Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-1510AE Stan uśpienia

mlatej

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem tego Denona niedawno, gra świetnie, to jest w końcu to czego oczekiwałem, jak dla mnie koniec kompromisów :)

Mam jednak jeden problem:

W instrukcji jest napisane że kiedy nie ma dźwięku w głośnikach lub słuchawkach wzmacniacz powinien przejść do trybu ekonomicznego po 30 minutach, w moim wypadku tak się nie dzieje.

Oczywiście tryb ten włączyłem, ustawienia pokręteł REC oraz INPUT są ustawione na CD.

Sprawdzałem wszystko parokrotnie, nawet kiedy DAC (moje źródło) jest wyłączony wzmacniacz nie przechodzi sam w stan uśpienia.

Co może być tego przyczyną?

Miał ktoś może z tym styczność?

https://www.audiostereo.pl/topic/101522-denon-pma-1510ae-stan-u%C5%9Bpienia/
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Jeśli masz pokrętło REC oraz Input na tym samym wejściu wzmacniacz powinien po 20-30 minutach się wyłączyć (przejść w stan czuwania) - u mnie przynajmniej tak się dzieje... Sprawdź w innych ustawieniach źródeł, np. tam, gdzie nie masz nic podpiętego, może DAC jednak wysyła jakiś sygnał (....?) Jeśli nie działa, to niestety nie wiem jaka może być tego przyczyna...

Problem w tym że mam tak jak napisałeś, Oba pokrętła ustawione są na CD i to jedyne zajęte wejście, nic innego nie mam do wzmacniacza podpiętego, a wzmacniacz nie wyłącza się nawet jak wyłączę DACa...

Cześć.

Tak jak pisze Kolega powyżej - spróbuj użyć do 'uśpienia' innego - pustego wejścia , pod które nic nie jest podpięte.

Druga opcja zostaw tak jak teraz ale odepnij interkonekty od DAC i zobacz czy wtedy się wyłączy - jeśli tak to jednak źródło coś tam wypuszcza nawet jak jest wyłączone.

Pozdr

No tak, umknęło mi to gdzieś, właśnie robię pierwszy test z innym wejściem, potem odłączę DACa całkowicie, napiszę potem co z tego wyszło. Pozdrawiam

Wzmacniacz wyłączył się dopiero kiedy odłączyłem interkonekt DACa całkowicie.

Dzięki za rady Panowie.

No ale problem pozostał, nie mogę korzystać z tego ficzera, a przydałby mi się bardzo mocno przy nocnym słuchaniu, kiedy zasypiam przy muzyce.

Pozostaje mi wymiana DACa, lub co myślę będzie dla mnie bardziej opłacalne kupno np. DNP-720AE wtedy wywaliłbym DACa całkowicie z toru a skoro jestem zadowolony z jakości uDAC-2 którego mam obecnie, to ten DNP-720AE chyba da radę?

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

uDAC-2 nie znam, ale z DNP-720AE na pewno będziesz zadowolony, choć to niższa seria od 1510... Denon niestety na razie nie stworzył sieciówki z wyższej serii... Jeśli chcesz coś lepszego z tej stajni to zwróć uwagę na Marantz'a NA 7004...

Pozdrawiam

Dzięki Jacku, na pewno coś wybiorę, na pewno też nie chciałbym wydawać więcej niż za dobrego DACa (myślę że to około 1500zł), a skoro taki Denon kosztuje ok. 1850zł, to chyba warto dołożyć do funkcjonalności, a jakość dźwięku podejrzewam że i tak nie spadnie bo tak jak mówiłem, nawet taki uDAC przy tym wzmacniaczu jest w pełni zadowalający.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.