Skocz do zawartości
IGNORED

Dla kogo jest forum AudioStereo?

Gość partick

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Jeden z moderatorów zasugerował mi to pytanie.

chciałbym aby wypowiadali się głównie tzw nowi użytkownicy.

a moderację proszę o pozostawienie tego wątku na głównej zakładce STEREO - właśnie dla pełnej reprezentacji zwykłych użytkowników forum.

dziękuję i zapraszam do konstruktywnej dyskusji.

https://www.audiostereo.pl/topic/101849-dla-kogo-jest-forum-audiostereo/

jak nowy user ma odpowiedziec na pytanie dla kogo jest forum którego zwyczajnie jeszcze nie poznał ?

chyba wybieg aby nie wysłać na bocznice ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

i ja się zastanawiam dla kogo to forum:

Wydawałoby się, że dla entuzjastów audio.... Ale czasami mam wrażenie, że jednak nie dla wszystkich, bo dwukrotnie zdarzyło się, że dobrze "rozkręcona" dyskusja (zaznaczam, że akurat bezkonfliktowa) na temat pominięcia jakiś tam elementów, które zwykle się kupuje, a które można by zastąpić darmowym rozwiązaniem nagle znikała z listy postów. Zastanawiające.... Prawda? Czyżby sprzedawcy, dystrybutorzy itp trzymali rękę na pulsie? Jeśli tak, to można odpowiedzieć na pytanie-"Dla kogo jest forum AudioStereo?" Jeśli nie, to odpowiedź jest trudniejsza niżby się wydawało.

Gość partick

(Konto usunięte)

jak nowy user ma odpowiedziec na pytanie dla kogo jest forum którego zwyczajnie jeszcze nie poznał ?

chyba wybieg aby nie wysłać na bocznice ?

sugerujesz że to forum nie jest dla nowych użytkowników.

czy też próbujesz zniszczyć potencjalnie wartościowy wątek w zarodku.

Audiostereo jest dla tych którzy chcą zasięgnąć rady i dla tych którzy są uzależnieni psychicznie ( zdających sobie sprawę z uzależnienia i nie zdających ) od pisania na forum . No i dla pasjonatów . Kombinacja tych czynników włącznie z działalnością zawodową i " dorywczą " w audio .

sugerujesz że to forum nie jest dla nowych użytkowników.

czy też próbujesz zniszczyć potencjalnie wartościowy wątek w zarodku.

polska składnia chyba ci nie lezy skoro nie rozumiesz co napisałem

pielegnuj swój wartosciowy zarodek dalej i daj sie wypowiedziec swobodnie innym userom bez pisania do moderacji

tematu podjął sie po częsci mlb w blizniaczym wątku na bocznicy więc miłej pracy :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez mlb, 18 Marca 2013 - nie na temat
Ukryte przez mlb, 18 Marca 2013 - nie na temat

cześć Szub, dawno się nie widzieliśmy... (ja się cieszę).... Nadal nie bardzo wiem dla kogo to forum (Klub Lebena naszą ostoją.... prawda?) Choć.... Chyba Bonaventura jest bliski rozwiązania zagadki....

Gość partick

(Konto usunięte)

polska składnia chyba ci nie lezy skoro nie rozumiesz co napisałem

pielegnuj swój wartosciowy zarodek dalej i daj sie wypowiedziec swobodnie innym userom bez pisania do moderacji

tematu podjął sie po częsci mlb w blizniaczym wątku na bocznicy więc miłej pracy :)

Cir, proszę usuń swoje dotychczasowe wpisy w tym wątku, ponieważ są nie na temat - próbujesz zniszczyć ten wątek i to w dodatku z pozycji moderatora.

no offence - ale jest to po prostu niesmaczne.

dziękuję.

hi hi hi.... bo się mnie boisz! (jak o swego Lebenka gdy podłączasz Vandersteeny pod wyjścia 6Ohm'we)

To prawda, czuję niesłabnący niepokój, gdy tylko zabierasz głos w ważnych sprawach i spieszę donieść, że przełączyłem na 8 ;)

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

ale... zostawmy ten intrygujący (i ważny dla nauki) temat dla Klubu naszego ulubionego. Tu nie miejsce odpowiednie..... (przepraszam, że Ciebie strofuję... a z drugiej strony rozumiem, bo wszędzie nam się dobrze dyskutuje)

To jest Forum dla takich moderatorów jak Cir, którzy nie znają polskiej ortografii i interpunkcji.

