Skocz do zawartości
IGNORED

Co zrobić z awanturami o transport, highres, etc.?

dd6

Co zrobić z awanturami?  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie oficjanlne środki mogą ukrócić awantury?

• Osobna zakładka: audiosceptycyzm lub coś podobnego
    • Zakaz sporów o brak wpływu na brzmienie oprócz wątków, które tylko tego dotyczą
    • Nic nie robić

Rekomendowane odpowiedzi

A ciekawe czy ktoś znalazł czas, żeby rzucić okiem na ankietę, kto na co głosował, są bardzo interesujące wyniki, niesłyszący jednogłośnie twierdzą "nic nie robić" czyli taki konfliktowy stan im odpowiada.

Bo cały ich byt na tym forum budowany jest na konflikcie. Chcą konfliktu, gdyż są tu, na audiofilskim forum, by zwalczać audiofilów. Przecież wszystko gra tak samo!

Gość

(Konto usunięte)

A ciekawe czy ktoś znalazł czas, żeby rzucić okiem na ankietę, kto na co głosował, są bardzo interesujące wyniki, niesłyszący jednogłośnie twierdzą "nic nie robić" czyli taki konfliktowy stan im odpowiada.

Bo cały ich byt na tym forum budowany jest na konflikcie. Chcą konfliktu, gdyż są tu, na audiofilskim forum, by zwalczać audiofilów. Przecież wszystko gra tak samo!

Tutaj pozostaje tylko zacytować klasyka:

Niektórzy nawet odczytali Twoje intencje prosto z Twojej głowy. (...)

Bo cały ich byt na tym forum budowany jest na konflikcie. Chcą konfliktu, gdyż są tu, na audiofilskim forum, by zwalczać audiofilów.

Takie leczenie własnych kompleksów poprzez ośmieszanie innych.

Takie leczenie własnych kompleksów poprzez ośmieszanie innych.

to też - ale ważniejszym problemem - z którego to wszystko wypływa jest głuchych ciasnota światopoglądu w audio.

typu: jest tak jak mówię - i koniec

głusi nie piszą - jest tak jak mi się wydaje, ja słyszę tak....

oni piszą autorytatywnie - nie ma różnic, to naciąganie jeleni, nie ma prawa być różnic, nie mogą grać inaczej, podaj dowód (to koronny argument że są głusi - bo potrzebują autorytetu, gdyż ich zmysł nie działa) itd.

nie są pewni - bo nie słyszą (więc nie mogą być obiektywni) - i te swoje "racje" wewnątrz siebie i na zewnątrz - zagłuszają umoralniajacymi pouczeniami skierowanymi do całej reszty.

ale głusi nie biorą pod uwagę (co za zadziwiający brak logiki u tak rozsądnych podobno ludzi :) ) - że firmy hi-endu nie miałyby racji bytu, gdyby sprzedawały wyłącznie niedziałające woodooo...

a robią interesy od lat, ceny rosną - aż tylu bogatych nieświadomych debili nie ma chyba na całym świecie?, ludzie wiele miesięcy czy lat oszczędzają żeby sobie coś leprzego kupić.

no ale głuchy wie lepiej - to nabijanie w butelkę. Nad zagra tak samo.

:)

jeszcze może na resonach??? :) :) :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

buumm.....

przyszedł rycerz krucjaty sprawiedliwosci społecznej i taniego audio - bum1234

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Chcesz stawiac policjanta przed kazdymi drzwiami wrozki?

Popatrz jaka kase emerytow przewala Ojciec Dyrektor

Jak ktos kupuje kabel za kilkaset zlotych to znaczy ze glodem nie przymiera, a emeryci oddawszy swoja emeryture i owszem. Tu dopiero mozesz sie wyzyc spolecznie.

szukaniu usprawiedliwienia dla czegoś, czego nie jest się do końca pewnym.

merytorycznie:

jestem pewny

wielokrotnie sprawdzone empirycznie

także z wynikami typu: nie jestem pewien, może?, w czymś lepszy-w czymś gorszy, w czymś wybitny-w czymś nie do przyjęcia w ogóle

takie mam experiencje

ale to dopiero 30-lat doświadczenia i co nieco własnoręcznie także

na pewno możesz o tym dużo więcej powiedzieć

ale proszę cię:

nie rób już tego

Popatrz jaka kase emerytow przewala Ojciec Dyrektor

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zasłon sobie oczka ;-)) Wtedy już nie będziesz taki pewny.

Kablarstwo to takie moherowe berety audio.

czyli jednak "dźwięki" społeczne górą,

ale nie każda frakcja ma prawo do życia jak widzę

bum - ja naprawdę nie muszę wykrzywiać rzeczywistości żeby móc ją ocenić

merytorycznie:

jestem pewny

wielokrotnie sprawdzone empirycznie

także z wynikami typu: nie jestem pewien, może?, w czymś lepszy-w czymś gorszy, w czymś wybitny-w czymś nie do przyjęcia w ogóle

takie mam experiencje

ale to dopiero 30-lat doświadczenia i co nieco własnoręcznie także

na pewno możesz o tym dużo więcej powiedzieć

ale proszę cię:

nie rób już tego

Ty jesteś właśnie agresorem z tej drugiej strony barykady. Sam prowokujesz. I na dodatek takie głupoty piszesz. Nie wiem czy jaja sobie robisz czy to serio?

