Skocz do zawartości
IGNORED

Witam i o audio pytam (monitory do stereo)

Costes13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

To mój pierwszy wpis, dlatego chciałem wszystkich powitać i pozdrowić.

Drodzy koledzy szukam porady.

W moim setupie gra laptop-nuforce udac2- kierunkowe interconnecty freitag- kenwood 3020 i jak narazie zwykle kable i podlogowe sony z zestawu 5.1.

Moje zacięcie i oczekiwania bardzo się ostatnio podniosły i szukam jakiś ciekawych monitorów (myślałem też o podłogówkach i mam faworyta

Q-acoustics 2050i, ale to może w innym terminie).

Moi faworyci jak na ten moment (Max 2k z kablami za nowe- to warunek)

- Usher s520

- Monitor Audio BX2

A wy co byście proponowali i doradzili?

Ew używane też wchodzą w grę.

PS klocek i inne również będą zmieniane ale głośniki mają proprytet

Witaj,

podaj proszę więcej szczegółów:

- jak duże jest pomieszczenie odsłuchowe,

- jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz,

- jakie preferujesz brzmienie systemu - opisz własnymi słowami - ostre, jasne, dynamiczne, miękkie, ciepłe, ...

Opisz także proszę jak wygląda Twoje pomieszczenie, jak możesz umieścić kolumny, w jakich odległościach od ścian.

Czekam na odpowiedź, postaram się przedstawić Ci kilka propozycji

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Poczytaj trochę na forum o problemach wielu posiadaczy z głośnikiem CCAM w kolumnach różnej wielkości, a wybór będzie znacznie łatwiejszy; może zresztą gamę docelową nieco rozszerzysz. Z drugiej strony może właśnie chodzi Ci o ten rodzaj dźwięku, który "produkują" twarde kopułki różnej maści; wybór należy do Ciebie. Mimo to sądzę, że mniej, i to znacznie, jest problemów z dźwiękiem Usherów; co najwyżej zdarza się później uzupełnianie ich "równowagi tonalnej" na dole jakimś niedużym subwooferem...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.