Skocz do zawartości
IGNORED

Klub "grających kabli", albo: o radościach audiofila

SzuB

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Zabawne, kiedyś kolega eMeReKo wygrzewał zworki w kolumnachlol.gif Dziś jest jednym z największych sceptyków, to się nazywa ewolucja na forumwykrzyknik.gif

Tutaj masz następny - buhahaha! :)))

http://www.audiostereo.pl/jaki-kabel-coax-wybrac_80937.html/page__st__825#entry2528053

Emereko, wpis o zworkach super, szczególnie na tych B&W .... :-)

A co do linku do ankiety o słyszeniu kabli to co miałeś na myśli?

Emereko, wpis o zworkach super, szczególnie na tych B&W .... :-)

Że nadal jest w mniejszości :)

W sumie nie sprawdzałem tej ankiety bo i po co.

Ale gdyby określić w niej pułap sprzetu jaki musi być jako minimum

do oceny kabli to 90% sceptyków musiałoby wylecieć z tej ankiety bo na

ich sprzetach różnic nie ma i być nie może.

Tak wiec ich opinia nie ma sensu.

Gość

(Konto usunięte)

Że nadal jest w mniejszości :)

sly30 - widzę, że żadnej poprawy w kwestii czytania ze zrozumieniem...

To jest link do konkretnego postu - postu, w którym jest już moja odpowiedź na Wasze odgrzewane kotlety i do zrzygania powielane te same, bzdurne wpisy przez SzuBa.

W sumie nie sprawdzałem tej ankiety bo i po co.

Tak wiec ich opinia nie ma sensu.

To po co tutaj się produkujecie http://www.audiostereo.pl/jakie-ic-ilub-kable-glosnikowe-pierwsze-kroki_98360.html oraz w dziesiątkach innych wątków?

Proponuję definitywną ewakuację do zakładki "Hi-end", obłudnicy... ;)

Pocieszające jest, że tylko 10% z nas sceptyków ma tak skopany sprzęt, że nawet kawałek drucika potrafi robić w nim za korektor...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość

(Konto usunięte)

;) A teraz napisz coś o radościach audiofila.

Radość zarówno audiofila, jak i melomana, została zabita, stłamszona przez przez potrzebę nieustannej zmiany okablowania.

Niestety, już nie mam czasu na inne rzeczy; non-stop muszę zmieniać i odsłuchiwać coraz to nowe kabelki:

w końcu grają czy też nie grają?

;)

Emereko ty taki mądry, bystry, czytasz zrozumieniem i nie doczytałeś się nigdzie że wygrzewanie zworków w takich B&W to śmiech na sali jak i tego że te B&W są delikatnie mówiąc....bardzo średnie więc testowanie na nich kabli mija się z celem?

I potrzebowałeś 3 lat żeby dojść do wniosku że u ciebie wpływ kabli jest pomijalny?

To ty za bystry jednak nie jesteś.

Gość

(Konto usunięte)

Emereko ty taki mądry, bystry, czytasz zrozumieniem i nie doczytałeś się nigdzie że wygrzewanie zworków w takich B&W to śmiech na sali jak i tego że te B&W są delikatnie mówiąc....bardzo średnie więc testowanie na nich kabli mija się z celem?

I potrzebowałeś 3 lat żeby dojść do wniosku że u ciebie wpływ kabli jest pomijalny?

To ty za bystry jednak nie jesteś.

sly30 - już teraz na 100% utwierdziłeś mnie w tym, że jest ograniczony...

Ileż można:

I nie przyszło Ci do głowy, że jeśli w 2009 pisałem, że zworki nic nie dają, to temat założony przeze mnie zaraz obok "Jak długo je wygrzewać?" jest ponurym żartem?

I każdy nawet średnio rozgarnięty człowiek wyłapie powód napisania tego wielkimi literami:

"JAK DŁUGO NALEŻY "WYGRZEWAĆ" TE ZWORKI, BY W PEŁNI ZABRZMIAŁY?"

Ale skąd będę wiedział, że to "już", a nie "dopiero"?...

Ludzie, czy naprawdę tak tępi jesteście, że wymagacie, by specjalnie dla Was dawać wcześniej informacje "Uwaga, teraz będzie żart (metafora, aluzja, itd.)!", czy tylko udajecie?

Bo ja już wymiękam... ;)

Widzisz teź jesteś ograniczony, świat i życie dostarcza ograniczeń i jeszcze do tego

powodów do wymiękania.... :-). I tak...masz rację, wszyscy są tępi poza tobą, bystrym super

inteligentem potrzebującym 3 lat by stwierdzić że jego marketowe kolumny nie pokazują różnic

w okablowaniu. Ci tępi wiedzą to jeszcze przed zakupem.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Radość zarówno audiofila, jak i melomana, została zabita, stłamszona przez przez potrzebę nieustannej zmiany okablowania.