Tu jest młodzież , Cir - ona się uczy... Proszę mieć to na uwadze , panie moderator.

ale... zostawmy ten intrygujący (i ważny dla nauki) temat dla Klubu naszego ulubionego. Tu nie miejsce odpowiednie..... (przepraszam, że Ciebie strofuję... a z drugiej strony rozumiem, bo wszędzie nam się dobrze dyskutuje)

Masz rację (jak zawsze) i miło mi, że dbasz o to, by nie wzięto mnie (i ciebie) za trolla, postać powszechnie na tym forum znaną, wokół której toczy się ta m.in. pasjonująca debata. Czy forum jest dla trolli? Przepraszam, że pytam.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

W tym pytaniu zawarty jest pewien problem, na razie nie wypowiedziany, ale nie oszukujmy się, ze jak go nie nazwiemy, to go nie będzie.

Początek problemu tkwi w zamierzchłej przeszłości i przewija się ten problem przez rozmaite wątki, a ostatnio spróbowano sprawę zwerbalizować w wątku na Bocznicy "O czym jest audiostereo".

Chodzi o to, czy forum jest dla audiofilów słyszących kable, podstawki pod kable, czy może również mają prawo egzystować tu ci, którzy przez tych pierwszych nazywani są pieszczotliwie "głucholcami". Inaczej mówiąc, są to osoby niewierzące w działanie rozmaitych gadżetów będących dodatkami do odtwarzaczy, wzmacniaczy i kolumn. Kontrowersje pomiędzy nimi, a tymi, którzy słyszą kable i rozmaite inne gadżety są duże i podziały sięgają dość dawnych czasów.

Według jednej z ankiet na forum niesłyszących jest ponad 35% na forum, a reszta słyszących. ;)

Nie jestem nowy, ale.......

Dla kogo forum ?

Dla każdego który lubi muzykę, dla każdego dla którego muzyka jest częścią życia. Nie najważniejszą, ale częścią...

I nie ważne czy ma konto z milionem euro, czy zaskórniaki za rozniesione ulotki

Nie ważne czy ma na sprzęt 1000 zł czy 100 000 zł.

Ważne, że chce słyszeć więcej i lepiej.

A od siebie bardziej mnie cieszy człowiek który z telefonu przesiada się na wzmacniacz - nawet za 300 zł I człowiek który odkrywa, że muzyka to nie tylko gaga, doda, ich troje.... niż ludzie dopierający muzykę do sprzętu i a wykonawców do aktualnej mody...

Pamiętajmy tabakiera dla nosa - nigdy odwrotnie.......

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

W tym pytaniu zawarty jest pewien problem, na razie nie wypowiedziany, ale nie oszukujmy się, ze jak go nie nazwiemy, to go nie będzie.

Początek problemu tkwi w zamierzchłej przeszłości i przewija się ten problem przez rozmaite wątki, a ostatnio spróbowano sprawę zwerbalizować w wątku na Bocznicy "O czym jest audiostereo".

Chodzi o to, czy forum jest dla audiofilów słyszących kable, podstawki pod kable, czy może również mają prawo egzystować tu ci, którzy przez tych pierwszych nazywani są pieszczotliwie "głucholcami". Inaczej mówiąc, są to osoby niewierzące w działanie rozmaitych gadżetów będących dodatkami do odtwarzaczy, wzmacniaczy i kolumn. Kontrowersje pomiędzy nimi, a tymi, którzy słyszą kable i rozmaite inne gadżety są duże i podziały sięgają dość dawnych czasów.

