Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry wzmacniacz w dobrej cenie - jaki?

TDK

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Rydz, temat nie jest dla picu i nie wiem dlaczego tak uważasz.<br />

No jeżeli nie,to dziwi mnie dlaczego chcesz pakować 3 tysiaki na nowy wzmacniacz.

Grają u ciebie na zmianę solidne wzmacniacze,zapewnij im odpowiednie kolumny i koniec kropka,chyba że coś im dolega?

Sam przewaliłem trochę gratów,nowych,a gram na dwóch leciwych systemach,Pioneer serii Blue i Rotelach.

Zainwestuj w lepsze kolumny.

Pozdrawiam.

Rydz, ze wzmacniaczy jestem zadowolony, bo słyszę ich przewagę nad innymi, ale nie jestem w stanie stwierdzić na ile ich parametry rozjechały się z tymi, które powinny być, jak były nowe. Wzmak Sansui został wyregulowany zgodnie z instrukcją serwisową, ale to niczego nie gwarantuje. Nie wiem np. czy i jakie kondy wyschły, bo niczego nie ruszałem. Nowy wzmak mógłby okazać się lepszy, bo ćwierć wieku w elektronice to nie jedna, lecz wiele epok. Zadając pytanie, miałem nadzieję, że odpowiedzą mi osoby, które wiedzą jak grają moje wzmaki i będą w stanie polecić coś naprawdę konkurencyjnego. Jak na razie, to jestem pewny, że kolega discomaniak je zna, ale przedział cenowy, jaki wskazał (powyżej 5 kzł) jest na razie dla mnie nieosiągalny. Trochę załamujące jest to, że garść elementów elektronicznych, jakieś trafo i obudowa muszą kosztować kilka tysięcy PLN, żeby dało się tego słuchać.

Odnośnie kolumn - co ci nie pasuje w Celanach 300? Pytam z ciekawości.

Tomku,to Ra-870 dual-mono i RCD-855,pisałem w klubie miłośników Rotela.

Fajne !!!

Już nie jestem najmłodszy:( ,powiadają że skleroza nie boli...:)

Pozd.

Pozdrawiam

Tomasz

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Fajne !!!<br />Już nie jestem najmłodszy:( <br />

Ja też nie:))

<br />Odnośnie kolumn - co ci nie pasuje w Celanach 300? Pytam z ciekawości. <br />

Celany 300 to średnica i jej niższy zakres,góra stłamszona,nieco lepsza i wyrównana charakterystyka jest w XT-301,ale to i tak nie są kolumny do twoich klocków.

Weż pod pachę swoje zacne wzmacniacze i udaj się do najbliższego salonu,odsłuchaj kilka kolumn w zakresie 4 tysiaków.

I co ważne,niech Ci podłączą do odsłuchiwanych kolumn obecnie produkowane wzmacniacze do 3 tysi,zobaczymy z czym wyjdziesz,czy z nowym wzmakiem,czy kolumnami:)

Krótka przerwa,musiałem zrobić grzańca następnego z kolei :))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rydz, ze wzmacniaczy jestem zadowolony, bo słyszę ich przewagę nad innymi, ale nie jestem w stanie stwierdzić na ile ich parametry rozjechały się z tymi, które powinny być, jak były nowe. Wzmak Sansui został wyregulowany zgodnie z instrukcją serwisową, ale to niczego nie gwarantuje. Nie wiem np. czy i jakie kondy wyschły, bo niczego nie ruszałem. Nowy wzmak mógłby okazać się lepszy, bo ćwierć wieku w elektronice to nie jedna, lecz wiele epok. Zadając pytanie, miałem nadzieję, że odpowiedzą mi osoby, które wiedzą jak grają moje wzmaki i będą w stanie polecić coś naprawdę konkurencyjnego. Jak na razie, to jestem pewny, że kolega discomaniak je zna, ale przedział cenowy, jaki wskazał (powyżej 5 kzł) jest na razie dla mnie nieosiągalny. Trochę załamujące jest to, że garść elementów elektronicznych, jakieś trafo i obudowa muszą kosztować kilka tysięcy PLN, żeby dało się tego słuchać.