Niestety, już nie mam czasu na inne rzeczy; non-stop muszę zmieniać i odsłuchiwać coraz to nowe kabelki:

w końcu grają czy też nie grają?

;)

Chyba nie jest aż tak strasznie. W dobrym sprzęcie nie ma takiej potrzeby. Pytanie jaki sprzęt jest dobry?

Ja wcale nie mam potrzeby ustawicznego żonglowania kablami, ale nie twierdzę, że kable niczego nie wnoszą.

Gość

(Konto usunięte)

Widzisz teź jesteś ograniczony, świat i życie dostarcza ograniczeń i jeszcze do tego

powodów do wymiękania.... :-). I tak...masz rację, wszyscy są tępi poza tobą, bystrym super

inteligentem potrzebującym 3 lat by stwierdzić że jego marketowe kolumny nie pokazują różnic

sly30 - nie pogrążaj się po raz setny, proszę...

Odpuść, chłopie, bo to jest już żałosne...

Tamto było żartem i w ogóle nie miało znaczenia, jakich kolumn wtedy używałem.

A tak na marginesie, to tamte B&W miałem tylko rok, potem Dynaudio Focus 110, a od prawie roku Xavian XN 250.

Daj, chłopie, spokój! ;)

Skoro chcesz mieć spokój i chcesz słuchać muzyki a nie dywagować o kablach to po co tu ciagle wchodzisz

i wypisujesz swoje dyrdymały?

Chyba nie jest aż tak strasznie. W dobrym sprzęcie nie ma takiej potrzeby. Pytanie jaki sprzęt jest dobry?

Ja wcale nie mam potrzeby ustawicznego żonglowania kablami, ale nie twierdzę, że kable niczego nie wnoszą.

No właśnie, jaki sprzęt Koledzy "słyszący" uznają za dobry w skali bezwzględnej czyli powiedzmy akceptowalnej przez większość 3/4 "słyszących"? Może jakieś przykłady systemów, najlepiej nowych.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość

(Konto usunięte)

I tak...masz rację, wszyscy są tępi poza tobą, bystrym super

To po co tutaj się produkujecie http://www.audiostereo.pl/jakie-ic-ilub-kable-glosnikowe-pierwsze-kroki_98360.html oraz w dziesiątkach innych wątków?

Jak rozumiem te xaviany to już powinny różnicować kable a że nie różnicują tzn

że nie ma różnic miedzy kablami?

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.... :-)

Gość

(Konto usunięte)

___________________________________________________________________________________________

Skoro chcesz mieć spokój i chcesz słuchać muzyki a nie dywagować o kablach to po co tu ciagle wchodzisz

i wypisujesz swoje dyrdymały?

Użytkownik SzuB dnia 16.02.2013 - 15:37 napisał:

Walnie się do tego przyczyniasz, obłudny, prowokacyjny trollu. Nie masz nic do powiedzenia, a piszesz. Po co?

Odpowiedziałem tylko i wyłącznie na prowokacje obłudnego trolla triode...

Ot i odpowiedź na dręczące Cie pytanie, obłudny, prowokacyjny trollu Szub.

I na zawsze pozostanie aktualne:

Wyświetl postUżytkownik eMeReKo dnia 16.02.2013 - 15:11 napisał:

Gdyby nic się nie działo w wątku sąsiednim, Wasz już dawno zdechłby śmiercią naturalną, bo ileż można siedzieć w zamkniętym pokoju w 4, 5 i tylko patrzeć na swoje gęby, nie mając nic do powiedzenia...

Ważą się losy mojej otwartej postawy ;) Chłopaki, banować, wejść na perwersyjną ścieżkę cenzury, czy dać dzieciakom jeszcze szansę?

Gość

(Konto usunięte)

Jak rozumiem te xaviany to już powinny różnicować kable a że nie różnicują tzn

że nie ma różnic miedzy kablami?

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.... :-)

Nie powinny robić czegoś, czego nie ma - tyle w temacie.

I jeszcze raz - wracaj z kolegami doradzać nt. kabli, tylko gdzie? ;)

Wciąż nie łapiesz...

Ja odpuszczam, daremna jest dyskusja z Tobą.

Ważą się losy mojej otwartej postawy ;) Chłopaki, banować, wejść na perwersyjną ścieżkę cenzury, czy dać dzieciakom jeszcze szansę?

My lubimy perwersję ;) Banuj! :)))

Śmiało! to nic takiego, ot wyrwanie chwasta...

Czy nie widzicie, że eMeReKo jest dzieckiem z defektem? Niech sobie jeszcze trochę poskacze, pokopie nóżkami i pokrzyczy... bądżcie wyrozumiali! Nie banować!

Parker's Mood

Czy nie widzicie, że eMeReKo jest dzieckiem z defektem? Niech sobie jeszcze trochę poskacze, pokopie nóżkami i pokrzyczy... bądżcie wyrozumiali! Nie banować!

No właśnie widzimy... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.