Skocz do zawartości
IGNORED

Nowości na BD w Beverly Hills

jaś

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się podzielić takim nurtujacym mnie problemem. Kocham dobre kino , zbudowałem kosztem wielu wyrzeczeń swoją salę kinową marzeń a od jakiegoś czasu jak zagladam do wypożyczali potentata na naszym rynku Beverly Hills i to raz na miesiąc nie przybywa tam nawet jeden tytuł . Jak się cofnę o rok, dwa wstecz też nie było dobrze , wchodziła głównie komercja lub filmy dla dzieci . Teraz to totalna padaczka , w tej mojej wypożyczalni półki z filmami zastępują ze słodyczami , alkoholami . Kiedyś jeszcze nowośći i te pseudonowości były w jednym miejscu , teraz co miesiąc przestawia się ustawienie całej ściany z BD ogłupiając klienta który musi 15 minut przeszukać całą ekspozycje i tak nic nowego nie znajdując. Wiem że jest kryzys , że ludzie coraz mniej korzystają z usług wypożyczalni ale czy nie popadamy w ten sposób koło bezsensu. Nie wypożyczamy bo nie ma co , onie nie robia zakupów bo nie ma dla kogo ?

https://www.audiostereo.pl/topic/101814-nowo%C5%9Bci-na-bd-w-beverly-hills/

Beverly Hills z końcem marca zamyka (kilka punktów?) swoją działalność.

Ceny mieli wysokie, nowości żadnych - kanały SAT, kablowe, netowe - zainteresowanie spadło do progu opłacalności.

Nie ma lewara aby taki punkt w każdym mieście pow. 100-200 tys. nie mógł działać, ale jak widać wszystko można

puścić w kanał - tak też się stało (stanie). Pewnie w stolicy coś zostanie, ale z takim repertuarem to nie na długo.

A ceny ! .... blisko 20 pln. za wypożyczenie krążka ? No nie dajmy się zwariować - taniej kupić w MM i sprzedać na

Alledrogo ... na pochybel darmozjadom. :)

Beverly Hills z końcem marca zamyka (kilka punktów?) swoją działalność.

Ceny mieli wysokie, nowości żadnych - kanały SAT, kablowe, netowe - zainteresowanie spadło do progu opłacalności.

Nie ma lewara aby taki punkt w każdym mieście pow. 100-200 tys. nie mógł działać, ale jak widać wszystko można

puścić w kanał - tak też się stało (stanie). Pewnie w stolicy coś zostanie, ale z takim repertuarem to nie na długo.

A ceny ! .... blisko 20 pln. za wypożyczenie krążka ? No nie dajmy się zwariować - taniej kupić w MM i sprzedać na

Alledrogo ... na pochybel darmozjadom. :)

Przyjacielu to jak odnieść się do cen biletów w kinach , jak wybierzesz się z czteroosobową rodziną to jest 200 zł w plecy. Nie kupisz dzieciakom popcornu i coli. Kultura kosztuje ale czy musi aż tyle ? Ceny w multipleksach systematycznie idą cały czas w górę , czy na nich nie ma bata ? Te osiemnaście złotych z BD niby nie wydaje się aż tak mocno wygórowane ale to musiałyby być filmy za które warto zapłacić

U mnie też w Beverly nowości na BD jak na lekarstwo, od kilku miesięcy zaglądam tylko z ciekawości i zdarza się że przez miesiąc ani jednej nowej pozycji. Powierzchnię ograniczono o połowę. Ludzi coraz mniej, w zasadzie pustka. To dziwne bo jeszcze przed zmianami zawsze ktoś był w środku ale też nowości troszkę było.

U mnie też w Beverly nowości na BD jak na lekarstwo, od kilku miesięcy zaglądam tylko z ciekawości i zdarza się że przez miesiąc ani jednej nowej pozycji. Powierzchnię ograniczono o połowę. Ludzi coraz mniej, w zasadzie pustka. To dziwne bo jeszcze przed zmianami zawsze ktoś był w środku ale też nowości troszkę było.

