Skocz do zawartości
IGNORED

Związki partnerskie

Rekomendowane odpowiedzi

Choćby ryzyko wpuszczenia iluś młodych osób "w kanał" różnych kuracji hormonalnych wskutek zwykłego nastoletniego buntu. Benjamin A. Boyce zrobił ileś wywiadów z okaleczonymi w ten sposób kobietami, bardzo żałującymi swojej głupoty. Mało który rodzic chciałby tego dla swojego dziecka. A genderyści postulują przecież całkowity brak korelacji płci odczuwanej z biologiczną (w tych >99% przypadkach kiedy jest ona jednoznacznie określona) - więc chcieliby żeby ok. 50% ludzi przez to przechodziło.

Poza tym upadek iluś użytecznych tabu - np. takiego, że mężczyźni (rozpoznawani "na oko" ew. ucho - po głosie) nie wchodzą do damskich toalet. Ogólnie to wychowanie dziecka jest mocno utrudnione w warunkach powszechnego upadku moralności i lansowania wzorców permisywno - roszczeniowych.

To pierwsze z brzegu przychodzące do głowy.

1 godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

No to wymień wszystkie cechy charakterystyczne mężczyzny i kobiety.

Oczywiście z biologicznego punktu widzenia.

Tak na poczekaniu proszę bez uników.

Proszę bardzo: nie wiem jakie są wszystkie cechy charakterystyczne mężczyzny i kobiety z biologicznego punktu widzenia. Wiem za to, że Ty też tego nie wiesz. Wiem też, że płcie biologiczne są dwie, które zresztą sam wymieniłeś, kobieta i mężczyzna. Wiem ponadto, że skoro wymagasz znajomości "wszystkich cech charakterystycznych mężczyzny i kobiety z biologicznego punktu widzenia" do policzenia ile nauka rozróżnia płci biologicznych, to masz nierówno pod sufitem. A wszystko bez uników.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 minut temu, muls napisał:

tyle pisania i na nic.Ile sie trzeba napisac zeby nic nie napisac.

16840... i kliknąłem "haha" Ci na 16841. To liczba odzwierceidlająca nic.

Edytowane przez szymon1977

Godzinę temu, misiomor napisał:

Choćby ryzyko wpuszczenia iluś młodych osób "w kanał" różnych kuracji hormonalnych wskutek zwykłego nastoletniego buntu. Benjamin A. Boyce zrobił ileś wywiadów z okaleczonymi w ten sposób kobietami, bardzo żałującymi swojej głupoty. 

Myślę, że ilośc osób skrzywdzonych turbotolerancyjną modą na bycie dziwadłem będzie większa, niż ilość osób, które "od zawsze" mogą dokonać zmiany płci fizycznej, gdy rozmija się ona z tożsamością płciową. Ponadto dziś już wiemy, że tożsamość płciowa może rozmijać się z płcią biologiczną, i w kontaktach codziennych osoby traktuje się zgodnie z ich tożsamością płciową, a nie zgodnie z tym, co mają w dowodzie. Więc w czym problem?

1 godzinę temu, misiomor napisał:

A genderyści postulują przecież całkowity brak korelacji płci odczuwanej z biologiczną (w tych >99% przypadkach kiedy jest ona jednoznacznie określona)

Nasi forumowi turbotoleranci jakoś nie chcą zuważyć, że wychowywanie dzieci jakby były bezpłciowe, w nie więcej niż 1% przypadku przyniesie pozytywny skutek, a w pozostałych 99% przypadkach dziecko po prostu skrzywdzi, być może wywoła u niego problemy emocjonalne, z którymi borykać się będzie przez całe życie. Wypada przypomnieć tu ich idiotyczne wyobrażenie o rzeczywistości, jakoby dziś chłopcom zabraniano bawić się lalkami, a dziewczynkom autkami. Skąd oni to biorą? Nie wiem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

że wychowywanie dzieci jakby były bezpłciowe, w nie więcej niż 1% przypadku przyniesie pozytywny skutek, a w pozostałych 99% przypadkach dziecko po prostu skrzywdzi, być może wywoła u niego problemy emocjonalne, z którymi borykać się będzie przez całe życ

a jak sie wychowuje dzieci bezplociowo szymonek.tak w skrocie.

i skad masz te 99%

skad masz te 99%

Ze statystyk. 

jak sie wychowuje dzieci bezplociowo

Tak, jakby nie miały płci.

