Skocz do zawartości
IGNORED

O czym jest forum audiostereo

mlb

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

no bo w złym. i powinieneś to dostrzec gdyż sprawy miedzy moderacją powinny być załatwiane poza gawiedzią forumową. Inaczej "słuszność" koncepcji może wynikać z innych jak rzeczowych argumentów.

Po pierwsze, nie ta cześć mojej wypowiedzi była najważniejsza, ale sugestia, że to było celowe ("słyszysz co chcesz słyszeć").

Po drugie, zrozumiałem, że chodzi o jakąś dyskusję społeczności na forum. Owszem moderatorzy są ważni i często wykonują niewdzięczne, ale potrzebne zadania. Jednak to użytkownicy są "solą ziemi" ;)

Jak sądzisz, ile wpisów są w stanie przeczytać moderatorzy, których jest kilku? Tak jak przechodzień który widzi włamanie, tak i Ty powinieneś zawiadomić odpowiednią osobę.

dobre dobre ...no te co chca widziec...juz przerabialismy to kiedys

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

• Użytkownicy+

Sobiepaństwo paltona jest szkodliwe dla forum.

Temat założony przez moderatora z lat 2004 jest wołaniem na puszczy.

Przypomina mi się taki film- gość daruje drugiemu życie, odwraca się i chce odejść już nigdy na niego nie spoglądając. W tej chwili dostaje nożem w plecy...

Po pierwsze, nie ta cześć mojej wypowiedzi była najważniejsza, ale sugestia, że to było celowe ("słyszysz co chcesz słyszeć").

Po drugie, zrozumiałem, że chodzi o jakąś dyskusję społeczności na forum. Owszem moderatorzy są ważni i często wykonują niewdzięczne, ale potrzebne zadania. Jednak to użytkownicy są "solą ziemi" ;)

ok. może niezbyt zgłębiłem wypowiedź. teraz już mnie rozjaśniło. dziękuję.

p.s.... ): cały ten temat wygląda co najmniej dziwnie.

T

Tak, ściema ... a raczej udawanie greka.

Ja wiem , Moderacja nie musi się tłumaczyć, możemy jednak porównać ?

Co ma do rzeczy czy założył klon czy świerk?

Wątki różnią się tylko tym że w tym usuniętym nie było nic co na to by zasługiwało, a w pierwszym to już komuś kości łamano.

Napisano dziś, 01:20

Użytkownik Risto dnia 10.03.2013 - 01:06 napisał

To raczej Palton nikogo nie lubi. Na tym forum przynajmniej. Nie ma to jak do pracy "przychodzić" za karę.

Do pracy???

Dobra , na drugi raz będę pisał jaśniej. Miałem po prostu wrażenie że traktujesz to jak ciężką , nielubianą pracę.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Mimo wszystko moderatorzy powinni sobie zaadaptować z jakiegoś innego zaawansowanego, a dobrze działającego, portalu forumowego zasady działania, bo póki co tylko możemy liczyć, że jednemu dany temat lata i powiewa, a drugiego tak mierzi, że przestępuje z nogi na nogę czekając tylko na pretekst by zczyścić.

• Użytkownicy+

Otóż to! Kłopot tylko z tym, że ta najszlachetniejsza z największą zawartością jodu, rzadko bywa na bocznicy. Mam nadzieję, że bocznica się zmieni, stanie się jeszcze w większym stopniu miejscem spotkań, gdzie będzie można pogadać o ulubionym hobby itp.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 10 Marca 2013 - personalny atak, brak kultury
Ukryte przez misiomor, 10 Marca 2013 - personalny atak, brak kultury

Chłopcze, ty nikomu życia nie podarowałeś.

Wszedłeś w gumofilcach na salony i się zacząłeś rozpychać.

Takie są fakty.

Największą krzywdę wyrządził tobie ten, kto dał ci guziczki, a ty sobie uroiłeś, że jesteś Bogiem.

Odpuść sobie i nie niszcz tego forum.