Idea tych wypożyczalni nie była głupia , przychodzisz po fajny film czy kilka , możesz na romantyczny wieczór z ukochaną kobietą dobrać butelkę dobrego wina , jakieś łakocie . U mnie to by zadziałało gdybym po wejściu do nich zasypany byłbym tyloma ciekawymi nowosciami że aż kinomaniacka ślina pociekła mi że nie jestem w stanie tylu fajnych filmów odejrzeć . Ale kiepsko było zawsze , choć kiedyś impnował mi ich rozmach ( dwóch eksedientów + kierownik ) godziny otwarcia ( praktycznie na okągło , światek , piątek i sobota ). Nie zaakceptowałem natomiast nigdy tego że dostaję film w etykiecie zastępczej , że wypożyczając na weekend muszę się zameldować w ciagu 24 godzin , że przetrzymując film o jeden dzień nalicza mi się 100 % kary. Wystrój wypożyczalni też nie był wyszukany , brokowało zawsze tej filmowej magii , plakatów z nowościami , standów reklamowych . Wszystko było robione małym nakładem finansowym , nastawione tylko na zysk. JAk widać miało to krótkie nogi i nie wiem czy tylko przypisywać to teraz temu co opisał DEDox - zmianie obyczjowości , zmianie w sposobie pozyskiwania nośników czy niekompetencji właścicieli sieci i dystrybutorów . Założono sobie petlę na szyję wprowadzając już te nieliczne nowośći jednocześnie z dodawaniem ich do gazet. Kiedyś sieć wypożyczalni działała dość prężnie , w każdej za przeproszeniem wsi były dwie , trzy , to był oczywiście przerost formy nad treścią . Teraz pewnie takowe przybytki podzielą los dedykowanych sklepów muzycznych ( przejdą do lamusa )

Fakt że obsługa nigdy nie była pierwszych lotów. Pytając "o coś dobrego z gatunku" była konsternacja. Kilkukrotnie też zdarzyło mi się dostać zajechaną płytę której nie mogłem odtworzyć, nigdy nie wymieniono tylko musiałem zapłacić. Kiedyś gość wrzuca płytkę w odtwarzacz i u niego gra, więc mówi mi że pewnie mam gówniany odtwarzacz:) Odpowiedziałem że oppo więc powinno być ok. Na to koleś : no tak te bezmarkowe odtwarzacze mają słabe lasery:)))

Reakcja mojej żony bezcenna.

Fakt że obsługa nigdy nie była pierwszych lotów. Pytając "o coś dobrego z gatunku" była konsternacja. Kilkukrotnie też zdarzyło mi się dostać zajechaną płytę której nie mogłem odtworzyć, nigdy nie wymieniono tylko musiałem zapłacić. Kiedyś gość wrzuca płytkę w odtwarzacz i u niego gra, więc mówi mi że pewnie mam gówniany odtwarzacz:) Odpowiedziałem że oppo więc powinno być ok. Na to koleś : no tak te bezmarkowe odtwarzacze mają słabe lasery:)))

Reakcja mojej żony bezcenna.

Tak na marginesie też używam Oppo. Wiesz to jest zagadnienie szersze i jeśli w sklepie zatrudnia się studenta za 800 zł to nie można raczej liczyć że będziemy mogli z nim podyskutować o filmie . Ale to jest związane z byle jakością naszego życia , to samo dotyczy sklepów muzycznych prowadzonych przez pasonatów które umarły śmiercia naturalną . Co się dowiesz w Emiku czy Saturnie ????? Kiedyś rok temu w wątku muzyka poruszyłem temat radiowej trójki , mojej edukacji muzycznej na audycjach Piotra Kaczkowskiego to 30 % forowiczów zalecało go zdjać z anteny jako relikt ubiegłej epoki .Takie czasy - żarcie z Fast Foodu , w telewizji ogłupiające sitcomy i teleturnieje , z radia niestrawna papka z Z-etki i Eski , sex przy drodze za 50 zł a wymarzona 50 calowa plazma z Media Markt za 1500 zł .Ale tak jest skoro wśród 30-40 % maturzystów to analfabeci choć komputerowo sprawni bardziej niż 10 lat temu studenci kończący wydział politechniki .
  • 3 tygodnie później...

