezeli to jest to co mam na myśli - nie podlega to raczej reklamacji :(

W specyfikacji projektora jest ten parametr (nie pamiętam po angielsku ale chodzi o jednorodność świecenia podawaną w procentach zazwyczaj od 80-95% w tych lepszych).

To co widzisz to lampa prześwitująca przez panele. Wiele projektorów tak ma tylko nie każdy to zauważa:)

Niektórzy nigdy :)

Pocieszę Cię, że u mnie tez jest coś takiego w jednym miejscu.

Możesz udać sie do serwisu, to przecież nie zaszkodzi :)

Ale jesli potwierdzą to co piszę, to ciesz się z projektorka i poprostu o tym zapomnij, podczas oglądania w niczym nie przeszkadza.

Adam

u mnie też to występuje, tyle tylko że przyjmuje niebieskawy odcień...

trzeba się wpatrywać aby to zobaczyć i scena musi być w zasadzie bardzo ciemna

przestałem się tym przejmować - obraz mi to rekompensuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.