Sam linkowałeś artykuły, w których odpowiedzi na oba pytania można przeczytać. Nie czytałeś tego, co linkowałeś? 

Gość

(Konto usunięte)

Transseksualizm już nie będzie zaburzeniem

Ewenementem jest usuniecie z klasyfikacji chorób „transseksualizmu” jako zaburzenia psychicznego i umieszczenie go w rozdziale dotyczącym „zdrowia seksualnego”.

W obecnej, 10. wersji ICD – wciąż obowiązującej – transseksualizm (kod: F64.0) jest definiowany w następujący sposób: „Pacjent pragnie żyć i być akceptowanym jako przedstawiciel płci przeciwnej, czemu towarzyszy zazwyczaj uczucie niezadowolenia z powodu niewłaściwości własnych anatomicznych cech płciowych oraz chęć poddania się leczeniu hormonalnemu czy operacyjnemu, by własne ciało uczynić możliwie najbardziej podobnym do ciała płci preferowanej”.

WHO stwierdziła, że oczekuje się, iż wykreślenie transseksualizmu ze spisu zaburzeń „poprawi akceptację społeczną osób transseksualnych”. - Lepiej zrozumieliśmy, że obecnie nie jest to już stan zdrowia psychicznego, a pozostawienie go w spisie byłoby przyczyną piętnowania ludzi – tłumaczyła dr Lale Say, koordynator zespołu WHO ds. młodzieży i populacji o podwyższonym ryzku zdrowotnym.

- Aby więc ograniczyć stygmatyzację, zapewniając jednocześnie dostęp do niezbędnej pomocy w zakresie zdrowia, transseskualizm umieszczono w innym rozdziale, to znaczy w części dotyczącej zdrowia seksualnego – dodała. Chodzi o łatwy dostęp do opieki zdrowotnej, w szczególności do operacji tzw. zmiany płci i terapii hormonalnej.

Decyzja – jak sama przyznała przedstawicielka WHO – miała zapaś po analizie opinii lobbujących za takim rozwiązaniem organizacji pozarządowych z wielu państw.

17 minut temu, szymon1977 napisał:

niż ilość osób, które "od zawsze" mogą dokonać zmiany płci fizycznej, gdy rozmija się ona z tożsamością płciową

Jeśli wcześniej nie popełnią samobójstwa z powodu reakcji otoczenia - szczególnie kiedy są w młodym wieku.

7 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Widzisz jakąkolwiek korelację, miedzy liberalnym podejściem do płciowości, a przywołanym przez Ciebie bezpieczeństwem kupców na własnych drogach?

Liberalnie podchodzący do płciowości ponoszą śmierć na tych samych zebrach i własnych drogach co kupcy. 

To jest ta korelacja.

Wskutek tego nie rządzimy całym światem jak kiedys anglo-sasi. 

25 minut temu, muls napisał:

a jak sie wychowuje dzieci bezplociowo szymonek.

A jak piłkarze Legii grają bezpłciowo - to źle czy dobrze, bo już nie wiem.

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

Transseksualizm już nie będzie zaburzeniem. 

Nie kłam! To, że transseksualizm zostanie usunięty z listy zaburzeń psychicznych nie oznacza, że przestanie być zaburzeniem jakimkokwiek. Pytanie tylko zaburzeniem czego jest transseksualizm. A może uroiło Ci się we łbie, że prawidłowością jest gdy tożsamość płciowa rozmija się z płcią morfologiczną? W sumie głupiec to i tak lepiej niż kłamca. Więc chociaż nie kłam.

-----

25 minut temu, toptwenty napisał:

Jeśli wcześniej nie popełnią samobójstwa z powodu reakcji otoczenia...

Ja przypomnę, że nikt tutaj nie jest za dyskryminacją, a Ty i tak nie zorientujesz się, że Twój wpis jest bez sensu.

31 minut temu, toptwenty napisał:

jak piłkarze Legii grają bezpłciowo - to źle czy dobrze, bo już nie wiem.