Ja tam znam ludzi ktorzy konczyli 10-15 lat temu politechnike a nawet i wiecej lat temu i mysle ze lepsi sa w te klocki jak dzisiejsi maturzysci, ktorzy np nie potrafia zwymiarowac pokoju zeby pomoc im ustawic kino domowe .... takze nie do konca piszesz prawde... a gdyby ludzie jednak nie sciagali filmow to wypozyczalnie by sie utrzymaly a tak to wczesniej czy pozniej marny koniec widze tej instytucji, chociaz sam z nich korzystam... A to ze ktos nie wie o takiej firmie jak oppo to i nie ma co sie dziwic kolego bo raz ze nie musi sie taka osoba interesowac odtwarzaczami a druga sprawa gdyby reklama firmy oppo byla na wieksza skale na naszym rynku to ludzie by o niej wiedzieli a tak to wiedza ci ktorzy sie tym tematem interesuja... wiesz to tak jakby czlowieka mieszkajacego w bloku pytac sie o firmy zajmujace sie np urzadzeniami do pielgnowania ogrodow ..... mysle ze malo jest takich osob co by wiedzialo na ten temat... mieszkajacych w bloku...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dobra zostaw to oppo, nie o to chodziło, jak się nie znam to się nie odzywam, o to chodziło . A głównie to o to że płyty są często zajechane i powinni dbając o klienta albo wydłużyć termin albo dać coś w zamian. A tak płacisz za frajer, bo klient kłamie i ma płacić nawet jak pokazujesz płytę której jeszcze tylko gwoździem nie potraktowano. To nie przysparza klientów a raczej zniechęca

Druga sprawa , ludzie zawsze ściągali filmy i nie tylko w momencie kiedy Beverly ma takie a nie inne problemy.

Może aby ich uniknąć trzeba by zatrudnić ludzi którzy się znają na tym co robią , jak w każdej innej branży. Jeżeli idę do wypożyczalni to czasem chciałbym żeby mi coś polecono. U mnie tylko na początku w pierwszym roku był ktoś kto entuzjastycznie do tego podchodził i można było nawet kilka słów zamienić. A zamiast takiej obsługi gdy zaczęło być nieciekawie ograniczono przestrzeń , zatrudniono kompletnych mruczków, pewnie za najniższą na pół etatu, nowości prawie nie ma , a ceny podniesiono.

Super marketing, na dorżnięcie firmy.

Dobra zostaw to oppo, nie o to chodziło, jak się nie znam to się nie odzywam, o to chodziło . A głównie to o to że płyty są często zajechane i powinni dbając o klienta albo wydłużyć termin albo dać coś w zamian. A tak płacisz za frajer, bo klient kłamie i ma płacić nawet jak pokazujesz płytę której jeszcze tylko gwoździem nie potraktowano. To nie przysparza klientów a raczej zniechęca

Druga sprawa , ludzie zawsze ściągali filmy i nie tylko w momencie kiedy Beverly ma takie a nie inne problemy.

Może aby ich uniknąć trzeba by zatrudnić ludzi którzy się znają na tym co robią , jak w każdej innej branży. Jeżeli idę do wypożyczalni to czasem chciałbym żeby mi coś polecono. U mnie tylko na początku w pierwszym roku był ktoś kto entuzjastycznie do tego podchodził i można było nawet kilka słów zamienić. A zamiast takiej obsługi gdy zaczęło być nieciekawie ograniczono przestrzeń , zatrudniono kompletnych mruczków, pewnie za najniższą na pół etatu, nowości prawie nie ma , a ceny podniesiono.

Super marketing, na dorżnięcie firmy.

Nie ma już co dopisać wiecej w tym temacie . Chyba tak musi już być , to będą zmiany upadłościowe bezpowrotne , krok cywilizacyjny do przodu , choć nie wiew czy w własciwym kierunku.

Beverly Hills powoli znika z mapy kraju - są już tylko w 7 miastach, pozostałe punkty zostały zlikwidowane.

Koszt wypożyczenia BD bliski 20 pln. a brak nowości na półkach świadczy o rychłym końcu pozostałych punktów.

• 3 tygodnie później...

