Skocz do zawartości
IGNORED

OTL Kamyk jak ustawić punkt pracy?

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nowe lampy Ecc82 i nie wiem jak ustawić punkt pracy lampy,napięcie po obciążeniu zasilacza lampami mam 280v na ECC82 napięcie na anodzie względem katody jest 90v więc chyba trochę za mało? bo na schemacie najlepiej żeby było ok 170v jak mam to zrobić? moj transformator po wyprostowaniu daje 300v po obciążeniu spada do 280v więcej nie wydoła,moze jeśli by po obciążeniu dał 340v to napięcie na katodzie podniosło by się do ok 150v?

Elementy na schemacie zapewniają punkt pracy taki, jak założył projektant. Chcesz być lepszy od niego? Wtedy nie zadawałbyś takich pytań...

Masz 90V na ECC82 i 190V na ECC88?

dobże jeśli są prawidłowe to dlaczego na schemacie kamyka,kamyk ustala dla ECC82 170v? względem katody pisze jak byk pin 3,8

ogólnie te lampy baldwin-pianos organ czy jak to tam się zwie są jakieś dziwne,napięcie przy nich siada a żarniki ledwo się żarzą,jeśli w ich miejsce wsadzę ECC83 to na anoda katoda mam ok 200v czyli tu by się zgadzało

tak to te lampy,są jakieś dziwne,niby grają przejrzyście i szczegółowo ale bas jakiś taki mały i żarniki ledwo się tlą

wydaje mi się że te lampy są jakieś wychlastane,dodadkowo są opkopcone w okolicach żarników

a jeszcze jedno te lampy potwornie się grzeją w przeciwieństwie do E88CC można się o nie poparzyć,nie da się lampy dotknąć ma chyba ze 100stopni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.