Też nie wiem, mam zaburzenia tożsamości płciowej, i pomimo siurka, piłką nożną się nigdy nie interesowałem. 

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie kłam! To, że transseksualizm zostanie usunięty z listy zaburzeń psychicznych nie oznacza, że przestanie być zaburzeniem jakimkokwiek. Pytanie tylko zaburzeniem czego jest transseksualizm. A może uroiło Ci się we łbie

a Ty czasem nie masz problemu?

wtórny analfabetyzm?

54 minuty temu, slawek.xm napisał:

Ewenementem jest usuniecie z klasyfikacji chorób „transseksualizmu” jako zaburzenia psychicznego i umieszczenie go w rozdziale dotyczącym „zdrowia seksualnego”.

a tak w ogóle to dla mnie trans jest chorobą i nią pozostanie

niewazne co WHO z tym zrobiło

Szymuś zaczynasz gryźć własny ogon i nawet ja juz nie rozumie o co ci chodzi:)

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Też nie wiem, mam zaburzenia tożsamości płciowej, i pomimo siurka, piłką nożną się nigdy nie interesowałem. 

Wiadomo.

50 minut temu, slawek.xm napisał:

Szymuś zaczynasz gryźć własny ogon

Swój już dawno odgryzł, teraz dopadł Twój,

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

wtórny analfabetyzm?

Wprost przeciwnie - czytam dokładnie. Bo choć z punktu widzenia zdrowia psychicznego transseksulizm nie będzie klasyfikowany jako zaburzenie, to rozmijanie się tożsamości płciowej z płcią morfologiczną zaburzeniem z jakiegoś punktu widzenia nadal musi być. Innego wyjścia nie ma, a Ty napisałeś nieprawdę. 

...dla mnie trans jest chorobą i nią pozostanie

niewazne co WHO z tym zrobiło...

Masz tą przewagę nad turbotolerancyjnymi kolegami, że doskone sobie zdajesz sprawę, z rozbieżności pomiędzy Twoim stanowiskiem w sprawie, a rzeczywistością.

Szymuś zaczynasz gryźć własny ogon i nawet ja juz nie rozumie o co ci chodzi:)

Nie, po prostu ja nadal wiem o co chodzi, podczas gdy Ty się zwyczajnie zagubiłeś. 

Ja przypomnę, że nikt tutaj nie jest za dyskryminacją

Tak Ci sie tylko wydaje.

A kiedy zaczniesz odróżniać "nikogo tutaj" od otoczenia, w realnym świecie, to daj znać.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, toptwenty napisał:

Swój już dawno odgryzł, teraz dopadł Twój

ząbki sobie połamie ?

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie, po prostu ja nadal wiem o co chodzi, podczas gdy Ty się zwyczajnie zagubiłeś

łi, łi, da, paniatno

ja sie pochlastam , a Ty w tym czasie przyatakuj  jakąś ścianę, to Ci powinno pomóc mnie "odnaleźć"

papa

16 minut temu, toptwenty napisał:

A kiedy zaczniesz odróżniać "nikogo tutaj" od otoczenia, w realnym świecie, to daj znać.

Właśnie dlatego, że odróżniam, ti zwróciłem uwagę, że choć swój zarzut powinieneś skierować do "otoczenia w realnym świecie" , to skierowałeś do kogoś tutaj. A tutaj wszyscy są za tolerancją, nawet ciężko przełykający ślinę dinozaury.

19 minut temu, toptwenty napisał:

Swój już dawno odgryzł... 

Ile naliczyłeś płci biologicznych, że tak Twierdzisz? 

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Proszę bardzo: nie wiem jakie są wszystkie cechy charakterystyczne mężczyzny i kobiety z biologicznego punktu widzenia.

W takim razie wypadało by nie zabierać głosu w temacie, którym nie ma się pojęcia. 

Wiem za to, że Ty też tego nie wiesz.

Znaczy wydaje ci się, zresztą jak zwykle, gdy piszesz "wiem".

Wiem też, że płcie biologiczne są dwie, które zresztą sam wymieniłeś, kobieta i mężczyzna.

