Skocz do zawartości
IGNORED

Niezależny klub zwolenników firmy ZAGRA

mczaj

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam, że dawno temu darkul robił coś na elementach dyskretnych i miało to być do ustawiania odcięcia, głośności i przesuwnik fazy, ale to było dawno a jak jest w aktualnej wersji nie wie nikt. Chyba na dole jest 8 potków, jak mniemam do gain'u. Reszta o ile jest to w środk.

Pamiętam, że dawno temu darkul robił coś na elementach dyskretnych i miało to być do ustawiania odcięcia, głośności i przesuwnik fazy, ale to było dawno a jak jest w aktualnej wersji nie wie nikt. Chyba na dole jest 8 potków, jak mniemam do gain'u. Reszta o ile jest to w środk.

No właśnie bo system aktywny, systemem aktywnym, ale diabeł tkwi w szczegółach.

Nie jestem znawcą, ale wydaje mi się, że musowo powinno być regulowane odcięcie każdego głośnika z góry i z dołu, wzmocnienie, płynna regulacja fazy.

No właśnie, czy da się w ogóle ustawić poprawnie fazę poszczególnych głośników bez przyrządów, na ucho ?

No właśnie, czy da się w ogóle ustawić poprawnie fazę poszczególnych głośników bez przyrządów, na ucho ?

Wszystko się da. Jak się ustawi na ucho, to będzie ustawione na ucho. Mnie by to spokoju nie dało, no ale każdy ma inne wymagania.

omen a ustawiałeś kiedy zwykły ampli 7mio kanałowy kina domowego na ucho? Do filmów akcji i gier, można, ale żeby słuchać na takim "ustawieniu" muzyki? Na ucho to może tylko zaszkodzić:-)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zwolennicy? A nie trzymacie ręki na pulsie. Właśnie pojawiła się nowa niespotykana okazja.

Kosztował 2800, sprzedawano go za 1800, a teraz nikt nie chce na 800.

http://allegro.pl/dac-zagra-audio-2xcoax-2xopt-wyjscia-xlr-i3266353311.html

Zwolennicy? A nie trzymacie ręki na pulsie. Właśnie pojawiła się nowa niespotykana okazja.

Kosztował 2800, sprzedawano go za 1800, a teraz nikt nie chce na 800.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe za ile kiedyś pójdzie sprzęt HQ. Być może bedzie to "okazja" stulecia

Ukryta Zawartość

Wszyscy piszący w tym watku i tak wręcz ubóstwiają i uwielbiaja Pana Darka-a klocki Zagry wręcz kochają miłością dozgonną-bo kto je kupi to już

do emerytury z nimi zostaje na wieki wieków.

AMEN.

Skoro tutaj mamy mniej niż 1/3 ceny i nikt nie chce hajendowego wyrobu megakonstruktora..

"fenomen" Pana Darka to wytwór pewnych tematów i postów typu " z zewnatrz haj end wewnątrz plastik" lub "dymają nas wielkie marki". Tyle że Pan Darek jak widać robi to samo, tyle że bez gwarancji i bez gwarancji że zadziała. Końcówka jedzie z powrotem

Zdjęć bebechów nie będzie niestety, Pan Darek odradził, bo jakiś patent zapodał z "podwieszaniem elektroniki pod deklem" i pewnie trochę obciachowo to wygląda. Ale nie ma się co martwić, HQ zapewnia, że podglądał przez kratkę z boku i wygląda wszystko profesjonalnie, mało tego, jak ktoś chce zobaczyć wnętrze, to może do HQ przyjechać i sobie popatrzyć.

wiesz, specjalne zabezpiecznie... nieumiejetne otwarcie powoduje samodestrukcje.... wiec sie HQ nie dziwie....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Cholera, po prostu nie mogę znieść braku kultury, tego pospolitego chamstwa w wątku HQ. Ręce opadają po prostu, no przeczytajcie poniższy wpis kolegi tomaszE, ale ostrzegam, to materiał drastyczny, tylko dla ludzi o mocnych nerwach:

"Rzeczywiście zapomniałem, że taka jedyna niepowtarzalna perełka musi trawić dla kolegi HQ150

Trudno jakoś to przeboleje:( "

Ileż tu wulgaryzmów, agresji, no po prostu rynsztok taki, że aż HQ musiał go zbanować. Brawo HQ! Twoje zasługi w krzewieniu kultury na forum są trudne do przecenienia.