Według jednej z ankiet na forum niesłyszących jest ponad 35% na forum, a reszta słyszących. ;)

To ważne pytanie i konkretyzujące problem (mały problem). Forum jest oczywiście dla obu grup miłośników audio, Dajmy czas "niesłyszącym" by się przekonali. Do niedawna sam bagatelizowałem wpływ kabli AC (230V)... tzn słyszałem różnice brzmieniowe lecz jedynie bardzo subtelne. Obecnie, po pewnych doświadczeniach (nie czas je wyłuszczać) zmieniłem zdanie - to jeden z najważniejszych elementów systemu! Więc ja sam jestem przykładem jak z niedowiarka zrobił się orędownik. Fora audio mają w mojej edukacji bardzo wielki wkład.

Do niedawna sam bagatelizowałem wpływ kabli AC (230V)... tzn słyszałem różnice brzmieniowe lecz jedynie bardzo subtelne. Obecnie, po pewnych doświadczeniach (nie czas je wyłuszczać) zmieniłem zdanie - to jeden z najważniejszych elementów systemu!

No to pojechałeś. I znowu będzie z piętnaście stron o kablach.

Dlaczego piętnaście? Ja mam tylko jedno do powiedzenia: chciałbym, żeby StaryM nie nazywał kabli "gadżetami" do wzmacniaczy, odtwarzaczy i kolumn. To nie są gadżety, tylko elementy systemu, bez których ten nie będzie działać. Gadżetami, potrzebnymi w wielu czułych systemach, są np. podstawki pod kable.

A dla kogo jest forum? Dla każdego, kto zechce je odwiedzić.

Forum w pierwszej kolejności jest dla reklamodawców, jak każde medium komercyjne. Potem myśli się co zrobić, żeby oni chcieli zamieszczać i płacić reklamy - czyli jak ściągnąć na nie oglądaczy reklam (w formach jawnych i mniej jawnych) itd.

Kierunki są różne - sensacja/plotki kozaczki, pudelki itp. fora tematyczno/naukowe o dużej zawartości wiedzy merytorycznej i inne.

To forum jest jakby sensacją z domieszką merytoryki. pamiętajcie, że nie każde forum/portal preferuje faktyczną wiedzę, wtedy często ciężej sprzedać słaby produkt, manipulować, mieszać w głowach. Bywa też odwrotnie, stawia się na wiedzę.

To wszystko zależy od tematyki oraz obranego kierunku/strategi jakie obierze właściciel portalu i wraz ze swoimi pracownikami realizuje.

Znikające wątki krytykujące różne urządzenia, zlikwidowanie możliwości komentowania recenzji raczej jednoznacznie przekazują w jaką stronę ciągnie forum AS.

Znamienne też jest to, że wchodzi młody fascynat, chciałby fachowej rady, łyknąć trochę wiedzy i na dzień dobry dopada go branża, ta jawna i ta ukryta - "kup to, kup tamto, proponuję..., itd"

Merytoryka, edukacja młodych melomanów i adeptów dobrego brzmienia na tym forum ? Dajcie spokój.

Ja nie mogę natomiast zrozumieć skąd na tym forum tyle agresji, kłótni itp. Dla mnie to jakiś fenomen.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

agresja jest najczęściej wynikiem frustracji na początku, a później podsycana i potęgowana równie agresywną reakcją. Użytkownicy forum mają prawo się jej poddawać, natomiast rolą moderatorów powinno być ukrócanie jej. Niestety moderatorzy wtedy jakoś rzadziej reagują.... No cóż, jak w życiu- administracja po prostu źle pracuje w naszym (tu- użytkowników) rozumieniu.

• Redaktorzy

Merytoryka, edukacja młodych melomanów i adeptów dobrego brzmienia na tym forum ? Dajcie spokój.

No ja własnie z takim zamiarem tutaj zagościłem. Liczę się również z tym, że biznes kręcić się musi. Ci wszyscy sprzedawcy i doradcy (często mili ludzie, zwłaszcza w salonach HiFi) muszą mieć z czego wyżywić swoje rodziny. Z forsy wyskakiwać trzeba. Bata nie ma.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.