Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogie kolumny do ....

Rekomendowane odpowiedzi

kwadrofonia z przodu pylon a z tyłu scherzo 350 a jak bym dał wszystkie kolumny obok siebie dobry pomysł jeden pylon koło scherzo 350?

Super.

?👈

Jeszcze subwoofer pod tyłek, drugi na plecy i będzie totalny odlot.

Człowieku weź to wszystko pogoń w pizdu, dołóż drugie tyle i wróć zapytać jeszcze raz.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"kwadrofonia z przodu pylon a z tyłu scherzo 350 a jak bym dał wszystkie kolumny obok siebie dobry pomysł jeden pylon koło scherzo 350"

... no cóż... tak jak ktoś już napisał... sprzedaj wszystko co masz, wtedy zobacz jaki masz budżet i kup normalne stereo...

scherzo obok pylonów... "świetny pomysł"... naprawdę... ehh...

Widziałeś kiedykolwiek jakikolwiek zestaw stereo z dwoma różnymi rodzajami kolumn na froncie... jeszcze napędzane ze słabego wzmacniacza yamahy... rozumiem na wiejskiej dyskotece (choć takie bywają najlepsze :P), ale nie w domu... Scherzo nie grają ładnym mięciutkim basem... sprzedaj to co masz, dołóż te 1000zł, czy ile tam masz i złóż coś sensownego.

zapraszam na odsłuch scherzo 350 do mnie wiele osób sie zdziwiło ze az tak graja mieciutko i miło basikiem nie wiem może panowie co sie wypowiadaja o scherzo nie podpinali pod dobry wzmacniacz bo do scherzo trzeba dobrac i odsunąc około 40cm od sciany .nie sprzedam ich bo bass mi odpowiada kupywałem Subwoofer rożny marek jbl jamo i żaden pomimo swoich mocy 150 200 watt nie zeszło nizej niż scherzo 350 .chce załagodzic tylko czystym dzwiekiem i bardziej wysuniętym dlatego chce cos na kwadro

dlaczego nie mogą byc inne kolummny miejszej mocy do kwadrofoni

mam jeszcze satelitki tonsila teraz zzestawu sub sat przedtem grałem na amplitunerze pioneer vsx 908rds i w kwadrofoni scherzo sporzdu a satelity były z tyłu i grało to miło i przyzwoicie panowie którzy byli u mnie na odsuch pytali ze mswietnie to gra i mówilize mam swietną akustyke w pokoju .

yamaha ax 700 słaba no nie wiem

Tylko się nie obraź, miałem Scherzo ze 25lat temu.Bas był i to jaki, na tamte lata kolumny pierwsza liga.Zrobiłem po kilku latach kolumny na kitach Visatona i zjadły moje scherzo na śniadanie zwłaszcza jeśli chodzi o średnicę i wysokie, kontrola basu.Ale to było b. dawno. technika poszła do pszodu, resztę sobie sam dopowiedz.To było w XX wieku, teraz mamy XXI.Jeżeli Tobie to odpowiada to jest wszystko O.K.Odwiedź jakiś salon HiFi i posłuchaj jakiegoś innego zestawienia z ciekawości i zobaczymy co wtedy powiesz?Dopuki nie mamy porównania to mamy najlepszy sprzęt, tak nam się wydaje?,rozczarowanie przychdzi dopiero gdy usłyszymy coś lepszego,nie koniecznie droższego.Ja wiele lat temu bym się z każdym pokłucił kto by coś złego powiedział o Technicssie, teraz mam inne zdanie.

Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Impedancja w kolumnach jest zmienna. Znamionowe 8-ohm mogą spadać do 4 ohm a znamionowe 4 ohm niżej i tutaj zaczyna być problem dla wzmacniacza. Często te wartości z danych technicznych są wyssane z palca.

kwadrofonia z przodu pylon a z tyłu scherzo 350 a jak bym dał wszystkie kolumny obok siebie dobry pomysł jeden pylon koło scherzo 350?

Pomysł debilny.

Albo kupujesz kolumny dobre, które grają pełnym pasmem również na basie, albo kupujesz słabsze + subwoofer.

A tak to Scherzo zepsują powyżej basu wszystko to co poprawią nowe.

>>spartan250

Chłopie, zdecyduj się, albo szukasz porady, albo próbujesz poprawić sobie nastrój.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No właśnie i tego się obawiam a nie chce popsuć sprzętu. Nie słucham muzyki po to aby wszyscy dookoła słyszeli czego słucham więc nie będzie to rozkręcane nigdy na full. Słucham dla siebie, zwracam uwagę na czyste brzmienie i potrzebuję dopasować coś pod mój wzmacniacz.

przejede sie do salonu i odsłucham tych pylon albo cos innego zobaczymy co mi wpadnie w gusta, scherzo 350 sprzedam,a jakie polskie kolumnyTONSIL zagraja Ładnie czysto i i z dobrze kontrolowanym basem nie jestem audiofilem to nie musze miec najlepszych głosnikó a do tonsila sie juz przyzwyczaiłem?

