Skocz do zawartości
IGNORED

podlaczenie network player do wzmacniacza

oasisliam

Rekomendowane odpowiedzi

Naszla mnie taka mysl czytajac ostatnio manual od arcama alpha 10.

Jest napisane, aby DVD playera podlaczac do gniazda DVD,

CD lub DAC do wyjscia CD.

I teraz pytanie

Ja mam CD - podlaczone do gniazda CD

a network playera z DAC do DVD.

Pytanie czy stosujac sie do instrukcji nie powinieniem raczej podlaczyc network playera ze swoim DAC do CD, a odtwarzacz CD do gniazda DVD na wzmacniaczu? czy to bez znaczenia?

co Forumowicze na to?:)

Myślę, że nie ma to znaczenia i możesz śmiało zostawić tak jak masz i nic nie kombinować. Dla pewności warto rzucić okiem na specyfikację techniczną, zawartą w instrukcji. Zazwyczaj zawiera dopuszczalne parametry sygnału podawanego na dane wejście. Często wejscie gramofonowe masz opisane oddzielnie jako 'phono input' i do niego parametry, natomiast wszystkie pozostałe wejścia są opisane jako np. "line level inputs" i ich parametry.

czy to bez znaczenia?

Bez znaczenia , wszystkie te wejścia w zmaku , które wymieniłeś są wejściami liniowymi ( CD , DVD , AUX , Tape , Line 1 , line 2 itd. ) , oprócz wejścia Phono , które jest do gramofonu , ( gramofonu który nie ma w sobie wbudowanego przedwzmacniacza ) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.