Skocz do zawartości
IGNORED

ZASILANIE, GŁUPCZE! czyli jak Tomanek diluje sterydy

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli faktycznie zasiłka owa wypuszcza lepszy prąd, to wart on jest wojej ceny. A jesli można zrobić to 2x taniej i wypuścic w podobnym wykonaniu, z gwarancją i pewnością, ze nie jest to lewizna, to ja pierwszy ustawiam się w kolejce i biore dwie sztuki.

.

Jesli faktycznie zasiłka owa wypuszcza lepszy prąd, to wart on jest wojej ceny. A jesli można zrobić to 2x taniej i wypuścic w podobnym wykonaniu, z gwarancją i pewnością, ze nie jest to lewizna, to ja pierwszy ustawiam się w kolejce i biore dwie sztuki.

Chcąc zakupić 2 sztuki można już negocjować cenę, wystarczy tylko skontaktować się z nami. I tu jest szansa dla szanownych Użytkowników - dogadać się z kimś, kto również planuje zakup i zgłosić się po 2 lub więcej sztuk, niekoniecznie muszą być 2 zasilacze, niekoniecznie takie same 2 modele, może być zasilacz + listwa itp. Świat audio to dość hermetyczne środowisko, wiele osób się zna, więc myślę, że nie będzie problemu. I zawsze może zostać parę groszy w kieszeni.

Pozdrawiam

Jeszcze parę słów. Zasilacz Teddy Pardo który jest trzy razy droższy. Nie wiem jak to brzmi z rDac bo nie testowałem ale jestem naprawdę ciekaw czy ktoś ma oba i może porównać. No bo przecież jak trzy razy droższy to pewnie trzy razy lepszy co panowie hejterzy? A postawię pieniądz na to że on nie da trzykrotnej poprawy jakości brzmienia w stosunku do rodzimego produktu bo przecież o poprawę jakości brzmienia i ochronę naszego sprzętu tu chodzi. Jeśli ktoś zrobi test i udowodni mi że zasilacz pana Tomka jest nieopłacalny bądź trzy razy gorszy od tamtego to posypię głowę popiołem, ale z tego co widzę na razie nikt nie ma na to odwagi, bo widać tak nie jest. Wszystko wskazuje na to że do rDac wystarcza całkowicie i robi dobrą robotę jeśli dodamy go do naszego toru. Ale przecież sybic woli jeść kartofle, popijać je kranówką. Zapewne 1700zl za TPardo też zapłaci jak mniemam ;)

Tak się składa, że słyszałem zasilacz Tomanek i faktycznie jest zmiana na lepsze.

Po czym stwierdziłem, że skoro Tomanek za 600 zł. poprawia dźwięk, to co się stanie jak podłączy się TeddyPardo za 1 700zł. Ano stanie się tak, że będzie jeszcze lepiej, o wiele lepiej. Co prawda mam zasilacz tylko w oparciu o SuperTeddyReg i tylko taniego rDaca, ale i tak jest lepiej niż z Tomankiem. A całość wyszła mnie trochę taniej /a mogło być dużo taniej/ aniżeli rzeczony Tomanek, a to tylko dlatego, że sama kość z przesyłką to +/- 60 euro, do tego części i jako, że nie posiadam zdolności diy-owo-manualnych, zapłata za jego złożenie. Niech każdy sam sobie dopowie i odpowie co mu bardziej pasuje.

P.S.

Nie należę do "hejterów".

Akurat Ciebie o to nie podejrzewam! :)

Po prostu - różne są drogi do Nirvany jak mawiał pewien guru... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tak się składa, że słyszałem zasilacz Tomanek i faktycznie jest zmiana na lepsze.

Po czym stwierdziłem, że skoro Tomanek za 600 zł. poprawia dźwięk, to co się stanie jak podłączy się TeddyPardo za 1 700zł. Ano stanie się tak, że będzie jeszcze lepiej, o wiele lepiej. Co prawda mam zasilacz tylko w oparciu o SuperTeddyReg i tylko taniego rDaca, ale i tak jest lepiej niż z Tomankiem. A całość wyszła mnie trochę taniej /a mogło być dużo taniej/ aniżeli rzeczony Tomanek, a to tylko dlatego, że sama kość z przesyłką to +/- 60 euro, do tego części i jako, że nie posiadam zdolności diy-owo-manualnych, zapłata za jego złożenie. Niech każdy sam sobie dopowie i odpowie co mu bardziej pasuje.

P.S.

Da się jednak przekazać nie do końca pochlebną opinię w cywilizowany sposób, nie będąc przy tym posądzonym o hejterstwo. Powyżej zacytowane słowa kolegi bone13 są tego najlepszym przykładem. To widać od razu po tonie wypowiedzi kto ma jakie zamiary.

Użytkownik il Dottore dnia 20.03.2013 - 20:22 napisał

Po prostu - różne są drogi do Nirvany jak mawiał pewien guru... :)

Otóż to :)

Zgadzam się z tym i ja.

Pozdrawiam

Nie chciałbym zostać źle zrozumiany, powieważ zasilacz Tomanek to naprawdę dobrze wykonany i dobrze wyceniony produkt, który działa tak jakbyśmy sobie tego życzyli. Jednak z drugiej strony uwarzam, że można byłoby, tu sugestia do wynalazcy, popracować nad stosunkiem cena-jakość na rzecz ceny. Tak jeszcze dodam, że w d... mam czy ma on certyfiakt CE czy ADC czy FBI, to chyba ostatnia rzecz, na którą zwróciłbym uwagę.

Gratuluję pomysłu i wykonania.

• 11 miesięcy później...

sybic czy jak ci tam , nie było by ci prościej kupic choć jeden taki zasilacz , przetestowałbyś i byśmy pogadali jak męrzczyzni z pełnym wymiarem trafa itd itp , nie sądzisz że było by łatwiej nawiązać sens , i wogóle nawet łatwiej było by nam się spierać , co wnosi , czego nie wnosi ten i inny zasilacz tomanka , przecież jesteś taki zarobiony to cyknij te pare stówek i pogadamy ok , tymczasem wyp,, z forum bo nie wnosisz nic , żadnych wartości merytorycznych , moim zdaniem moderator juz dawno powinien cie wykluczyć , nawet za sam fakt nie posiadania i lenistwo jakim sie wykazujesz , czyli brakiem posiadania takowego zasilacza , więc kim jestes w rozmowie ? zadaj sobie chociaz tylko to jedno pytanie ? nie masz nie wiesz nie posiadasz , po co dyskutujesz ?

Ktoś wie jaki jest max amperaż zasilaczy tomanka @ 12V ? Czy są takie które uciągną 5A ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W wątku klubowym Tomanek napisał:

Napisano 21.02.2014 - 09:37Mam przyjemność poinformować, na zaawansowanym etapie są prace nad liniowym zasilaczem do PC Audio o napięciu 12VDC i obciążalności aż 20A.

Zasilacz ten będzie sprawdzał się znakomiecie m.in. z przetwornicami PICO PSU. Więcej szczegółów na razie nie mogę zdradzić, testy trwają.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.