Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Bittova and Vaclavek Sto lec :D hihii jakoś tak mi się skojarzyło :D z starym dowcipem jak swiat w którym lekarz obchodzący pyta babcię leżącą na odziale czy był STOLEC :) Na co staruszka odpowiada,że kręcił się tam jakis pan ale się nie przedstawił .. :x Ps. az się boję pomyśleć co by się w moim pokoju działo gdybym włączył ten utwór z CD np. ze stajni OPUS ;) Ps.2 odnośnie kabli to witam w klubie wszystkich ,którzy słyszą również różnicę pomiędzy nimi ;)

Fajna ta Bitova, kurde ale z Opusa to tylko popołudnie fauna mam :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Cytrus !!! Dzięki wielkie,ze umiesciłeś ten kawałek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cholernie mi się podoba .... oraz głos wokalisty kogoś mi przypomina lecz za chiny nie mogę wpaść na to kogo takiego .... Hmmm... Ps. wracając do tematu kabli : pamietam kiedyś gdy mówiłem koledze o przewodach - nie chciał mi wierzyć hehehhe więc postanowiłem przeprowadzić mały experyment aby mu udowodnić ... wyszedłem zatem z pokoju i kazałem mu przepiąć na którykolwiek przewód zasilający (miał do dyspozycji 3 ) zwykły przewód komputerowy oraz dwa Neel-e ;) Mina kolegi gdy trafiałem za każdym razem gdy przekładał kable - BEZCENNA !!!:D a gdy kazałem mu zmienić biegunowość to ZBLADŁ :D a ja się nieomal posikałem ze smiechu :D hahhaha

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

oraz głos wokalisty kogoś mi przypomina lecz za chiny nie mogę wpaść na to kogo takiego .... Hmmm...

Facet ma podobny trochę głos do Alexandra Veljanova... ;)

A tak na poważnie, to "maniera wokalna" w wielu kawałkach Deine Lakaien - mam prawie całą dyskografię :) - czasami kojarzy mi się z takimi ludźmi jak: Bryan Ferry, David Bowie, Iggy Pop, Mark Hollis.

Ale to tylko czasami... ;)

Nauczycielowi narodu nerwy puściły bo naród nie słucha i "się burzy"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

A co się dziwić.

Znów Starej Miernocie poszło o pieniądze.

A w zasadzie o ich brak.

Zawiść to straszny balast dla takiego człowieka a dla jego bliskich pewnie jeszcze bardziej.

Dokładnie tak jak Rochu pisze.

Znalazł się Mistrz i Nauczyciel.

Teraz we Wprost jest ciekawy artykuł jak to niektórzy Profesorowie się kompromitują.

To widać coraz częstszy mechanizm.

Widzę że to takie towarzystwo wzajemnej adoracji.

Łączy ich wiele wspólnych cech i fakt, że je wymieniłem doprowadziło Starego do wściekłości bo prawda w oczy kole.

Mierny, bierny ale wierny...idei, że nic nie ma sensu i na wszystko szkoda kasy!

W sumie nie ma się co śmiać za komuny a i obecnie takie osobniki robiły innym najwięcej szkody.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeszcze domaga się szacunku do niego jako nauczyciela.

Orson Scott Card w swej powieści "dzieci umysłu" poświęca pewien fragment temu, jak o człowieku świadczy jego stosunek do nauczycieli.

Może na 14 października zrzucimy się na jakąś chryzantemę dla emerytowanego belfra, którego nikt jakoś nie chce poważać?

Gość partick

(Konto usunięte)

A co się dziwić.

Znów Starej Miernocie poszło o pieniądze.

A w zasadzie o ich brak.

Zawiść to straszny balast dla takiego człowieka a dla jego bliskich pewnie jeszcze bardziej.

a że ta zawiść gnoi akurat Ciebie, to Ci umknęło...

Każdy jest bogaty tym co ma w sobie, tego nie da rady zabrać, najgorsze w tym że głupoty też za darmo nie można oddać!

Idę spać nie będę przez pierwszego lepszego skotlandczyka zarywał nocy.

Dobranoc

sly, fajny gościu z ciebie - ale nie liż wora rochowi, pls.

Ależ nie muszę.Rocha nawet nie znam.Na oczy człowieka nie widziałem ale przyznaję, że w wielu kwestiach

myślę podobnie. Może nie jestem fanem McIntosha ale każdy przecież może preferować inne sprzęty.

Natomiast w kwestii postrzegania odbioru muzyki, przyjemności obcowania z fizycznym nośnikiem czy

podejściu do nienawidzących nas sceptyków to myślę podobnie.To co mam przeczyć sam sobie?

Wiesz, że jestem ostatni do włażenia komuś w dupę.Setki razy ścinałem się i to ostro z różnymi osobami.

