Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Stary, witam cię serdecznie! Jeśli nawet robię błędy interpunkcyine (zmora moich pań korektorek), nie będę tym razem "poddawał w wątpliwość" twoich polonistycznych kompetencji. Moje błędy przy twoich to zaprawdę przecinki. Nie jestem polonistą.

Musisz jednak pamiętać, że przed "albo" można stawiać przecinki; sprawdź w swoich podręcznikach, kiedy. Dwukropek jest literacki, uwielbiam dwukropki, nadużywam. A błędy logiczne? Któż z nas ich nie robi? Ty np. wierzysz, że kable nie wpływają na brzmienie. A to błąd logiczny, gdyż fakty przeczą twej wierze.

A jak tam twoja radość audiofila? Masz coś poza żółcią?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ciekawe, że Wielki Językoznawca nie piętnuje fatalnej - czasami - ortografii w swoim getcie. A są tam prawdziwe perełki. Liczą się głosy wyborcze. Nagromadzić tyle punktów w tak krótkim czasie, nie pisząc jednocześnie prawie nic o muzyce i nie będąc audiofilem, to osiągnięcie godne podziwu. Jak na forum Audio Stereo.

znowu był desant od rewersów,nocny!Trzeba mieć tupet Starego Polonisty żeby wytykać komuś składnię,biorąc poprawkę na to ile baboli popełnił!

z radości:kroi się listwa od Tomanka-wersją wzbogacona.ze smutków-zakupy w usa,wysłali chyba gołębiami pocztowymi.

Stary:

"Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila"

jest dobrym, klasycznym, wczesnoubiegłowiecznym tytułem.

Składnia nie jest współczesna - ale zapewniam cię, że nie zawiera żadnego rażącego błędu.

Wolę taką "dziewiętnastowieczną" manierę - kojarzy mi się z dobrymi, klimatycznymi przekładami twórczości Verne'a, czy może nawet lekkiej literatury "wagonowej" międzywojnia.

Jak zajrzysz na zakurzone półki - to właśnie takie konstrukty tytułów funkcjonowały powszechnie.

Nie ma powodu porównywać do dzisiejszego trendu massmediów i "wytworów kultury", one nie przetrwają nie tylko stulecia ale nawet po kilku latach stają się nieakceptowalne.

Pomijam błędy pisowni, gramatyki, odmiany - tak powszechnie i co gorsza - nieświadomie upowszechniane nawet w prasie (co kiedyś byłoby powodem cywilnego samobójstwa ich autora - dziś uchodzi niestety bez echa i bez odpowiedzialności za infekowanie młodych).

Ot świat i jego antywartości...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość papageno

(Konto usunięte)

Stary:

"Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila"

jest dobrym, klasycznym, wczesnoubiegłowiecznym tytułem.

Składnia nie jest współczesna - ale zapewniam cię, że nie zawiera żadnego rażącego błędu.

Wolę taką "dziewiętnastowieczną" manierę - kojarzy mi się z dobrymi, klimatycznymi przekładami twórczości Verne'a, czy może nawet lekkiej literatury "wagonowej" międzywojnia.

Jak zajrzysz na zakurzone półki - to właśnie takie konstrukty tytułów funkcjonowały powszechnie.

Nie ma powodu porównywać do dzisiejszego trendu massmediów i "wytworów kultury", one nie przetrwają nie tylko stulecia ale nawet po kilku latach stają się nieakceptowalne.

Pomijam błędy pisowni, gramatyki, odmiany - tak powszechnie i co gorsza - nieświadomie upowszechniane nawet w prasie (co kiedyś byłoby powodem cywilnego samobójstwa ich autora - dziś uchodzi niestety bez echa i bez odpowiedzialności za infekowanie młodych).

Ot świat i jego antywartości...

O, z tej strony Cię nie znałem. Jestem za.

owu był desant od rewersów,nocny!

"...i nocą

kolbami w drzwi załomocą -

ty, ze snu podnosząc skroń,

stań u drzwi.

Bagnet na broń!

Trzeba krwi!"

O, z tej strony Cię nie znałem. Jestem za.

wiesz - to jest jak z architekturą, czy nawet muzyką - wszystko schodzi na psy.

dramatycznie.

kiedyś ludziom "chciało sie chcieć" i mieli czas - mimo że żyli krócej, a np. głupie ogrzanie mieszkania kosztowało wiele czasu i sił.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Skoro o radościach ma być mowa.

Jest szansa, że w weekend odpalę mój pokoik dla vinyli.

Maleńka dziupla z pięcioma tysiącami płyt, sofą i osobnym zestawem audio.

Wreszcie cały gramofonowy kurz zamieszka w odseparowanej części domu ; )

z mojego ulubionego bloga,lista wartościowych płyt z ostatnich miesięcy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ładne!?