• Użytkownicy+

Ja wiem , Moderacja nie musi się tłumaczyć, możemy jednak porównać ?

Co ma do rzeczy czy założył klon czy świerk?

Wątki różnią się tylko tym że w tym usuniętym nie było nic co na to by zasługiwało, a w pierwszym to już komuś kości łamano.

Masz wątek widoczny dla wszystkich, gdzie wiele wpisów jest ironicznych i wytykających potknięcia bohatera tematu. Po co jeszcze drugi na bocznicy?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Palton, czy to istotne po co? Ważne, że był zabawny i jak na uwarunkowania Bocznicy nadzwyczajnie kulturalny.

Skąd mam mieć zresztą pewność, że wiadomy temat z zakładki stereo nie zniknie dzisiejszej nocy podczas Twojego patrolu?

Może masz już na niego jakiś pomysł, kto wie? Nie wiem, brak jakiegoś wyroku, może tam jakiś klon pisze, za dużo literek "o" , zima się przedłuża?

Masz wątek widoczny dla wszystkich, gdzie wiele wpisów jest ironicznych i wytykających potknięcia bohatera tematu. Po co jeszcze drugi na bocznicy?

Otóż nie dla wszystkich, wielu zbanowano. I nie przekonujmy się czy słusznie. Poza tym jeśli mowa o udawaniu greka , to napisz mi po co założył pierwszy wątek autor owego? Bo na pewno nie dla dyskusji o sprzęcie.

Nie zauważyłeś że chyba nikomu nie chodzi o zasadność moderowania, ale o jej stronniczość?

Po co jeszcze drugi na bocznicy?

Bo sobie go napisaliśmy!

Już to już jest wystarczającym powodem jego istnienia. Wątek na bocznicy został ukatrupiony ale chwilę po jego śmierci pojawił się nastepny. Dlaczego? No bo widocznie było zapotrzebowanie. Atmosfera była wesoła, nie było chamstwa ani obrażania. Ale ktoś wziął sobie na ambicje i przeprowadził kolejną anihilację.

Osobiście przywiazałem się do kilku wpisów Kolegów i swoich również. Poniewaz jestem tylko prostym inżynierem więc napisanie czegoś dowcipnego, zwięzłego i zgodnego z regułami gramatyki i ortografii wymagało ode mnie pewnego wysiłku i zabrało mi trochę czasu. I co?

Ktoś arbitralnie zdecydował, że mój czas i wysiłek są gówno warte. A jakim prawem pytam?

Proszę odesłać mi chociaż moje wpisy, wkleję sobie do albumu.

Jestem Europejczykiem.

Mimo wszystko moderatorzy powinni sobie zaadaptować z jakiegoś innego zaawansowanego, a dobrze działającego, portalu forumowego zasady działania, bo póki co tylko możemy liczyć, że jednemu dany temat lata i powiewa, a drugiego tak mierzi, że przestępuje z nogi na nogę czekając tylko na pretekst by zczyścić.

może jako eksperyment... moderator nie mający NIC wspólnego z jakimkolwiek audio , zarówno prywatnie jak zawodowo?

taki żeby wręcz się kompletnie nie znał na audio świecie. nic a nic, nul. zero wiedzy w temacie. tylko praca u podstaw wyznaczonych zasad.

ale czy taki by się sprawdził? myślę ze nie ale mogę się mylić. Audio to taki "nerwowy" temat, nie wiem czemu.

Myślę ze jednym z czynników może być fakt iż (pisze ogólnie) mamy dość ubogie społeczeństwo. ( jak na standardy Europejskie)

Z innej strony barykady mamy Panów co to im od 40000 tysięcy dopiero gra ( czasem to bardziej w duszy aleee)

W tym wszystkim czasem trudno się odnaleźć. Portal traktujący o tematyce ekologicznych jajek albo smalcu będzie wzbudzał mniej negatywnych emocji jak dyskusja o audio, która choć tak samo subiektywna rodzi zawsze jakieś niezrozumiałe różnice. W sprawie jajek tez się można różnic, to normalne ale takiej egzotyki jak wśród audio maniaków nie ma chyba nigdzie.