Wiem jak grają Scherzo 350 ;) i wiem, że na pewno nie grają dobrze... Wszyscy Ci powiedzą żebyś je sprzedał i kupił normalne stereo. Co do A-8850 i Tannoyi... wzmacniacz dobry w swojej klasie, kolumn niestety nie znam za dobrze. A co do subwooferów - do filmów tak, do muzyki nie, tak w skrócie.

Edytowane przez m.stank2

to prosze mi polecic jakies kolumny nie musi byc to hi-end tylko zebygrały naturalnie soczysto i z mocnym basem?

poda pare kolum głosnikowych i ktore mi polecicie ,http://allegro.pl/listing.php/search?category=1320&p=5&string=jbl ,http://allegro.pl/kolumny-jbl-northridge-e-60-150-w-8-ohm-para-i2457628471.html ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zawsze można poszukać na różnych giełdach lub tam gdzie ludzie zwożą sprzęt z wystawek niemieckich. Ja w Czaczy kupiłem Quadral Vulcan za 200zł i to pewnie tylko dlatego że nie miały tabliczki znamionowej i sprzedawca chciał się ich pozbyć bo zagracały mu stoisko :)

Edytowane przez PietroPL

Witam wszystkich serdecznie. Przywiozłem z Niemiec kolumny SINFONICA OPUS 3, kolumny prezentują się bardzo ładnie. Są sprawne lecz do wymiany zawieszenie membran. A moje pytanie jest do was takie. Co to jest za firma i ogólnie co to są za kolumny bo nigdzie w sieci nic nie mogę znaleźć na ich temat? Pozdrawiam i czekam na jakąś odpowiedź.

Ja posiadam OPUS 100, jak dla mnie dobre kolumny, posiadam je od 6 lat, rowniez przywiezione z Niemiec, solidne obudowy, zwrotnice itp, brzmienie mi odpowiada, pomimo ze malo informacji jest na ich temat to napewno nie jest to jakaś tania masówka.

W moich opusach siedza głosniki Westra, z tego co pamiętam to głosniki TVM na eksport.

Zastanawiałem się nad Eltax Liberty 1+ ale nie wiem czy będzie to współgrało z moim wzmacniaczem.

Te Eltaxy grają żywiołowo, dość jasno i przestrzennie. Mogą zabrzmieć zbyt ostro z podobnie brzmiącą elektroniką, ale nie znam Twojego wzmaka.

Witam

Kuzyn prosił mnie abym założył mu temat. Chce kupić jakies kolumny do HK980, myśli o roth oli 50, bx6 lub czymś innym w podobnej cenie. Muzyka to głównie rock i troche jazzu, pokój chyba 26m. Jakie macie propozycje?

Witam.

Kupiłem DENONA PMA-520A.Podłączyłem go do kolumn Thomson/Tonsil z jakimś tam sykiem za 80zł i 20cm głośnikiem chyba Dibeisi. Porównując z poprzednim Radmorem 5012 i jakimś Samsungiem dźwięk mnie powalił . Denon naprawdę fajnie rozkręca te kolumny oczywiście nie jest to nawet dostateczny dźwięk ponieważ co to jest napisałem lecz tak mi się spodobał że postanowiłem zainwestować w jakieś podłogówki.

Proszę o radę jakie kolumny polecacie, nowe za kwotę około 1-1.5tys. zł. do pokoju 23-25m2. Muzyka jakiej słucham to głównie dobry rap i HH, a z żoną Radia Złote Przeboje czyli różnie więc szukam czegoś co będzie potrafiło uderzyć basem dosyć miękkim zaś wysokie nie będą się wydzierać ogólnie dźwięk ciepły i stonowany. Sklepy to raczej jakiś Media Markt czy Saturn chyba że ktoś zna w Trójmieście sklepy z kolumnami i dobrymi cenami. Zastanawiałem się również nad monitorkami i subem no ale koszty podstawek i suba dochodzą więc tysiak to mało, a są inne wydatki :/. Zakup ratalny więc raczej nówki.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Piotr.

Witam, mam wieże SCHNEIDER OPEN AIR 1000 i szukam do nich w miare tanich głosników, ile watt powinien mieć taki zestaw głosnikowy i jakie głosniki polecacie ?? :)

Witam,

Co sądzicie o tych kolumnach? Jest jedna opinia, ale chciałbym jeszcze więcej informacji. Umieścili je w sekcji hi-fi na stronie STX, ale są dosyć tanie. Sporo bo aż cztery przetworniki w jednej kolumnie w takiej cenie.

pozdrawiam Filozof71

Gdyby je umiescili w sekcji hi-end na stronie, bylby jeszcze ciekawsza opcja!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

errata! zycie wyprzedza zart :D ONE SA W SEKCJI HI-END!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Dozbieraj troche,sprzedaj te tonsile swoje i szukaj coś z paradigm starszej serii np 9v3.

Żaden hi-end itp,ale

zagrają o wiele lepiej niż te Scherzo.Tylko nie wiem jak zgrają się z Twoja Yamaszką bo do "ciemnych i łagodnych" nie należy AX-700

Edytowane przez arcam-a32
  • Pokaż nowe odpowiedzi