Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,proszę o poradę w kwestii doboru "tanich i dobrych"; kolumn.Salon na powierzchnię dokładnie 31.6m.Kwota do wydania to max.1000zł więc raczej używane wchodzą w grę.Wzmacniacz z jakim będą współpracować to ONKYO INTEGRA A-8870,głównie muzyka dyskotekowa i lekki polski rock,radio eska i rmf max.Kolumny będą stały przy ścianie i możliwość odsunięcia od niej to max 10-15cm,będą oddalone od siebie około 2.5-3 metry.

Szukając na allegro znalazłem następujące które mnie zainteresowały:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - o tych czytałem że są niezłe ale kolor nie bardzo mi leży,musiały by przyjechać kurierem i sprzedający świerzak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zależy mi na dobrej jakości,basie ale chciałbym także jeżeli będzie taka potrzeba"zatrzęsły dachem..Wiem że takie rzeczy to tylko w "erze"ale od czegoś muszę zacząć,kiedyś pewnie wymienię na lepsze jak trafię 6 w lotto ;-).

Jaka wg.was powinna być kolejność tych kolumn w jakiej powinienem brać je pod uwagę???Jeżeli macie swoje propozycje spełniające powyższe warunki to chętnie się z nimi zapoznam.Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fr@ntz

Witam.

Na samym poczatku zaznacze ze jestem laikiem w temacie naglosnienia.

Kupilem amplituner HK avr 3000 (5x55w) z racji tego ze mialem okazje, a sprzedajacy (dalszy znajomy) polecal mi ten wzmacniacz jako sprzecik dla poczatkujacego.

Wczesniej sluchalem muzyki glownie z PC na glosnikach logitecha, ale postanowilem zainwestowac w cos powazniejszego, tak wiec amplituner juz mam tylko pozostaje kwestia glosnikow. Co byscie mi polecili pod tego Harmana? Planuje kupic 2 glosniki + ew. sub. Jezeli chodzi o firme to sam nie wiem - JBL, INFINITY, TONSIL?

Pokoj w jakim bede sluchal muzki ma ok 30m, a muzyka jaka preferuje to reggae, chill, czarny rap.

Z gory dziekuje za wszytskie odp :)

Pozdrawiam

wjtk

Witam wszystkich!

Mam pytanie, jak sam temat wskazuje chodzi tu o porównanie kolumn:)

które byście wybrali lub jakie byście polecili w bardzo podobnej cenie??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) VS

Ukryta Zawartość

oto kolumny które wybrałem. Mam nadziej że znajdzie się ktoś na tym forum kto mi doradzi lub poleci jakieś inne "lepsze";)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam wszystkich ,,,,,mam zamiar zmienić głośniki,,stereo,, i tu dużu dylemat!!!! które? jakie???

a wybór duży,,,,,chodzi o głębię dzwięku,ciepło i inne tam,,,,,a nie katowanie.....

myślę nad monitor audio bx6 bądz dali zensor 7.....pokój 30m2

pozdrawiam ....

canton plus s - czy ktoś te maluchy słyszał są dosyć ciężkie jak na swoje rozmiary a pamiętam że pan z na iformatyce sugerował że im sprzęt cięższy tym lepiej gra

Witam czy warto kupic monitory ACOUSTIC ENERGY AEGIS EVO 1 za cenę 780 zł

stan wizualny bardzo dobry

umieszczam link z aukcji allegro

Ukryta Zawartość

z gory dziękuje i pozdrawiam :)

Ukryta Zawartość

Na allegro pojawiły się kolumny Sansui s u 770. Właśnie rozglądam się za podstawkowymi tej wielkości. Jaki dźwięk oferują i czy w ogóle jest sens interesować się nimi ?

Witam!

Jakie kolumny polecili byście do Amplitunera Cambridge Audio SR10 ? Moje typy to: Monitor Audio MR2 i Dali Concept 2

kture lepsze? Pokój ma 18m2, słucham głównie ROCKA, ale lubię też RAP itp. ze względu na bas. No właśnie, lubie dobry bas,

szybki, ciepły? Budżet to 1000zł.

Za odpowiedzi porady z góry dzięki.

Czy kolumny Roth Oli 20 do wzmacniacza Denon PMA-560 to dobre rozwiązanie? Bo mam okazje takie nabyć.

Lub ew. jakie inne możecie polecić? Pokój 12 m2.