Nie wiem jaki byłby efekt gdyby w temacie ekologicznego jedzenia pojawił sie cudowny smalec z bobra za 100 tysięcy za słoik. Może stało by się drugim audio. kto wie.

Mam nadzieję, że bocznica się zmieni, stanie się jeszcze w większym stopniu miejscem spotkań, gdzie będzie można pogadać o ulubionym hobby itp.

Bocznica jest o "Dupie Maryny" i chyba jest to słuszna koncepcja.

• Użytkownicy+

Otóż nie dla wszystkich, wielu zbanowano. I nie przekonujmy się czy słusznie. Poza tym jeśli mowa o udawaniu greka , to napisz mi po co założył pierwszy wątek autor owego? Bo na pewno nie dla dyskusji o sprzęcie.

Nie zauważyłeś że chyba nikomu nie chodzi o zasadność moderowania, ale o jej stronniczość?

Ok, to poradź mi i na chwilę zabaw się w moderatora. Powiedz mi, jak potraktować kogoś, kto odzywa się do Ciebie tak obcesowo, jak we wpisie 161 ? Pomijam fakt, że temu człowiekowi mogłem zablokować wielokrotnie konto.

• Użytkownicy+

Ktoś arbitralnie zdecydował, że mój czas i wysiłek są gówno warte. A jakim prawem pytam?

Takim prawem, że na forum audiostreo jest zakaz tworzenia pejoratywnych tematów o innym forumowiczu.

Na pewno 161?

A uważasz, że to jest przejaw kultury o której mówi netykieta?

Chłopcze, ty nikomu życia nie podarowałeś. Wszedłeś w gumofilcach na salony i się zacząłeś rozpychać. Takie są fakty. Największą krzywdę wyrządził tobie ten, kto dał ci guziczki, a ty sobie uroiłeś, że jesteś Bogiem.
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tylko zanim zaczniesz banować, daj chociaz parę punktów ostrzeżeń bym zdążył przed śmiercią się jakoś wytłumaczyć czy coś :)

Wpis na który się powołujesz ma u mnie nr 159

• Użytkownicy+

Regulamin punkt 5a i b:

Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest: zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej, rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne.

co komputer to matematyka):

Nie liczy wam usuniętych wpisów...

Takim prawem, że na forum audiostreo jest zakaz tworzenia pejoratywnych tematów o innym forumowiczu.

To radzę przyjrzenie sie wpisom z wątku-ankiety. Czy wspomnienie Nikifora (skądinad bardzo cenię sobie jego twórczość) może kogoś obrazić? Jak juz pisałem - watek był jajcarski ale w najlepszym znaczeniu tego słowa. Gdyby tak wygladał każdy watek na Bocznicy (i nie tylko) bylibyśmy na Olimpie internetowych forów.

Jestem Europejczykiem.

Ok, to poradź mi i na chwilę zabaw się w moderatora. Powiedz mi, jak potraktować kogoś, kto odzywa się do Ciebie tak obcesowo, jak we wpisie 161 ? Pomijam fakt, że temu człowiekowi mogłem zablokować wielokrotnie konto.

Ale zrozum tylko co już zresztą w innych wątkach próbowałem Ci wytłumaczyć. Twierdzę to nadal co tam napisałem że masz dziwne podejście do forumowiczów. Nie dziw się więc że będą "ataki " w Twoją stronę. Może dziwisz się nawet czemu gdzieś tam "dyskutuję" z Tobą mimo że na tematy audio wcale. Właśnie twierdzę że niestety to Ty masz jakąś tendencję do wycieczek personalnych lub do pojeżdzenia sobie po ogóle.

