Skocz do zawartości
IGNORED

MUSICAL FIDELITY ELEKTRA E10

adamus

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał te eposy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie chcę być posądzony o papugowanie Elberotha ale Epos owszem owszem.

Dorzucam jeszcze kilka aukcji. Może ktoś się wypowie o tych typach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe to irracjonalne podejście. Ale ok. Nie żebym cię na siłę namawiał na cokolwiek. Dla mnie walory soniczne tych zestawów są tak różnorakie że sama możliwość dobrania sobie dźwięku pod swoie preferencje wydaje się zachęcająca. Dorzuciłbym jeszcze kilka modeli Monitor audio ale w tej chwili nie ma nic ciekawego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lepiej eposy czy ese?

czy coś jeszcze innego?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może te?

Ukryta Zawartość

jutro podejmuję ostateczną decyzję...

Ukryta Zawartość

no to kupiłem evo 3 chyba w dobrej cenie, jutro albo w czwartek u mnie będą.

na przyszłość, żebym wiedział, czy f10 to wydajny prądowo wzmacniacz, średniak, czy raczej mało wydajny?

pytam na wypadek gdybym podłączał jakieś kolumny które potrzebują "wydajnego prądowo" wzmaka to on da rade?

wszystko na szybko podłączone, i dość znaczny ubytek niskiego basu, ledwo w tle coś tam bździ, reszta całkiem ładna, jak poprawić bas? dociążyć kolumny? dać kolce? inne kable?

Stawiam na to, że winne są akustyka i ustawienie kolumn.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

też na to stawiam bo pod ścianami ten bas jest, natomiast zastanawia mnie, że głośnik niskotonowy mało się rusza, nawet gdy gra tylko bas 36-50hm to głośnik średnio tonowy szamocze się mocno a niskotonowy tylko nieznacznie się wychyla.

dodatkowo na tanim zestawie z subwooferem bas był taki że szklanki grały w kuchni, natomiast tutaj nic takiego nie występuje,

Wydaje mi się że gdyby wzmacniacz nie dawał rady to niskotonowiec wpadałby w bardzo niekontrolowane ruchy membran sądząc po opisie tego co dzieje się ze średniotonowcem. Może kabelek głośnikowy o słusznym przekroju wprowadziłby porządek. Podobno Qued Silver Aniversary daje radę. No i pokój. Jeżeli na podłodze panele na ścianach gładź i goły sufit to lepiej nie robić sobie kłopotu.

Pozdrawiam

powalczyłem wstępnie kablami wstawiłem interkonekt QED Reference i kable głośnikowe też Qed-a X-Tube XT-300, i najniższy bas się lekko uwypuklił, jest słyszalnie lepiej, natomiast oczywiście problemem jest akustyka, z którą będę za jakiś czas walczył bo jest parę miejsc w salonie, w których bas się zbiera, a tam gdzie siedzę jest jego zdecydowanie mniej, choć nie taka pustynia jak było poprzednio

Witaj

uwazam ze polaczenie wzmak kolumny dobre

Niestety E10 ma slabej jakosci bas. nie schodzi nisko i jest bulowaty, slabo kontrolowany, brakuje mu dynamiki, takiej sprezystosci. To jest najslabsza cecha tego wzmaka. Nie spodziewaj sie wiec jakis fajerwerkow w tym zakresie.

Natomiast srednica, gora - rewelacja. Bardzo fajny wzmak, pod warunkiem, ze taki miękki bas sluchajacemu odpowiada.

całe pasmo bardzo mi odpowiada, natomiast brakuje mi najniższego basu, bo bas normalny jest całkiem ok, natomiast, tego najniższego "tła" lekko brakuje, jak ustawianie nic nie da to dostawię jakiegoś rozsądnego suba i będzie dobrze:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.