Muzyka elektroniczna, rock.

Chciałbym uzyskać dobrą scene.

Czytałem też dobre opinie o Roth Oli 30, ale czy to nie za duże do takiego pokoju? Stały by ~1,5m od siebie i ~2m od słuchacza.

Z góry dzięki za opinie.

Edytowane przez and3k

Witam,

chciałbym przywitać wszystkich na forum z racji tego iż jest to mój pierwszy post, więc WITAM! ;)

A teraz mam takie pytanie:

mam pokój ok 25m2 (jest dość długi i niezbyt szeroki)

Amplituner stereo PIONEER SX-702

Aktualnie to gra z:

2x Mildton 80

2x Pioneer CS-997

Moje preferencje muzyczny to głównie Rock, odrobinę Gothic Rock, Dance&Pop

Cały zestaw chwilowo nie gra tragicznie natomiast kolumny są zbyt słabe do tego wzmacniacza. W związku z czym postanowiłem sprzedać całość troszkę dołożyć i kupić dwie kolumny które mam nadzieje zagrają lepiej niż te cztery.

Czego oczekuję? Aktualnie w tym zestawie brakuje mi basu, takiego prawdziwego czystego basu i góra mogła by być lepsza.

Zastanawiałem się na kilkoma opcjami natomiast nie muszę nic z nich wybrać:

Tonsil Maestro II

AGA TAV-606Fv.3 aktualnie w promocji po 550zl

Dali np DALI CONCEPT 6

Oczywiście nie mam nic przeciwko w miarę nowym kolumnom używanym.

Za wszelką pomoc będę wdzięczny!

Witam. Stoję przed wyborem kolumn do swojego wzmacniacza Denon pma-860. Zastanawiam się nad kupnem Tonsil Maestro II 130 lub Tonsil Czat 130. Ciekawą propozycją są też Tonsil Bolero 200, ale niestety nie wiem, jak te kolumny grają. Słyszałem tylko Czaty 130 i bardzo podobał mi się ich dźwięk. Jak grają Maestro II 130 i bolero 200 ?

Jeśli słyszeliście dźwięk tych kolumn, proszę o opinie i jak będą zgrywały się z moim denonem.

Słucham głównie techno,hip hop, trance, dance, pop, czasem nawet jakieś starsze piosenki, które lecą w rmf fm. Można śmiało powiedzieć, że słucham wszystkiego po trochu, z wyjątkiem jazzu, opery, klasycznych utworów itp.

Skupiam się głównie na kolumnach Tonsila, bo mam sentyment do tej marki i chcę wspierać Polską firmę :)

Pozdrawiam, Robert

Witam!

Aktualnie planuję zmianę kolumn. Przez 5lat używałem starych polskich Tonsili Alton 110. Niestety zaczęły mnie nudzić. Po pierwsze słychać w nich brak jakości. Wiadomo grają lepiej od wielu chińskich wierz czy zestawów komputerowych. Ale jednak słychać brak szczegółów oraz niezbyt mocny bas. Pomimo 30cm głośników basowych.

Zamierzam więc kupić coś lepszego. Chce przeznaczyć na ten cel 1000zł (mogą być używane). Chcę posiadać mocny bas i jak najczystszą resztę pasma. O ile to możliwe w tym przedziale cenowym.

Muzyka jakiej słucham to: POP, RNB, Trance, Electro, Dance, czasami rock. Kolumny będą używane głównie w muzyce, trochę w kinie i grach. (Nie chcę 5.1!)

Mój pokój to 15m2 (wiem mały ;( )

Wzmacniacz to Pioneer A-656 (2x 80w RMS/8r pobór 650w) - Myślę , że jest jak najbardziej ok. + mixer Behringer xenyx 802.

I teraz kolumny, które mniej więcej mieszczą się w moim przedziale cenowym : Klipsch f1, JBL E 80, Jamo S 718.

Proszę też o podanie swoich typów oraz o opinie o tych moich.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Edytowane przez _Kamol_

Witam wszystkich forumowiczów.

Jako iż jestem tu nowy mam pytanie -nie dawno otrzymałem kolumny firmy Tonsil scherzo 200 - otóż nie wiem czy wzmacniacz - subwoofer Kenwood a' SW 301 ( AC 230V; 50Hz; 110W)(

Ukryta Zawartość

-opis i zdjęcia opisywanego subwoofera i tu pytanie będzie pasował do tego kompletu kolumn ?