To znaczy, zdaje ci się. Nie bierzesz np. pod uwagę obojnactwa rzekomego i prawdziwego oraz jego odmian, żeby wspomnieć o tym co widać. Ale czego wymagać od kogoś dla, kogo tylko większość to norma a reszta to wybryk natury czy inne dziwactwo.

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ze statystyk. 

Przybliżysz te statystyki?

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

A tutaj wszyscy są za tolerancją, nawet ciężko przełykający ślinę dinozaury.

Chyba trochę inaczej rozumiemy tolerancję. No chyba że chodzi o takiego tolerancyjnego osobnika, który już nie goni odmieńca by go zaciukać.   

• Moderatorzy

Niektórym mocno się myli tolerancja dla homoseksualizmu i akceptacja transseksualizmu z promowaniem i bonusowaniem LGBT.

Przypomnę , że RÓWNOŚĆ obywateli wobec prawa gwarantuje konstytucja.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

...nie ma się pojęcia. 

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ty też tego nie wiesz... 

"W takim razie wypadało by nie zabierać głosu w temacie, którym nie ma się pojęcia". A... 

...skoro wymagasz znajomości "wszystkich cech charakterystycznych mężczyzny i kobiety z biologicznego punktu widzenia" do policzenia ile nauka rozróżnia płci biologicznych, to masz nierówno pod sufitem. 

...obojnactwa rzekomego i prawdziwego oraz jego odmian, żeby wspomnieć o tym co widać. 

Biorę to pod uwagę 

Wiem ponadto

... że nie są to osobniki trzeciej płci, a osobniki, u których cechy płciowe z najróżniejszych przyczyn się prawidłowo nie wykształciły. Płcie pozostają dwie, a oni są gdzieś pomiędzy.

Wiem za to, że Ty też tego nie wiesz.

Chyba trochę inaczej rozumiemy tolerancję. 

Skoro wg Ciebie "tolerancja" to prezentowane tu przez Ciebie przytakiwanie sprzecznym z wiedzą i logiką idiotyzmom tylko dlatego, że sam nie rozumiesz, że to idiotyzm, a nie chesz urazić wymyślającego to idioty, to po prostu nie wiesz co to tolerancja. 

Ps. Widzę gołębiu, że nie wyrosłeś jeszcze ze stawiania własnej niewiedzy ponad wiedzę, której nie ogarniasz. Z  czepiania się wyrwanych z kontekstu fragmentów także. Gołąb.

Psps. Policz na palcach (na szponach?) ile samochód ma kół. Nawet jeśli nie znasz wszystkich cech charakteryzujących samochodiwe koła dasz radę.

=====

20 minut temu, stench napisał:

Niektórym mocno się myli tolerancja dla homoseksualizmu i akceptacja transseksualizmu z promowaniem i bonusowaniem LGBT.

Przypomnę , że RÓWNOŚĆ obywateli wobec prawa gwarantuje konstytucja.

Czasem nie mów płaskoziemcom, że Ziemia jest okrągła bo polecisz za dyskryminację. Gołębie "tolerancją" nazywają przytakiwanie we własnej głupocie cudzej głupocie. 

Ps. A bycie mądrzejszym od głupca to dla gołębi dyskryminacja. 

3 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

Przybliżysz te statystyki?

Proszę bardzo:

"Transseksualizm...

...występuje z częstością 4,6 na 100 000 osób." Oczywiście Wiki, bo to wystarczy aby wykazać, że nie wiesz o czym mówisz. Ten 1% to mój ukłon w Waszą stronę. Bo gdyby zaokrąglić zgodnie z zasadami, to wyszłoby nie tylko 0%, ale nawet 0‰ i temat by się zdematerializował. A tak to mogę rozstawić pionki, a Ty je przewrócić i odlecieć. 

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Oczywiście Wiki, bo to wystarczy aby wykazać, że nie wiesz o czym mówisz. Ten 1% to mój ukłon w Waszą stronę.

Po co taki gest. Ja znam statystyki dlatego zapytałem się skąd ten 1%. Co więcej odpowiedź też znałem. Brzmi ona "z dupy wzięte". 

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

A tak to mogę rozstawić pionki, a Ty je przewrócić i odlecieć.

Od kiedy ty cokolwiek rozstawiasz? 

