Skocz do zawartości
IGNORED

Dla kogo jest forum AudioStereo?

Gość partick

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Panowie, ponieważ dziś idę wcześniej spać - a nie chciałbym obudzić się znowu z wątkiem na bocznicy - to zgodnie z sugestią rydza, przymykam drzwi i otworzę ok południa.

dobranoc i do usłyszenia jutro :-)

Forum audiostereo jest w tej chwili :

w 5 % dla pasjonatów audio

w 5 % dla osób zupełnie niezorientowanych które chcą zasięgnąć jakiejś porady

a w 90 % dla frustratów którym w życiu nie wyszło i którzy teraz (korzystając z anonimowości w internecie) wylewają swą nienawiść na wszystko i wszystkich. I którzy jako pretekst do uwiarygodnienia tej działalności używają swojego dawniejszego hobby.

P.S. też słucham Radio Swiss Jazz :-)

Forum zmieniło się nie tylko dlatego, że Lukar je sprzedał firmie która wywęszyła interes (pamiętam nasze święte oburzenie, odchodzenie z forum, zakładanie Audiohobby.pl itp.) ale również dlatego, że zmieniło się społeczeństwo. W ciągu 10 lat wyrosło nowe pokolenie, które zupełnie inaczej patrzy na muzykę, sposób jej pozyskiwania i odtwarzania/słuchania. Ci ludzie również tutaj się znaleźli. Chwała tym młodym, którzy pojawili się na audiostereo w poszukiwaniu lepszego dźwięku, otwarci na nieznane i chętni do weryfikacji dotychczasowych poglądów. Są też niestety młodzi, którzy pozjadali wszystkie rozumy, a ich obecność tutaj wpisuje się w ogólny "trynd" szerokiej aktywności w sieci. To pokolenie facebooka w złym znaczeniu tego sformułowania: chcą być wszędzie, często, szybko i niestety byle jak. Są wreszcie starsi, którzy poglądy zmieniają nadzwyczaj rzadko i niechętnie. Nie zawsze dlatego, że mają rację, tylko często dlatego że tak to niestety z wiekiem bywa.

Bardzo trafna analiza!

Dzięki takim wpisom można przeżyć chamstwo i agresję w wielu innych... :-)

to jest forum dla mnie - czasem mnie śmieszy, czasem żenuje, ale ogólnie zaglądam chętnie. coś tam się dowiedziałem nie powiem. szczególnie na forum moje aktualnie ulubionej marki.

????

to jest forum dla mnie - czasem mnie śmieszy, czasem żenuje, ale ogólnie zaglądam chętnie. coś tam się dowiedziałem nie powiem. szczególnie na forum moje aktualnie ulubionej marki.

O, cześć Olek :).

To może ja się wypowiem jako nowy użytkownik.

Mam wrażenie, że to forum jest dla starych forumowiczów, a nie jest dla nowych.

W każdym razie nie wydaje się nowym przyjazne.

Kilkakrotnie starałem się uzyskać odpowiedź na frapujące mnie pytania i w większości istotnych przypadków dostałem:

1. mało, zdawkowych odpowiedzi.

2. odpowiedzi apodyktyczne, nie tłumaczące, tylko raczej podkreślające "ogrom wiedzy pomagającego".

3. podpowiedzi od bardzo miłych i usłużnych forumowiczów z kategorii Branża, reklamujące ich produkty, jako najlepsze panaceum na wszystkie problemy.

Zniechęciło mnie to dalszego poszukiwania pomocy na tym forum.

Mam wrażenie, że jest tu bardzo wielu doświadczonych konstruktorów DIY i audiofilów, którzy dobrze czują się w swoim towarzystwie i nie mają ochoty dzielić się własnymi doświadczeniami z nowicjuszami. Podobnie jest na audiohobby, chociaż tam uzyskałem jednak więcej odpowiedzi, a ich ton, choć często ironiczny, jest przynajmniej żartobliwy. Czytając wypowiedzi na AS mam wrażenie, że większość forumowiczów jest pod 60tkę, ma długie siwe brody i sztywne kije w d...

Czy na prawdę wszyscy są tu tacy starzy, czy tylko siedzenie przed komputerami ich tak posunęło?

Najbardziej przyjacielskim i pomocnym forum na jakie trafiłem jest forum.mp3store. Tam na prawdę czuć, że inni użytkownicy chcą Ci pomóc, a nawet nawiązać znajomość. Widać też, że większość jest młoda - ciałem i duchem - przed 40tką, co powoduje, że brakuję im jednak trochę doświadczenia starych wyg. Nie jest to jednak zniechęcające, ponieważ lepiej dłużej poszukiwać odpowiedzi w miłym towarzystwie, niż prosić się o resztki z pańskiego stołu.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Mp3 store? Przeciez to sklep. No sieć sklepów. Mnie nie dziwi, ze prywatne forum, prywatnego sklepu służyło pomocą. Dziwi mnie, że ty się dziwisz, przeciez sam napisałeś, że tutaj też się spotkałeś z lekarstwami na całe zło zaoferowanymi przez sprzedawców :)

Sklep sklepem ale jak przejrzysz forum mp3store to zmienisz zdanie. Jest tam masa forumowiczów, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i co ważne nie próbują wciskać swojej wiedzy i doświadczenia jako prawdy objawionej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sklep sklepem ale jak przejrzysz forum mp3store to zmienisz zdanie. Jest tam masa forumowiczów, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i co ważne nie próbują wciskać swojej wiedzy i doświadczenia jako prawdy objawionej.

Ukryta Zawartość

Popieram.

Ukryta Zawartość

To jest wlasnie forum AudioStereo

wklej swoj nedzny system kolego.

dyskusja dotyczyla dużych kolumn w małym pomieszczeniu, koledze zabraklo argumentów wiec w ostatecznosci chcial pokazac swoja wyzszosc poprzez posiadanie teoretycznie lepszego sprzetu. Jakie to "polskie" :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.