Odnośnie kolumn - co ci nie pasuje w Celanach 300? Pytam z ciekawości.

rydz ma rację. Z Twoimi wzmacniaczami świetnie zgrają się Studio 16 Hertz Minas Anor. U mnie Twoje Sansui grało z monitorami robionymi na zamówienie przez Studio 16 Hertz. Grał też przez chwilę z Minasami na MDT 29 i M18WH. Co do wzmacniaczy: poleciłem Krella i Coplanda. Oba zdecydowanie nowsze od Twoich klocków i oba z przedziału około 10.000 PLN. Z tym że jak wszyscy wiedzą Krell był droższy. Jestem pewien że będzie lepiej. Nie chciałbym żebyś zamienił siekierkę na kijek. Żaden budżetowy Marantz Denon NAD czy nawet Advance Acoustics nie podskoczy do Twoich wzmacniaczy.

Może być używany, ale żeby nie był stary. Chcę skorzystać z nowoczesnej elektroniki.

TDK....

Nie wiem jakiej muzyki słuchasz ?

Może posłuchaj Sugdena A21a w czystej klasie A.

Z budżetem jakim dysponujesz na rynku wtórnym można taki egzemplarz nabyć.

O walorach sonicznych tego klocka nie będę się rozpisywał bo jest tego sporo w sieci.

Co do jego mocy to na Waty nie patrz bo ten klocek radzi sobie bardzo dobrze pomimo swoich 25W na kanał..

Pozdrawiam,

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Sansui kosztował kupę siana, dzisiejsze wzmacniacze za 3 tys raczej go nie dogoniły, ale rzeczywiście trudno powiedzieć ile z niego zostało. Dla hecy możesz sprawdzić ostatni wypust Pionieera, który wychwalają teraz w prasie pod niebiosa zaczynając od A 30 za tysiaka po A 50- to koszt 2400zł

Mimo wszystko nie spodziewam się szału, ale przynajmniej się zabawisz, a prasę mają dobrą.

Z używanych Copland, Primare ( chłodne), Creek i na końcu najcieplej Roksan Caspian. Jest trochę tego wyjsciowo w okolicach 8-10 tys, a dziś za 3 tys.

Najwiecej się zmieniło w lampach i tutaj teoretycznie moglbys osiagnac za trojke za nowy egzemplarz najwiecej. No, ale lamp nie ma byc :)

Nowe Pioneery to wzmacniacze cyfrowe. Odpadają w przedbiegach.

jasny gwint!

a już myślałem, że nabędę pionka a-50 za 2 kpln, bo gra najlepiej w tej cenie. Choinka, facet, no wszystko popsułeś znowu :)

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Ostatnio pojawił się Musical Fidelity A300 za 3000zł, w tej cenie to okazja!

Forumowy kolega Qman po paru fajnych wzmacniaczach, m.in. caspian, krell kav300i, nad M3 i lampie pozostał właśnie z A300 Musicala. Słyszałem ten piec i faktycznie łączy zalety lampy i mocnego tranzystora, świetna konstrukcja bardzo rzadko spotykana.

Ostatnio pojawił się Musical Fidelity A300 za 3000zł, w tej cenie to okazja!

Forumowy kolega Qman po paru fajnych wzmacniaczach, m.in. caspian, krell kav300i, nad M3 i lampie pozostał właśnie z A300 Musicala. Słyszałem ten piec i faktycznie łączy zalety lampy i mocnego tranzystora, świetna konstrukcja bardzo rzadko spotykana.

Wzmacniacz grający lepiej jak nowy, nawet za 10 tys. zł?

Polecam... amplituner (!) Nakamichi TA 4E...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 4 lata później...

Może coś zaradzą w Lampowcu. Dobrze prowadzony serwis, działają już dłuższy czas, sam u nich ze trzy naprawy realizowałem. Fachowa obsługa, zajmują się różnymi markami urządzeń, także nieważne czy chodzi o nagłośnienie gitarowe, czy do basu, czy jeszcze do czego innego to powinni sobie dać radę. Na stronie lampowiec.pl jest konkretniej o naprawach które mają w ofercie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.