Ukryta Zawartość

Poratuję Was:

To ja Was poratuję:)) Wiem, że sami z wrodzonej skromności nie zamieścicie:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Lisku, w klubiku twojego idola Satry-Poddać-W-Wątpliwość-M ochrzciłeś to coś powyżej jako hymn forum i mojego klubu (oczywiście - uwaga, dwukropek: ha-ha-ha). Proponuję kawał dobrej muzyki, zaś refren możesz potraktować jako hasło wywoławcze waszego klubu:

Ukryta Zawartość

A o naszych klubach jest ten skecz:

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+
Postęp w nauce zawsze opierał się na poszukiwaniu odpowiedzi, a nie na podsumowywaniu znanych zasad. Wielu zjawisk psychoakustycznych nie potrafimy dokładnie wyjaśnić, lecz nie oznacza to, że one nie mają wpływu na nasze wrażenia odsłuchowe. Jeśli znane nam metody pomiarowe nie wykazują różnic pomiędzy dwoma egzemplarzami to nie oznacza, że takie różnice nie istnieją. Nie ma w tym stwierdzeniu ani krztyny nowatorstwa czy oryginalności, a jednak nie trafia ono do przekonania ogromnej masy ludzi bezkrytycznie wierzących w swoja techniczną wiedzę, nawiasem mówiąc, w wielu przypadkach jest to wiedza dość mocno niekompletna.

Napisali to w 1993 roku...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lisku, w klubiku twojego idola Satry-Poddać-W-Wątpliwość-M ochrzciłeś to coś powyżej jako hymn forum i mojego klubu (oczywiście - uwaga, dwukropek: ha-ha-ha)

Nie manipuluj Szubiku, Napisałem tak

He.he,he. Przebój Roku i Forum! Hymn klubiku Szuba!:))

Cieszę się, że lubisz dobry kabaret. Ja też. Co do muzy to nie znam ale zamierzam posłuchać.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

@palton

I przez 20 lat ten syndrom - z całym szacunkiem - zakutego łba funkcjonuje w środowisku audiofobów. Czemu nie poszukiwać, wychodzić poza wyznaczone i wątpliwe ramy twardogłowej fikcji? I czemu, przede wszystkim, nie dać ludziom szansy na własne eksperymenty z wyklętymi kablami? Ten tekst o tym mówi. Ale czy otwarte głowy muszą być przeklęte przez cudze obsesje?

Co do muzy to nie znam ale zamierzam posłuchać.

Nomeansno nie znasz? Żałuj. Zacznij od albumu "Wrong". A potem to:

To z księgi radości audiofila, który szuka dobrej muzyki w różnych światach.

ciekawe,że `znafcom`` i oglądaczom fotek,mowę odebrało. Po każdym rzeczowym tekscie gromy padały,dymy z lutownicy się snuły i różniczki malały.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ale czy otwarte głowy muszą być przeklęte przez cudze obsesje?

SzuB. Czy musisz się aż tak przejmować głosami osobników mało kreatywnych, zamkniętych w sztywnych ramach swoich dogmatów? Na szczęście nie pełzają już po całym forum, jest trochę spokoju. Keep smiling :))))).

P.S. Zamówiłem brakujące elementy do systemu Reimyo. Się będzie działo. Dam głos jak już będą.

ciekawe,że `znafcom`` i oglądaczom fotek,mowę odebrało.

Skąd taki wniosek? Przecież bez przerwy kontynuujecie wasze bajanie, kochani znafcy i oglądacze kabelków ;-))

Wiara w zabobony ma się doskonale, a wasz idol Elberoth i naczelny kapłan Pacuła mają dla was cale mnóstwo niespodzianek i wartościowych opisów z pięknymi fotkami.

Skąd taki wniosek? Przecież bez przerwy kontynuujecie wasze bajanie, kochani znafcy i oglądacze kabelków ;-))

Wiara w zabobony ma się doskonale, a wasz idol Elberoth i naczelny kapłan Pacuła mają dla was cale mnóstwo niespodzianek i wartościowych opisów z pięknymi fotkami.

każdy mierzy własną miarą-jeżeli rozumiesz co mam na myśli.Ciekawe czym ci podpadł nijaki E,że go opluwasz w każdym poście.?
Gość papageno

(Konto usunięte)

każdy mierzy własną miarą-jeżeli rozumiesz co mam na myśli.Ciekawe czym ci podpadł nijaki E,że go opluwasz w każdym poście.?

Nie dał mu sprzętu z 50% rabatem, ha.

Ano tym, że właśnie jest takim "nijakim" pozerem.

Nie dał mu sprzętu z 50% rabatem, ha.

Elbik daje każdemu rabat i to znacznie wyższy, tylko najpierw musi powzmacniać trochę, bo inaczej nikt by tego jego badziewia nie kupil ;-))

A dystrybutor by się obraził i co by było z dalszymi interesami?

Ano tym, że właśnie jest takim "nijakim" pozerem.

tak po prostu??/?/ myślałem,że przynajmniej bana ci załatwił,albo inny urlop. takich pseudo... to tutaj na pęczki.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.