Skocz do zawartości
IGNORED

Piwnica, perkusja, sąsiedzi z góry

Krzysiek Stępień

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem : jakiś czas temu zakupiłem perkusję, i mam pomysł aby wstawić ją do małej piwniczki ( bez okien ), bo trzymanie jej w pokoju to jeszcze gorszy pomysł... Sąsiedzi mieszkający na parterze mogą jednak odczuwać nieprzyjemne skutki mojej gry... Sprawa wygląd atak, że potrzebuję w miarę możliwości dobrego sposobu na wygłuszenie tego pomieszczenia. Czy te wszystkie sposoby na wydmuszki po jajkach działają ? styropian ? wełna mineralna ? czy trzeba się zaopatrzyć w specjalne materiały do tych celów stworzone ? Problem jest również tego rodzaju. że w pomieszczeniu znajduje się nieskromna ilość różnego rodzaju rur. Jak to wszystko ogarnąć ? Prosiłbym o propozycje i opinie. Wdzięczny byłbym również za podanie ( mogą być bardzo zaokrąglone ) kosztów takich " operacji ". Wymiary pomieszczenia to : wys. 2.10m, szer. 2.07m, i długość 2.91m.

Zdjęcia pomieszczenia zamieszczam niżej : )

Z góry dziękuje za pomoc i zaangażowanie :)

DSC01737A15GP.jpg

DSC017385VIlC.jpg

DSC01739BocYs.jpg

• Redaktorzy

To zależy czy plumkasz po "jazzowemu" czy napindalasz jakiś solidny mega-brutal-death metal ;)

Jak grałem kilkanascie lat temu w zespole, graliśmy w piwnicach budynku domu dziecka. Wyłożyliśmy ściany wykładziną, dywanami. Niestety graliśmy rzeźnię i dudniło niemiłosiernie w całym budynku. Jeśli ma być tanio, to stare dywany i wykładzina wszędzie gdzie się da. To trochę pomoże. Jeśli dobrze, to niestety koszty dużo wyższe, bo materiały wygłuszeniowe mało nie kosztują.

Zawsze ratuje Cię delikatne jazzowe plumkanie :D

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Jaką masz powierzchnię ścian? Te rzeczy, które tam stoją mają zostać? Najtaniej, a jednocześnie efektywnie wyjdzie z wełną mineralną.

nie nadaje się.

rury wszystko rozniosą

zlinczują cię :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Słyszałem kiedyś o nieźle prosperującej dyskotece na parterze budynku. Wszystko było super póki właściciel nie wykonał remontu. Jak się później okazało jak budowali lokal wyłożyli sufity ołowiem, który jak wiadomo świetnie tłumi, ale podczas remontu parszywi budowlańcy, złodzieje wyrwali go nie mając pojęcia do czego służy, patrząc tylko ile kosztuje w skupie złomu, od tamtej pory sąsiedzi zaczęli skarżyć się na hałas i w konsekwencji lokal zamknięto.

Weź to pod uwagę, nie stosowałem nigdy ołowiu w celu wygłuszenia pomieszczenia, ale u mnie w kolumnach sprawdza się wyśmienicie i nie tylko dlatego, że trzeba dwóch do ich dźwigania :-) Ja ze swoim sąsiadem dogadałem się, że słuchamy muzy głośno, a nawet bardzo głośno i nikt nie ma do nikogo pretensji, czasami na korytarzu żartujemy, który to nie mógł spać i wszystko :-)

Tłumienie metalami ciężkimi? Trochę mnie przestraszyłeś radziu21_ nawet jeśli to jest efektywne to na pewno niezdrowe...

Chyba po prostu ołów musi być zaizolowany, żeby nie "parował". Może wystarczy go pokryć szczelnie tynkiem.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.