Ciekawe czy odróżniasz kable i inne voodoo w ślepym teście.

Żadna nauka ścisła nie opiera się na "empiryzmie" w twoim wydaniu. A dzięki naukowcom w ogóle możesz słuchać muzyki przez sprzęt.

“Kejseren er i garderoben!”

wkleję innym razem, bo się rozjeżdża kopiowanie :)

na razie czas na relaks :)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Kablarstwo to takie moherowe berety audio.

No nie wiem. Wydaje się, że ojciec dyrektor jest nieco uczciwszy. Oferuje swoim emerytom raj i zbawienie, a wiadomo, że tego nikt nie sprawdzi. Bo jak umrze, to już nie wróci, by opowiedzieć. Tego się po prostu empirycznie nie da sprawdzić. Audio-voodoo można empirycznie obalić, a i tak są audio-rydzykowie i audio-mohery.

Ty jesteś właśnie agresorem z tej drugiej strony barykady. Sam prowokujesz. I na dodatek takie głupoty piszesz. Nie wiem czy jaja sobie robisz czy to serio?

Ciekawe czy odróżniasz kable i inne voodoo w ślepym teście.

Żadna nauka ścisła nie opiera się na "empiryzmie" w twoim wydaniu. A dzięki naukowcom w ogóle możesz słuchać muzyki przez sprzęt.

Rzuciłem okiem na twój profil i widzę, że jesteś jednym z najstarszych stażem użytkowników forum.

To burzy trochę teorie p.t. "Myśmy tu byli wcześniej".

Czy kilka lat temu sekta "bogosłyszących" też była taka agresywna? Czy to kryzys wyzwolił takie pokłady frustracji?

No nie wiem. Wydaje się, że ojciec dyrektor jest nieco uczciwszy. Oferuje swoim emerytom raj i zbawienie, a wiadomo, że tego nikt nie sprawdzi. Bo jak umrze, to już nie wróci, by opowiedzieć. Tego się po prostu empirycznie nie da sprawdzić. Audio-voodoo można empirycznie obalić, a i tak są audio-rydzykowie i audio-mohery.

Może potrzebują trochę magi w swoim życiu? Nie wiem, wiara jest teraz nie modna więc nie oddadzą się Bogu. Muszą mieć kable.

Ja w podstawówce przeczytałem chyba z trzy tomy Harego Potera i mi przeszło. Ale nie ma się czym chwalić.

“Kejseren er i garderoben!”

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ciekawe czy stoczniowcy również są przekonani o uczciwości Ojca Dyrektora :)

Tyle ważnych, mądrych społecznie rzeczy można robić w życiu... Ratować zagrożone gatunki zwierząt, wiercić studnie w Sudanie, albo zbierać kasę na nie, walczyć z wycinaniem drzew w Amazonii, a co my tu mamy? Paru przygłuchych społecznie obrzydza innym kable na forum o kablach :) Bo oni są zdania, że każde sznurowadło gra tak samo i wszystko droższe od sznurowadła to złodziejstwo, a audiofile to młotki i trzeba ich chronić :)

Komedia.

też nie mogę w to uwierzyć

bo to Orwell w czystej postaci

ale - jak widać - fakt :)

Gość papageno

(Konto usunięte)

Aż im białka posoką nabiegły, a żyły na mózgu wezbrały. Wskazówki w woltomierzach kręcą się jak oszalałe, omomierze padły, a oscyloskopy implodowały. Wszystkie boomboxy stanęły, resory papierzaków wydłużyły się niczym ryj mrówkojada. Ach, na czym te sieroty będą teraz słuchały swoich setek tysięcy płyt?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bo oni są zdania, że każde sznurowadło gra tak samo i wszystko droższe od sznurowadła to złodziejstwo, a audiofile to młotki i trzeba ich chronić :)

Niech napiszą do właścicieli Lambo, że ktoś ich od tyłu puka na grubą kasiorę 02icon_mryellow.gif

W tym wszystkim tkwi taki swoisty paradoks - po co piszecie na forum i po co zadajecie pytania o brzmienie tego czy owego urządzenia?

Przecież musicie wszystkiego spróbować osobiście - czyżby brak konsekwencji?

bum1234 forum jest po to aby wymieniać się swoimi doświadczeniami, dzielić swoimi wrażeniami i ocenami. Jest wiele osób, które oczekują tego, że spotkają tu kogoś, kto ma sprzęt taki sam albo bardzo podobny i napisze o tym jak u niego gra, jakie próby robił, co osiągnął w ich wyniku itp. Ten co chce poczyta i zrobi po swojemu lub podobnie - jego wybór. Albo czerpiąc z cudzych doświadczeń nie będzie musiał odkrywać Ameryki.

bum1234 a Ty po co jesteś na tym forum?

Z Twoich wpisów jasno, dobitnie wynika, że to idiotyczne "co tu się wyprawia". Czyżby brak konsekwencji?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

bum1234 a Ty po co jesteś na tym forum?

A ty po co jesteś?

Niektórzy to juz wiem, na forum przygotowują sobie publicity do sprzedaży swoich produktów. Czy ty też coś sprzedajesz?

Stary Łgarz w akcji: podejrzewa wszystkich o niecne spiski biznesowe, a sam nie kontroluje swych rozległych manipulacji i celowego wprowadzania ludzi w błąd.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.