HQ nie chce puszki z klockiem otwierać, bo obawia się smrodu. Dostał sprzęt, poodwijał się kulturalnej śmietance w swoim wątku, mimo, że ta kulturalnie posypuje głowę popiołem. Jeszcze tylko te przekaźniki w środę... i zagra.

Przyznam, że sam ciekaw jestem bardzo, jakież to składniki na ten wyborny dźwięk palce lizać znalazły się w tym czarnym 20 kilogramowym gulaszu.

20 kg to ma ważyć komplet. Pre ma podobno solidny "dekiel", pewnie jakieś toroidalne trafko, więc z 6kg waży. Na tę wielką szafę zostaje więc jakieś 14kg, czyli, cholera, trochę mało jak na 8 kanałową końcówkę, tyle to ważą dużo mniejsze budżetowe amplitunery ... Strach się bać co tam siedzi w środku.

20 kg to ma ważyć komplet. Pre ma podobno solidny "dekiel", pewnie jakieś toroidalne trafko, więc z 6kg waży. Na tę wielką szafę zostaje więc jakieś 14kg, czyli, cholera, trochę mało jak na 8 kanałową końcówkę, tyle to ważą dużo mniejsze budżetowe amplitunery ... Strach się bać co tam siedzi w środku.

Troche przesadzacie, to nie jest kino domowe, gdzie każda końcówka ma oddać te powiedzmy 100W. W biampingu na górę idą pojedyncze waty i właściwie nie ma powodu, żeby taki wzmacniacz miał być cięższy od podobnego stereo o podobnej mocy. Potrzebna moc ta sama, ciepło oddane to samo, więc radiatory takie same, a to co waży to właśnie trafo i radiatory,.. no i obudowa. Sama elektronika waży tyle co nic. Jakby zrobić coś finezyjnego, np. na górę końcówki w klasie A to inna sprawa, ale to nie ten przypadek.

to ile tam toroidów jest w środku?

Zależy dla kogo ten wywiad

- do telewizji publicznej

-to bez kozery powiem pińcet!

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Mnie nie pytaj! :) Powiedzmy że jest jedno, pół kW to waży 6kg, więcej nie trzeba. Może są dwa po 300W i ważą 5kG. Że się tak wyrazę, może nawet sam HQ nie wie :)

Troche przesadzacie, to nie jest kino domowe, gdzie każda końcówka ma oddać te powiedzmy 100W.

W sensie że tu są różne końcówki (o różnej mocy) dla różnych sekcji? Jesteś pewien? Ja raczej obstawiam, że jest 8 takich samych końcówek i wtedy waga 14kg przy takich gabarytach to trochę skromnie. No chyba że Pan Darek poszedł w moduły B&O :)

W linku są fotki bebechów niewielkiej gabarytowo końcówki 7-kanałowej, waży ponad 20kg ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W sensie że tu są różne końcówki (o różnej mocy) dla różnych sekcji? Jesteś pewien? Ja raczej obstawiam, że jest 8 takich samych końcówek i wtedy waga 14kg przy takich gabarytach to trochę skromnie. No chyba że Pan Darek poszedł w moduły B&O :)

Ja też obstawiam, że jest 8 takich samych, chociaż może na pingpongi poszły na dwóch parach tranów a na reszte po jednej. Sęk w tym, że na górę nie potrzeba wielkiego prądu, a sama końcówka jako elektronika to waży tyle co jeden opamp, cztery tranzystory, jedna tl'ka, pare rezów kondensatorów i 50cm2 laminatu, czyli strzelam 15dg.

Czemu więc żadna inna sensowna końcówka wielokanałowa dostępna na rynku nie waży tak mało co ta szafa? Składniki wszędzie te same: obudowa, trafo, radiatory, "trany", laminat 15 deko ...

A która z nich jest przeznaczona stricto do biampingu? Podłącz te od HQ pod 8 kolumn wysteruj wszystkie na 100W RMS to wzmacniacz pójdzie z dymem, co nie znaczy, że nie poradzi sobie z tymi dwoma. Nota bene te 7x125W przy 800W trafie to też troche ściema marketingowa :)

Ja mówiłem o tym

Ukryta Zawartość

Powiedz mi co tam waży? Radiatory, trafo i obudowa.

Trzeba zdać sobie sprawe, że na wysokotonówkę nie trzeba 100W. Większość pali się już przy dziesięciu. Tak przy okazji tym średniotonowym w odgrodzie też wiele nie trzeba żeby wyskoczyć z resorów:)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.