Nie chce tego dłużej ciągnąć. Nie przekonamy się nawzajem to już zauważyłem. Zerknij dlaczego jest tak., że ze wszystkich moderatorów Tylko Ciebie w takim stopniu dotyczy fakt mocnego iskrzenia w wątkach gdzie się pojawiasz? Nie zastanawia Cię to?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Palton zapędzasz się. Przypadek Lemura to temat prospołeczny, tak jak simona84 ( jak dobrze pamiętam numerek), tak jak ostrzeganie przed oszustami sprzedającymi na forum, na portalu. Zanim simon dostał wyrok skrzyknęła się grupa na forum i pogonili mu kota. To odruch obronny, a nie zaczepny, złośliwy, mający kogoś za darmo udupić, sponiewierać.

Nie! Chcemy się tylko wzajemnie chronić.

• Użytkownicy+

Tylko zanim zaczniesz banować, daj chociaz parę punktów ostrzeżeń bym zdążył przed śmiercią się jakoś wytłumaczyć czy coś :)

Niech inni to ocenią. Jeśli dobrze pamiętam, mieliśmy się unikać i tego się trzymałem. Włączyłbym ignora, ale jako mod nie mogę.

Ale zrozum tylko co już zresztą w innych wątkach próbowałem Ci wytłumaczyć. Twierdzę to nadal co tam napisałem że masz dziwne podejście do forumowiczów. Nie dziw się więc że będą "ataki " w Twoją stronę. Może dziwisz się nawet czemu gdzieś tam "dyskutuję" z Tobą mimo że na tematy audio wcale. Właśnie twierdzę że niestety to Ty masz jakąś tendencję do wycieczek personalnych lub do pojeżdzenia sobie po ogóle.

Nigdy nie atakowałem i nie będę atakował kogokolwiek.

Nie przekonamy się nawzajem to już zauważyłem. Zerknij dlaczego jest tak., że ze wszystkich moderatorów Tylko Ciebie w takim stopniu dotyczy fakt mocnego iskrzenia w wątkach gdzie się pojawiasz? Nie zastanawia Cię to?

Bo tylko ja się pojawiam... A wiesz czemu? Bo chcę dyskutować, pytać się i rozmawiać. Inni robią to sporadycznie jak teraz mlb, gdzie on gra tego dobrego bo wątki wam przywrócił.

Palton zapędzasz się. Przypadek Lemura to temat prospołeczny, tak jak simona84 ( jak dobrze pamiętam numerek), tak jak ostrzeganie przed oszustami sprzedającymi na forum. Zanim simon dostał wyrok skrzyknęła się grupa na forum i pogonili mu kota. To odruch obronny, a nie zaczepny, złośliwy, mający kogoś za darmo udupić, sponiewierać.

Nie! Chcemy się tylko wzajemnie chronić.

Tyle tylko, że z tego co się orientuję (nie czytałem wątku dokładnie w stereo), to ci którzy odebrali sprzęt, są zadowoleni. Ostrzegający nie widzieli klocków na oczy...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Palton, halo tu Ziemia!

Halo!

Tu frywolny trucht!

To nie mój wpis był ten obcesowy i nie pamiętam byśmy mieli schodzić sobie z oczu. Halo!!!!

Pan mnie z kimś myli, nie chcę umierać :)

• Użytkownicy+

może jako eksperyment... moderator nie mający NIC wspólnego z jakimkolwiek audio , zarówno prywatnie jak zawodowo?

taki żeby wręcz się kompletnie nie znał na audio świecie. nic a nic, nul. zero wiedzy w temacie. tylko praca u podstaw wyznaczonych zasad.

ale czy taki by się sprawdził? myślę ze nie ale mogę się mylić.

Nie sprawdził się. Była pani Jadzia i inni moderatorzy z Site. To doprowadziło do odejścia sporej grupy, która założyła forum AH.

Palton, halo tu Ziemia!

Halo!

Tu frywolny trucht!

To nie mój wpis był ten obcesowy i nie pamiętam byśmy mieli schodzić sobie z oczu. Halo!!!!

Pan mnie z kimś myli, nie chcę umierać :)

:)))

Teraz mogę iść spać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.