Skocz do zawartości
IGNORED

TDL RTL3 - Spalony tweeter VIFA D20TD-05/06 - Czym zastąpić ?

kacper04

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów forum audiostereo.

Od niedawna jestem posiadaczem zestawu TDL RTL3... w miarę poznawania go i odkrywania coraz to nowych i korzystniejszych ustawień,

pewnego pięknego dnia zorientowałem się że nie gra mi jeden tweeter ; (

wiec wyjalem go z obudowy, spisalem oznaczenia, i zaczalem szukac, gdzie by go tutaj kupic... okazalo sie ze nie jest on juz produkowany,

wiec moje pytanie brzmi : Czym go zastąpić by nie być zmuszonym przeprojektowywać zwrotnicy ? a przy okazji zmieścić się w oryginalny otwór montażowy ?

/ średnica calkowita 94 mm

podczas poszukiwań, jeden ze sprzedawców zaproponował mi następujące tweetery :

Philips AD 0140 T8. / w cenie 99 za parę

EAS-25KH11S 8 Ohm Japan / 248 za parę

CANTON .3824. 9,4 cm / 168 za parę.

budżet jaki posiadam to ok 200 pln za parę.

pomożecie ?

pozdrawiam,

Kacper

Witam,

Może spróbuje Pan zadzwonić do Andrzeja Witka z Sonus Oliva. Swego czasu oddałem mu w idealnym stanie cały set głośników do RTL3 może je jeszcze posiada (obudowy też oddałem). Miałby Pan oryginalny głosnik. Wymiana na nieoryginalny w jednej kolumnie mija się z celem, trzeba wymienic dwa.

Pozdrawiam

Tytus

Jeśli już jesteśmy przy wątku TDL rtl3- pies zjadł mi w całości gąbki (ok 1 cm grubości) przy wylotach bass-reflex. Nie bardzo wiem czym to uzupełnić. Na rynku są pianki dźwiękoprzepuszczalne lub pianki tłumiące. Jaką wybrać?

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 29 Grudnia 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 29 Grudnia 2012 - trolling

Jeśli już jesteśmy przy wątku TDL rtl3- pies zjadł mi w całości gąbki (ok 1 cm grubości) przy wylotach bass-reflex. Nie bardzo wiem czym to uzupełnić. Na rynku są pianki dźwiękoprzepuszczalne lub pianki tłumiące. Jaką wybrać?

Daj obie psu do przetestowania))

zadzwonię do Sonus Silva po nowym roku, dodzwonic sie w tym okresie to pewnie bylby istny cud , dziękuję za informację; )

tak, i tak mam w planach wymienić komplet - przy założeniu że wymienię na inne.

moje pianki się ; sypią-kruszą ; jak głośniej posłucham.l wiec chyba tez czeka mnie taka wymiana w niedalekiej przyszłości.

Kup obie-nie sa drogie sprawdzisz sobie i po temacie.

U siebie dotknałem nogą i pełnoletnia pianka sie rozsypała w mak.

Mam maskownice na cały przód-tak miały pierwsze wersje tdlek także jest to niewidoczne.Mam jednak taką wielką 15 cali

osłone z altec lansing voice of theatre A-7 z 40-sto letniego materiału-plecionki,nalezałoby do tdl zrobić taki

szkielet z listewek materiał na spinacze i całość wcisnąć na sztywno w otwory.Na pewno będzie sie trzymać jak

należy i zapewni wygląd vintage))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.