Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To co nas przede wszystkim rózni to to, że ja sie nie boję, a ty lubisz w gównie się pomoczyć. Latasz i szukasz gnoju. Ja zakładałem DNO?

Ja latam i napuszczam jednych na drugich? Ten powiedział tamto, słuchajcie ten powiedział tamto!! Żenuła.

Doskonale sobie zdawałes sprawę o co kaman ze sznurówkami i jak pasowało, to było ekstra. Dziś z nudów drążących trolla postanowiłeś się zdziwić- co to sznurówki? Czasem się zastanawiam czy masz z 15 lat? Taką piaskownica wieje.

Gość partick

(Konto usunięte)

A to, że wtyczki się obłamują od patrzenia? Co z tego? Nawet jak wymienisz raz w roku będziesz kupę kasy do przodu w perspektywie całego swojego świadomego życia.

http://www.qed.co.uk/audio-interconnects/phono-to-phono/qed-profile-audio-cable.htm - lifetime guarantee - a jest to najtańszy interconnect QED.

ekranowany i z miedzi 5N.

Dobrze, że z kakao nie wyjechałeś, bo co poniektórym tutaj od razu by się skojarzyło ;) :)))

A to nie ty czasem jesteś wielbicielem ostrych zabaw z chłostaniem....kablami audio?

Tak, tak, to ty....mistrz wyszukiwania w necie szczegółów jakimi kablami chłostają w salonach

sado-maso!! Tu nikt inny by nawet nie wpadł na pomysł by przeszukiwać takie zasoby informacji.

A jakie rezultaty!! To dopiero rewelacja. Okładają klientów kablami audio!! Toż to Panie nadaje się do

TVN-Uwaga!!

Gość

(Konto usunięte)

A to nie ty czasem jesteś wielbicielem ostrych zabaw z chłostaniem....kablami audio?

Tak, tak, to ty....mistrz wyszukiwania w necie szczegółów jakimi kablami chłostają w salonach

sado-maso!! Tu nikt inny by nawet nie wpadł na pomysł by przeszukiwać takie zasoby informacji.

A jakie rezultaty!! To dopiero rewelacja. Okładają klientów kablami audio!! Toż to Panie nadaje się do

TVN-Uwaga!!

Tyle czasu upłynęło, a Ty wciąż, jako chyba jedyny, do dzisiaj nie załapałeś tamtego wpisu.

Do teraz nie zatrybiłeś, że nikt, a na pewno już nie ja, nie przeszukuje netu, by znaleźć takie informacje - że pod tamtym wpisem celowo, dla takich jak Ty, umieściłem ";)".

Przykre, współczuć Ci tylko wypada, co też czynię niezwłocznie... :( ;(

PS A nie mówiłem: "kakao" od razu skojarzyło Ci się z chłostaniem, sado-maso - ciekawe dlaczego? ;)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
http://www.qed.co.uk/audio-interconnects/phono-to-phono/qed-profile-audio-cable.htm - lifetime guarantee - a jest to najtańszy interconnect QED. ekranowany i z miedzi 5N.

Ale co sugerujesz, że ten już jest OK? Producent fajny więc i kable czadowe? A spróbuj Anniversary XT i powiedz co słyszałeś. Drogi też nie jest. sporo nagród i w ogóle bla, bla. Pisałem bodaj na trzeciej stronie tego wątku.

Gość

(Konto usunięte)

A spróbuj Anniversary XT i powiedz co słyszałeś

Uwaga, może być szok! ;)

Kuzyn Anniversary - fotka zrobiona przeze mnie 2 lata temu przed wystawieniem na Allegro :)

Słyszalnych zmian w brzmieniu brak, zbyt "sztywny w układaniu", by został u mnie w domu... ;p

Gość

(Konto usunięte)

Robiło się porządki, to przy okazji pozbywał się człowiek zbędnego "badziewia" z domu ;)

Hehe, nawet znalazłem to:

Napisano 27.04.2011 - 15:33

Ostatni komplet - trzeba się pospieszyć! ;)

QED XT Evolution http://allegro.pl/qed-xt-evolution-silver-2-x-3-m-nowy-chord-i1585525276.html

I tutaj także ;)

CHORD Carnival SilverSreen http://allegro.pl/chord-carnival-silverscreen-gratis-banany-okazja-i1578775686.html

( http://www.audiostereo.pl/nasze-aukcje-na-allegro-i-ebay_81352.html#entry2180053 )

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

I tak sie przekomarzasz sam za sobą dla zgrywu?

"Strona przedmiotu została przeniesiona do archiwum. Więcej informacji o archiwizowaniu opisów przedmiotów."

Sprawdziłem te XT na 7 czy 8 różnych systemach. Zawsze była kaplica. I tyle wiem, w przeciwieństwie do głuchych nie wmawiam, że słyszą tylko szukam przyczyny.

Jest ich kilka możliwych i znamy je.

Gość

(Konto usunięte)

Sly30 masz na drugie?

