Skocz do zawartości
IGNORED

Dobra i ambitna komedia na sylwestra

adamfreliszka

Rekomendowane odpowiedzi

Komedia! Jakże ciężki gatunek i różnorodność oczekiwań widza, czego przykładem jest francuski film Nietykalni. Obejrzałem w kinie i muszę powiedzieć, że jest to film wybitny, chociaż wcale mnie aż tak bardzo nie rozśmieszył. Według mnie jest to bardziej tragikomedia i dramat życia niż filmowe śmieszne gagi... i bardziej ciągnie mnie ten film w stronę genialnego obyczaju w kilku konwencjach niż w stronę wybitnej komedii... ale przecież nie o to chodzi i jakkolwiek nazwiemy ten obraz, jest on bez wątpienia filmem wybitnym, na którym można sobie zarówno popłakać jak i się weselić; powiedziałbym... genialny podział i balans radości oraz smutku!

Ze swojej strony poleciłbym kilka niezawodnych komedii, które zawsze się bronią i śmieszą swoim niezwykłym charakterem, niezależnie od tego, czy w tradycyjnej formie gagów, dialogów, sytuacji czy też innych mimicznych klimatów...

Jak dla mnie niezawodnymi od lat są kultowe spotkania z Peter'em Sellers'em i seria Różowej Pantery. Dodatkowo polecam też inne klimaty Blake'a Edwards'a, jak niestarzejący się The Party, czy też z nowszych produkcji tego reżysera film z 1987 roku - Blind Date - z Kim Basinger i Bruce'm Willis'em, oraz - Switch (1991) - z Ellen Barkin. Świetną inteligentną komedią jest też film - Keepin'g Mum - z Rowan'em Atkinson'em, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith i Patrick'iem Swayze - dobra zabawa gwarantowana! Nie będę się rozpisywał, bo przecież polecać i opisywać swoje wrażenia można bez końca; podam kilka moich typów, które uważam za godne obejrzenia, a jakość tych produkcji pozostawiam do indywidualnej oceny...

Green Card - Gerard Depardieu, Andie MacDowell - reż. Peter Weir

Saving Grace - Brenda Blethyn, Craig Ferguson - reż. Nigel Cole

Crime Spree - Harvey Keitel, Gerard Depardieu - reż. Brad Mirman

You Kill Me - Ben Kingsley, Tea Leoni, Luke Wilson - reż. John Dahl

Scorched - Alicia Silverstone, Woody Harrelson, John Cleese - reż. Gavin Grazer

Two Much - Antonio Banderas, Melanie Griffith, Daryl Hannah - reż. Fernando Trueba

The Man Who Knew Too Little - Bill Murray, Peter Gallagher - reż. John Amiel

Throw Momma from the Train - Danny DeVito, Billy Crystal - reż. Danny DeVito

Death at the Funeral - angielska wersja - reż. Frank Oz

Death at the Funeral - amerykańska wersja - reż. Neil LaBute

Miłej zabawy i szczęśliwego Nowego Roku, M '-)

Parker's Mood

Ja polecam komedie z John C. Reilly. Idź twardo: historia Deveya Coxa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym polecił cokolwiek w czym maczał palce Judd Apatow, król inteligentnej i nieco kaznodziejskiej w wymowie komedii, ale podanej w takiej sposób, że w ogóle to nie razi.

40 letni Prawiczek

Wpadka

Boski Chillout

Chłopaki też płaczą

Dick I Jane: Niezły Ubaw

Jeszcze Dłuższe Zaręczyny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.