Nawet z tobą kiedyś o coś tam...już nie pamiętam. Z kolegą jamówię to wojna trwała prawie cały czas.

Ostatnio okazało się, że niepotrzebnie.Nie należę więc do potakiwaczy.

Ale Rochu ma rację. Tego Discomaniaca też zupełnie nie znam.Chyba wiele osób go tu nie lubi, pewnie jak i mnie,

ale z nim też się często zgadzam.Pewnie postrzegam świat muzyczny podobnie.

Co mam zrobić?

Gość rochu

(Konto usunięte)

uderz w stół, a synalek ubeka się odezwie.

Dobrze ci idzie.

Próbuj dalej.

Ostro....ale jeśli nawet to nie jest tak że dzieci odpowiadają za decyzje rodziców.

Nie przeszkadzaj mu : )

Chłopak usiłuje udawać inteligencję w rozmowie.

Andrew Eldritch z SOM?

BINGO !!! ;))) Dzięki Kolego :) o ten własnie głos chodziło :) Ps. Panowie .... może tak jakaś butelka wina ? Ja stawiam :) gdyż patrząc na Wasze wypowiedzi czuję się jeszcze gorzej jak po obejrzeniu wiadomości TV ... w których występuje durny kaczynsky ze swoimi dla siebie tylko zrozumiałmi teoriami spiskowymi oraz po drugiej stronie Tusk ze swymi obietnicami bez pokrycia ... Tematem są "GRAJĄCE KABLE" a nie potyczki słowne ... tak więc piszmy o czymś co daje nam radość .... pleaseee.... ;)))
Gość partick

(Konto usunięte)

Ostro....ale jeśli nawet to nie jest tak że dzieci odpowiadają za decyzje rodziców.

w kwestii uwłaszczenia postkomuny i korzystania z tego majątku przez dzieci też?

bo to właśnie jest jedną z głównych przyczyn emigracji (na stałe) młodych ludzi z Polski.

Trudno mi wypowiedzieć się na temat majątku byłych komuchów.

Nie mam kontaktu z takimi sytuacjami i nie znam takich ludzi.

Z historii wiadomo źe zawsze przy zmianach ustrojowych ci którzy

byli u władzy i ich rodziny korzystały na tym bardziej niż normalni

obywatele.

To z czym mam kontakt i co mnie zaszkodziło to urzędnicza biurokracja

zarówno na poziomie lokalnym jak i ogólnym, krajowym.

To zahamowało rozwój mojej firmy a wręcz go cofnęły i to uważam

za przyczynę braku rozwoju kraju a co za tym idzie emigrację jako skutek

braku perspektyw rozwoju dla młodych.

To przeklęte lobby urzędasów-darmozjadów niszczy ten kraj ale to dotyczy

wszystkich polityków i urzędasów na przestrzeni ostatnich 30 lat a nie tylko

komuchów.

Dziś nie opłaca się w Polsce zakładanie firm bo przeszkody, utrudnienia i chore

koszty utrzymania zniszczą prawie każdą działalność.

A brak firm to brak miejsc pracy itd. A to znów bieda i emigracja a to znów

załamanie demograficzne i z czasem upadek państwa.

Winni to SLD, PSL, PIS, PO i urzędasy w każdym mieście!

To oni blokują realne reformy a tworzą absurdalne prawo, chore ustawy i wydają

szkodliwe decyzje.

Taki Poznań który 20 lat temu kwitł dziś umiera.

Kiedyś miasto żyło ale ekipa prezydenta który jest od 2 albo wiecej kadencji wraz

z lokalnymi urzędasami wprowadzili w życie tyle złych decyzji że miasto jest wymarłe,

opustoszałe, nie ma pracy, nie ma nowych firm a duża ilość starych zawinęła się

zwalniając ludzi.

Ale ta ekipa nadal u władzy wprowadza kolejne chore decyzje jak poszerzenie strefy parkowania

którą wykończyli handel i biura w centrum, kolejne likwidacje miejsc parkingowych co pogłębiło

proces wymierania centrum miasta, coraz wyższe podatki lokalne, teraz chcą zamknąć kolejne

ulice co wykończy resztkę firm które w centrum jeszcze próbuje egzystować.

Ci ludzie powinni stanąć przed sądem i zostać skazani z przepadkiem całego osobistego

majątku. Ale czy to są komuchy? Nie, już nie. To już inne pokolenie.

Ech ... :( Kolego SLY doskonale wiem o czym piszesz ... :( ps. podejrzewam na bazie Twej wypowiedzi ,iż mieszkasz tu gdzie ja :) tzn poznaniu :) right? ;) ps. a miało byc o kablach ... :x

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.