Skocz do zawartości
IGNORED

Głosniki a wzmacniacz

55Shade55

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż mam problem jestem w posiadaniu 2 kolumn z glosnikami alphard 1200 A8 8Ohm i pytanie czy luxman lv-100 da rade z nimi ? luxman podobno 2x55 a glosniczki nieco mocniejsze wiec poszukac lepiej wiekszego wzmacniacza?

https://www.audiostereo.pl/topic/100884-g%C5%82osniki-a-wzmacniacz/

Myślę, że kilka watów różnicy nie robi, szczególnie, że piszą o duuuuużej sprawności. Widzę, że przywiązujesz się do tego, co Ci o tym głośniku napisali. A gdyby było napisane, że jest lepszy od scan speaka serii Illuminator, to byś uwierzył? Właśnie sprawdzaliśmy kumpla świeżo nabyte LW 800,( tym razem nazywa się dla niepoznaki fonics ) i np. Fs zamiast 31 Hz ma 50 Hz; trochę daleko od papierów, nie? Obawiam się, że reszta parametrów łącznie z mocą itd. jest równie prawdziwa co ta częstotliwość...Ważne tylko, żebyś nie przesterował wzmacniacza.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.