W dobie zalewającej rynek jakościowej tandety, to było do przewidzenia. Dziesiątki kanałów filmowych wylewających się

z TV skutecznie zamuliło ten rynek. Do tego szybkie łącza internetowe i takie biznesy muszą upaść. Koneserów jakości

skłonnych zapłacić ~ 20 pln. za wypożyczenie filmu na BD, też jakoś ubywa. Z resztą BHV to taki bezmyślny moloch z

baranami w dziale zakupów. Gdzieś tam napewno uchowa się jakiś pasjonat, który poprowadzi taki punkt dla garstki

wiernych klientów - rynek nie lubi pustki, trzeba tylko poszukać i popytać ... o ile masz ciągle taką potrzebę ! :)

W dobie zalewającej rynek jakościowej tandety, to było do przewidzenia. Dziesiątki kanałów filmowych wylewających się

z TV skutecznie zamuliło ten rynek. Do tego szybkie łącza internetowe i takie biznesy muszą upaść. Koneserów jakości

skłonnych zapłacić ~ 20 pln. za wypożyczenie filmu na BD, też jakoś ubywa. Z resztą BHV to taki bezmyślny moloch z

baranami w dziale zakupów. Gdzieś tam napewno uchowa się jakiś pasjonat, który poprowadzi taki punkt dla garstki

wiernych klientów - rynek nie lubi pustki, trzeba tylko poszukać i popytać ... o ile masz ciągle taką potrzebę ! :)

Przyjacielu świat idzie do przodu , choć ja zauważam od czasu do czasu że nie zawsze we właściwym kierunku. Po co to forum na którym ludzie potrafią sie sprzeczać że wyczuwają róznicę każdego kabla , listwy , poziomu opadów deszczu w zeszłym roku na jakość dźwięku a bagatelizują jakość obrazu i przekaz foniczny z płyty BD. Nic lepszego na razie nie ma i nie zapowiada się i tak się zastanawiam czy wogóle jest sens opracowywania czegos lepszego ?

Beverly Hills powoli znika z mapy kraju - są już tylko w 7 miastach, pozostałe punkty zostały zlikwidowane.

Koszt wypożyczenia BD bliski 20 pln. a brak nowości na półkach świadczy o rychłym końcu pozostałych punktów.

No i pozamiatane .....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomimo wszystko trochu szkoda tego upadku, to jakby symbol końca pewnej ery, filmów wydawanych w postaci "fizycznej". Teraz wszystko coraz szybciej idzie w stronę sieci. Uf pamiętam jak kiedyś z wypiekami na twarzy biegałem do wypozyczalni po piersze dvd.

Pomimo wszystko trochu szkoda tego upadku, to jakby symbol końca pewnej ery, filmów wydawanych w postaci "fizycznej". Teraz wszystko coraz szybciej idzie w stronę sieci. Uf pamiętam jak kiedyś z wypiekami na twarzy biegałem do wypozyczalni po piersze dvd.

Zgadzam się z Tobą , ciekawi mnie jaki będzie następny krok - co zniknie pierwsze ? książki ? , CD ?. czy wyobrażacie sobie Empik

że zamiast płyt , ksiażek , czasopism na pólkach pojawią się słodycze , skarpetki ?

Ledwoś zapodał temat - szlag ich trafił !:) Przepraszam , ale nie mogłem się powstrzymać. A propos - co będzie "zamiast" : Jest pewna ulica w Sosnowcu , nazwy nie pomnę. Była tam piękna księgarnia... Dziś jest bank , rzecz jasna. Pozdrawiam - Jacek

Ledwoś zapodał temat - szlag ich trafił !:) Przepraszam , ale nie mogłem się powstrzymać. A propos - co będzie "zamiast" : Jest pewna ulica w Sosnowcu , nazwy nie pomnę. Była tam piękna księgarnia... Dziś jest bank , rzecz jasna. Pozdrawiam - Jacek

ogólnie robi się światowo , ulice naszych miast zaroiły się od banków , kas pożyczkowych typu Skoku Stefczyka i innych amberpodobnych . High Life , znakomity rozwój ekonomiczny , na kazdego obywatela 3 bankierów , 2 policjantów , 1 pracownik urzędu skarbowego . I wszyscy ochoczą prześcigają się aby nam pomóc , zrobić dobrze .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.