I tak sie przekomarzasz sam za sobą dla zgrywu?

O co Ci z nowu, gościu, chodzi?

To jest wątek m.in. o kablach, czy coś się zmieniło? Nie widzę po tytule jakichś zmian.

Odpowiem na Twoje głupawe zaczepki - twierdzisz, że trolluję; napiszę coś a propos kabli - też Ci nie pasuje.

Może to jednak Ty jesteś zdecydowanie nieprzystosowany do życia w społeczeństwie...

Weź się w garść, ogarnij! :)

"Strona przedmiotu została przeniesiona do archiwum. Więcej informacji o archiwizowaniu opisów przedmiotów."

Masz pecha, spóźniłeś się o prawie dwa lata ;)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Hy hy znowu ten sam schemat. "Ogarnij się" i w ten deseń.

Gdzie- dziecko kochane- wklejone jutro będą moje wpisy?

A propos wklejania:

Dziecko wkleja linka.

Link nie działa.

Dziecko mówi- masz pecha.

Takie to żołnierzyki StaregoM.

p.s. Mam wrażenie, że umknął ci ostatni wpis na stronie 12.

Gość

(Konto usunięte)

Dziecko wkleja linka.

Link nie ziała.

Dziecko mówi- masz pecha.

"Dziecko" nie wklejało linka, tylko cały POST - "Hehe, nawet znalazłem to" dotyczyło tego, że nawet tutaj na AS zamieściłem informacje o sprzedaży, o czym w sumie nawet nie pamiętałem.

I "dziecko" nic na to nie poradzi, jeśli "Dorosły" jest totalnie nieogarnięty i próbuje sprawdzać aukcje sprzed 2 lat.

Przecież każde "dziecko" nawet wie, że Allegro archiwizuje je po bodajże po 3 miesiącach, ale na pewno nie "wiszą" latami.

I to tyle w temacie ;)

Do pozostałej treści nawet się nie odniosę - nie chce mi się tak nisko schylać...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nie żartuj, nic "nośnego" w jakimś zakątku nie dasz rady z tego urodzić? Cos w stylu biją mnie Niemcy :)

Może choć krótki raport prezesowi?

Gość partick

(Konto usunięte)

A to, że wtyczki się obłamują od patrzenia? Co z tego? Nawet jak wymienisz raz w roku będziesz kupę kasy do przodu w perspektywie całego swojego świadomego życia.

http://www.qed.co.uk/audio-interconnects/phono-to-phono/qed-profile-audio-cable.htm - lifetime guarantee - a jest to najtańszy interconnect QED.

Ale co sugerujesz, że ten już jest OK?

uważasz, że w przeciwnym wypadku daliby dożywotnią gwarancję?

http://archiwumallegro.pl/qed_xt_evolution_silver_2_x_3_m_nowy_chord-1585525276.html

http://archiwumallegro.pl/chord_carnival_silverscreen_gratis_banany_okazja-1578775686.html

do znalezienia tego w archiwum allegro doktoratu nie trzeba.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No super partick, że się poświęciłes :)

Z Twoją propozycją kablowa mam kilka problemów.

-QED, dwa produkty tej firmy i dwie wtopy. Co mi z gwarancji jak mam ochote je wywalić po 15 minutach?

- Mydlenie oczu gwarancją nie ma nic wspólnego z jakością taniego towaru.

- QED ma sporo modeli i akurat ten pozycjonuje nisko, czyli coś co dla ciebie jest ofertą roku, QED sam sprowadza do parteru. Ma lepsze propozycje.

Ale właśnie cała ściema branży polega na produkowaniu szmelcu za nieduże pieniądze, by audiofob myślał, że wszystko brzmi tak samo. I myśli, skoro używa kiepskich kabli. A że tak myśli, to takie kable kupują wszyscy, sądząc, że nie da się lepiej. To jest robienie forsy cudowne. Żadna hi-endowa firma nie zarobi tyle kasy, co korporacja na masówce dzięki wierzącym w brak różnic. To jest dopiero naiwność. Za 10 takich mizernych kabelków można mieć jeden porządny. Ale przecież można taniej, bo... co ja tam usłyszę, skoro wszystko brzmi tak samo. Audiofobi są dymani, nawet o tym nie wiedząc, dlatego - wciąż bez przyjemności.

Gość

(Konto usunięte)

Ale właśnie cała ściema branży polega na produkowaniu szmelcu za nieduże pieniądze, by audiofob myślał, że wszystko brzmi tak samo. I myśli, skoro używa kiepskich kabli. A że tak myśli, to takie kable kupują wszyscy, sądząc, że nie da się lepiej. To jest robienie forsy cudowne. Żadna hi-endowa firma nie zarobi tyle kasy, co korporacja na masówce dzięki wierzącym w brak różnic. To jest dopiero naiwność. Za 10 takich mizernych kabelków można mieć jeden porządny. Ale przecież można taniej, bo... co ja tam usłyszę, skoro wszystko brzmi tak samo. Audiofobi są dymani, nawet o tym nie wiedząc, dlatego - wciąż bez przyjemności.