2 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

..."z dupy wzięte"

To wszystko co masz do powiedzenia na potwierdzenie teorii, pod którymi się podpisujesz? Kiedyś myślałem, że swoje zdanie opierasz na znajomości tematu, dziś wiem, że to jedynie kaprysy bahora, który jeszcze nie dorósł.

2 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

Od kiedy ty cokolwiek rozstawiasz? 

Od zawsze. Ja przedstawiam fakty, z którymi Twoje bzdury się rozmijają, a Ty te fakty ignorujesz, bo sprzeczne są Twoimi bzdurami. Właśnie kolejny pionek przewróciłeś, więc odlatuj gołębiu. 

Ja przedstawiam fakty,

Fakty? Ty nawet głupiej statystyki nie potrafisz, rzetelnie przedstawić, zamiast tego walisz ogólnik za ogólnikiem banałem to wszystko popędzając. Jeśli nie zauważyłeś to nikt nie dyskutuje na temat twoich wydumkami z nich się po prostu kpi. Tyle że ty nawet tego nie jesteś w stanie załapać. 

Na razie bez odbioru.

26 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Fakty?

Tak Przemciu, moje fakty kontra Twoje "z dupy wzięte".

Na razie bez odbioru.

Przewróciłeś pionek więc odlatuj gołębiu. 

...nikt nie dyskutuje na temat twoich wydumkami z nich się po prostu kpi. Tyle że ty nawet tego nie jesteś w stanie załapać. 

Widzę nie tylko to, ale także, że przeciwmo temu o czym ja piszę przedstawiacie jedynie obelgi, skojarzenia z KK i PiS, oraz wzajemne klikanie sobie lajków. 

... walisz ogólnik za ogólnikiem banałem to wszystko popędzając

To nie moja wina, że podważenie bzdur, które popierasz wystarczą ogólniki i banały. Nie oczekuj więc, żę będę zagłębiać się w temat. 

On 4/10/2019 at 2:18 PM, Przemysław_51508 said:

A jakie by miał obawy?

Ja mam dwóch synów i normalny nie jestem, dlatego chciałbym się dowiedzieć czym to może grozić. 

W sumie to słowo wyjaśnienia się jednak należy. Otóż wyobraźmy sobie taką sytuację - ojciec z córką (powiedzmy że 12 lat) jest w centrum handlowym, młoda musi iść do toalety. Ojciec z nią przecież nie wejdzie, przy drzwiach widzi szykującą się do wejścia osobę o widocznych cechach męskich. On ma sekundy na ocenę, więc nie ma szans na całościowe rozważenie wszystkich racji. Po prostu musi podjąć szybką decyzję na podstawie niepełnych danych. I nie zdziwię się, gdyby uruchomiły mu się mechanizmy obronne. Najpewniej niepotrzebnie, ale w przypadku gdyby jednak było to nadużycie (pedofil udający osobe transpłciową), szkody mogą być duże. W końcu po coś wprowadzono rozdzielnopłciowe toalety.

Dlatego osoby transpłciowe muszą być świadome tego, że mimo ich najszczerszych chęci nigdy nie będą wyglądać jak płeć odczuwana, czy docelowa, w stopniu umożliwiającym bezproblemowe funkcjonowanie w obrębie tej płci, w sytuacjach życia codziennego, kiedy nie ma czasu na roztrząsanie szczególików na poziomie kozetki u lekarza. Przykład z publiczną toaletą jest skrajny, ale ilustruje o co chodzi. To jest jeden z powodów, dla których dzisiejsze lansowanie procedur ustalenia / zmiany płci nie jest do końca w porządku - jako że nie informuje tych osób o całościowych kosztach i rezultatach.

Popełniasz ten sam błąd co turbotoleranci popierający bezpłciowość dzieci: oceniasz 99% po będącym odstępstwem od reguły 1%. 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

popierający bezpłciowość dzieci:

Co Ty wygadujesz? Jakie poparcie bezpłciowości?

Zastanów się nad znaczeniem każdego napisanego przez siebie wyrazu, zanim naciśniesz enter.

10 minut temu, toptwenty napisał:

Co Ty wygadujesz?

To, co popieracie. A, że bzdura? To nie popieraj bzdur.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.