Skocz do zawartości
IGNORED

Naim Nat 05 tuner radiowy- ile warto zapłacić?

Bumbrum

Rekomendowane odpowiedzi

Ile zdaniem znawców warto zapłacić za tuner radiowy Naim Nat 05?

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

3,5 w idealnym stanie

choć i tak nie wiem za co

To warto czy nie? :)) Mam możliwość za 3000.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br /> Mam możliwość za 3000. <br />

Inny nie wchodzi w grę? bo jeżeli zależy ci na jakości i dżwięku....

http://allegro.pl/magnum-dynalab-md-90-tuner-fm-i2895330308.html

Kup sobie Pioneera 757 lub podobny od 200zł a resztę dołóż i zmień kolumny na lepsze :)

Chyba że ma być NAIM do zestawu to inna sprawa.

Ma być Naim do zestawu; Noi i pilot niezbędny, inaczej żona nie doceni:)).

W ogóle nie warto kupować tunera w takich pieniądzach. Chcesz wywalić 3 tyś żeby przez radio mp3 słuchać i to na dodatek kiepskiej jakości ? Nie wiem czy dałbym w dzisiejszych czasach więcej za radio jak 500zł. Na dodatek nie wiadomo jak długo będą nadawać w analogu i co potem zrobisz ? Lepiej już kupić coś do odtwarzania radia internetowego.

No chyba, ze chcesz półkę przyozdobić, no ale za 3 tys to też można lepszą dekorację znaleźć.

Ma być Naim do zestawu; Noi i pilot niezbędny, inaczej żona nie doceni:)).

Nowy tuner NAIM kosztuje powyżej 6 tys. zł. Jeżli za połowę ceny jest idealny stan to warto się zastanowić nad tunerem do zestawu pozostałych komponentów NAIM.

Osobiście za tą kwotę kupiłbym tuner firmy MAGNUM DYNALAB hi-end wśród tunerów radiowych np. na ebay

A czy ktoś miał okazję posłuchać tego NAT 05?

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Ma być Naim do zestawu; Noi i pilot niezbędny, inaczej żona nie doceni:)). <br />

Musisz nabyć Naima,inaczej żona Cię nie doceni,ups:))))zabierz żonę na wczasy!

Musisz nabyć Naima,inaczej żona Cię nie doceni,ups:))))zabierz żonę na wczasy!

Źle zrozumiałeś; musi być pilot, nie Naim.Chodzi o wygodę obsługi (żonie), a mnie o satysfakcję z dźwięku.

Znalazłem coś takiego na stronie o tunerach:

Our contributor Max reports from Italy: "I pick up invitation to comment on the NAT-05. I owned an Onkyo T-9090II, which I sold to a friend who wanted it. It was, as you all know well, very good, though sounding a bit too warm sometimes. I live in a not very difficult area, but neither it's a feast of reception. Then I was able to try a Kenwood L-01T: better in sound, I should say, than the Onkyo - somewhat brighter and more dynamic. Excellent in reception. But manual tuning each time, and having to correct it sometimes, no thanks... Then I bought the Naim, because I know the brand well and I had their gear already, and it was a bargain. Now the Naim has no regulations, but they kind of declare it as a line of thought: enjoy music the most, tweak the least. It catches stations perfectly, is very silent, easy to use, has a light and clear sound with good, articulated bass, is dynamic and has good looks - though this is my opinion only. Since I caught, in the review of the NAT-01, a glimple of irony on the minimalism of the tuner, I say: mind you, the Naim have a reputation as good-sounding tuners, and they are."

Our contributor Scott reluctantly replaced his NAT 05 with a Sony XDR-F1HD: "The Naim was great until KDFC 90.3 classical moved their transmitter. The Sony pulls in the signal and plays it in full stereo amazingly. The NAT 05 is the best tuner I have ever heard, still, but one must have a good signal. With a good signal it sounds better than the Sony, no doubt." The NAT 05 usually sells for $665-850 on eBay, with record highs of $1,200 and $1,202 in 8-9/06.

A czy ktoś miał okazję posłuchać tego NAT 05?

mam, słucham i jest ok.

było 3,5 jest 3000 jak zejdzie na 2500 to brać!

Nizej juz nie zejdzie :(

Bambrum

Na ebay jest fajny tuner Magnum Dynalab DT5 - cena nowego kosztuje prawie 5 tys zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.