Rozumiem, że masz na myśli przede wszystkim swojego kolegę frywolnego truchta - że jego dymają, ponieważ "przerobił" np. trochę tanich QEDów...

A kupował wierząc w ich zbawienną moc! ;)

PS Uprzedzę od razu Twój wpis: ja tamte kable "przerabiałem" niejako przy okazji, bo kupowane była w śmiesznie niskich cenach, więc czemu nie zarobić na tym, odsprzedając je na Allegro z zyskiem :)))

Rozumiem, że masz na myśli przede wszystkim swojego kolegę frywolnego truchta - że jego dymają, ponieważ "przerobił" np. trochę tanich QEDów...

Tak zdobywa się doświadczenie.

PS Uprzedzę od razu Twój wpis: ja tamte kable "przerabiałem" niejako przy okazji, bo kupowane była w śmiesznie niskich cenach, więc czemu nie zarobić na tym, odsprzedając je na Allegro z zyskiem :)))

A to nazywa się cwaniactwo: kupić taniej, sprzedać drożej.

A to nazywa się cwaniactwo: kupić taniej, sprzedać drożej.

Nie zdzierżylem

Toż to prawda objawiona.

Od dziś, każdy kto zajmuje się (zawodowo czy nie) sprzedażą czegokolwiek jest cwaniakiem!!!

A może i oszustem??? Skoro cwaniak to na pewno oszukuje.

Chłopie nie obrażaj ludzi.

Nie obrażam ludzi, tylko cwaniaków zwanych dawniej spekulantami. Kolega nakupował tanich kabli, poużywał, a potem sprzedał po zawyżonej wartości. Nie mówię o handlu, bo to inna dziedzina.

Panowie sceptycy. Już któryś z kolei nie może się od dymania uwolnić.

Macie z tym jakiś kłopot, czy to dyrektywa waszego starego?

Myślę że emereko ma poważne problemy z seksualnością.

U niego ciągle w tekstach jest dymanie, kakao z podtekstem, salony sado-maso i chłostanie kablami audio.

Ale zawsze natychmiast następuje zaprzeczenie i próba wmówienia innym że to ich a nie jego dotyczy.

TVN-Uwaga!!

Tyle czasu upłynęło, a Ty wciąż, jako chyba jedyny, do dzisiaj nie załapałeś tamtego wpisu.

Do teraz nie zatrybiłeś, że nikt, a na pewno już nie ja, nie przeszukuje netu, by znaleźć takie informacje - że pod tamtym wpisem celowo, dla takich jak Ty, umieściłem ";)".

Przykre, współczuć Ci tylko wypada, co też czynię niezwłocznie... :( ;(

PS A nie mówiłem: "kakao" od razu skojarzyło Ci się z chłostaniem, sado-maso - ciekawe dlaczego? ;)

Jednak to po twojej głowie chodzą sobie takie skrzywione myśli, kto wie może tam byś się spełnił:)

Tak więc eMeReKo potrafi wpleść w rozmowę każdą ciekawą historie, tę o braku wpływu okablowania na dźwięk, jak i tę o chłostaniu nim klientów w salonach sado-maso.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)
Gość partick

(Konto usunięte)

Popatrzcie i rozejrzyjcie sie po swoim pokoju....

http://www18.speedyshare.com/g95PE/download/robot-on-itc2b4s-way.jpg

http://www11.speedyshare.com/Q8AY5/download/listening-room-2008.jpeg

...zwlaszcza ci co zabladzili na to forum i miotaja sie negujac wszystko.

a teraz popatrzcie, dla kontrastu, na pokój złotouchego kabelkarza.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Kolejna rzecz, która nas różni eM, to to, że ja po utwierdzeniu się, że te kable to chłam, oddałem pierwszemu potrzebującemu, który nie miał żadnych. Za free. Szczerze uprzedzając, że szału nie ma i trzeba pomyśleć o lepszych . Nie próbowałem na nich zarabiać, szarpać się o 20zł na Allegro...

Hy, żenada troszkę.

Uwaga, podstawy języka polskiego: dopełniacz kogo czego? Frywolnego truchtu, a nie truchta.

Gość partick

(Konto usunięte)

Uwaga, podstawy języka polskiego: dopełniacz kogo czego? Frywolnego truchtu, a nie truchta.

jesteś "frywolnym truchtem" czy też użytkownikiem o nicku "frywolny trucht"?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Partick nie rozumiem cię. Pokazując i wiedząc jak jest prawidłowo nie zawsze ma się tak samo. Z różnych powodów. Ja też nie mam okablowania za dziesiątki tysięcy, ale to nie znaczy chyba, że nie moge się nimi jarać, hę ?

Czy nie mogę? Bardziej na miejscu będzie siedzenie w g. i chwalenie go, bo i tak nie słychać różnic, a naokoło złodzieje?

Mów mi Pocahontas :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.