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź

subfront.jpg

Witaj,

z nowych konstrukcji mogę zaproponować Ci zestaw Wharfedale Diamond 10.5, z upustem dla forumowiczów niewiele przekroczy 1000 zł./parę, a masz sprawdzoną, solidną kolumnę.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Co zejdzie nizej z basem i przy cichym spokojnym odsłuchu bedzie ten bas słychac.......podpinam to pod denona Pma-1060

mam trzy typy: 1

Ukryta Zawartość

2:

Ukryta Zawartość

3 :

Ukryta Zawartość

Ktore waszym zdaniem warto.

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Aktualnie planuję zmianę kolumn. Przez 5lat używałem starych polskich Tonsili Alton 110. Niestety zaczęły mnie nudzić. Po pierwsze słychać w nich brak jakości. Wiadomo grają lepiej od wielu chińskich wierz czy zestawów komputerowych. Ale jednak słychać brak szczegółów oraz niezbyt mocny bas. Pomimo 30cm głośników basowych.

Zamierzam więc kupić coś lepszego. Chce przeznaczyć na ten cel 1000zł (mogą być używane). Chcę posiadać mocny bas i jak najczystszą resztę pasma. O ile to możliwe w tym przedziale cenowym.

Muzyka jakiej słucham to: POP, RNB, Trance, Electro, Dance, czasami rock. Kolumny będą używane głównie w muzyce, trochę w kinie i grach. (Nie chcę 5.1!)

Mój pokój to 15m2 (wiem mały ;( )

Wzmacniacz to Pioneer A-656 (2x 80w RMS/8r pobór 650w) - Myślę , że jest jak najbardziej ok. + mixer Behringer xenyx 802.

I teraz kolumny, które mniej więcej mieszczą się w moim przedziale cenowym : Klipsch f1, JBL E 80, Jamo S 718. Zastanawiam się poważnie nad Klipsch ale martwi mnie tylko jeden głośnik 16,5cm. Czy pomimo zastosowania jednego głośnika oraz brak osobnego średnio tonowego te klipschy nie będą grały znacząco gorzej grać (słabsze średnie i słaby bas)?

Proszę też o podanie swoich typów oraz o opinie o tych moich.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ostatnie godziny aukcji z jednym z kompletów tanich kolumn z mojej sypialni. Dla forumowiczów wysyłka za free. PS. Jeśli ktoś jest z Wielkopolski - zapraszam na odsłuch. :)

Ukryta Zawartość

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Witam, mam następujące pytania:

1: Czy kolumny Paradigm Mini v7 będą pasować do Denon PMA-560?

2: Co lepsze w/w kolumny czy może Roth Oli 30?

3. Ew. coś innego do 1,5k?

Muzyka to rock, gothic metal, elektroniczna.

Pokój 12m2

Edytowane przez and3k

Monitor Audio BR2 do wziecia ...polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Witam. Zainteresowały mnie kolumny Jamo S 506. W sieci jest kilka pochlebnych recenzji co do brzmienia i jakości wykonania. Czy są osoby które je posiadają lub je słyszały? Jeśli tak to proszę o kilka słów na ich temat.

Witam. Zainteresowały mnie kolumny Jamo S 506. W sieci jest kilka pochlebnych recenzji co do brzmienia i jakości wykonania. Czy są osoby które je posiadają lub je słyszały? Jeśli tak to proszę o kilka słów na ich temat.

Niskobudżetowe JAMO i pochlebne opinie? Słyszałem 606 i już mi wystarczy, te nie wyglądają na klase wyższe kolumny.

Dobre dla kogoś kto oglądnie film w niedziele z żoną Wiesią. I czasem puści disco polo jak wpadnie ziomal Stach na piwo.

Dobre dla kogoś kto oglądnie film w niedziele z żoną Wiesią. I czasem puści disco polo jak wpadnie ziomal Stach na piwo

Jeśli to miało mnie rozbawić to daruj sobie takie teksty. Gdybym nie czytał pochlebnych opinii to bym o nich nie pisał- to chyba logiczne. Proszę o rzeczowe wypowiedzi ludzi którzy słyszeli te kolumny.

Niestety to przecietne kolumny. Tyle ze ze ladnie wygladaja.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi