Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

mac2005

Troszeczke przepłaciłeś...szkoda że jednak nie wykazałeś się cierpliwością i nie poczekałeś, ten sport jest właśnie dla takich ludzi - BARDZO cierpliwych jesli w to zabrniesz, przekonasz się.

Co dalej ?? masz mozliwość w najgorszym przypadku zwrócić tego sprżeta co kupiłeś ??

I czy możesz się odnieść do propozycji dragona: odłożyć, poczekać, i mieć o wiele szerszy wybór ??

ps: JAAAAA CIEEEE...odkąd tu jestem jeszcze nie widziałem żeby ktoś odwazył się napisać tu o Chmical Brothers i o Prodigy....ale czaaad !! aż wpisze w wyszukiwarke :)

Niestety nie mam możliwośći oddania tego sprzętu. Ale czy warto doppłacic do tego drugiego Denona?? I drugie pytanie ktory wzmacniacz gra lepiej Diora WS-504 czy mój Denon?? Tak jak mówiłem słucham głównie muzyki Pop i Rock, rzadko Techno.

mac2005, 23 Lip 2007, 12:09

Powiem od siebie:

Dopłacając do tego drugiego denona powinieneś mieć lepszy dźwięk jeśli nie zamierzasz sięgać z poza oferty tych dwóch DENONÓW i DIORY a zależy ci na dobrym brzmieniu z wymienionych urządzeń - DOPŁAĆ i wymień.

A co do pytania co lepiej zabrzmi...to pytanie bardzo trudne ja wiem że jesteśmy na forum gdzie jest dużo obsłuchanych ludzi jednak nie są oni wyroczniami, nikt Ci nie powie - LEPIEJ częściej usłyszysz BYĆ MOŻE, POWINIENEŚ, RACZEJ BĘDZIESZ...nikt za Ciebie niestety nie zadecyduje - chciłbyś żeby Ci ktoś wybierał samochód pod kątem wyglądu ?? bez twojej wiedzy ?? - wątpie! Rozwiązaniem i odpowiedzią na twoje pytanie jest ODSŁUCH i grzecznie Ci powiem - WBIJ TO SŁOWO SOBIE DO GŁOWY, ZAPISZ, NAMALUJ, WYDRAP, WYTATUUJ, bo tylko i wyłącznie dzięki niemu bedziesz wiedział czy lepiej brzmi................czy DIORA WS 504

ps: nie zniechęcaj się !

POZDRAWIAM

Mam jeszcze pytanie dotyczące odtwarzacza CD. Teraz słucham na odtwarzaczu DVD i z komputera. Czy kupno odtwarzacza CD polepszy coś?? Jeżeli tak to zamierzam kupić ten odtwarzacz- Denon DCD-485. Co o nim myślicie. Proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuję.

• 2 miesiące później...

bo do technics sa-ax 540 podlacza sie aktywny subwoofer, ten amplituner jest stworzony do kina domowego podkreslam DOMOWEGO, i surround a nie do bujania wielkimi glosnikami i wyganiania sasiadow z bloku.

stworzony do czystego przestrzennego dzwieku by moc sie nacieszyc efektami dlatego ma taka mała moc, ma koncowke bodajze AA albo AB w dodatku z klasą H+. charakteryzuje sie bardzo wysoka jakoscia dzwieku trzeba miec tylko odpowiednie glosniki.

a klapą moze byc polaczenie altusow z tym technicsem, a nie sam amplituner.

kup do tego jakis subwoofer aktywny zobaczysz jak bedzie brzmialo.

VasOo, 19 Paź 2007, 16:27

>bo do technics sa-ax 540 podlacza sie aktywny subwoofer, ten amplituner jest stworzony do kina

>domowego podkreslam DOMOWEGO, i surround a nie do bujania wielkimi glosnikami i wyganiania sasiadow

>z bloku.

>stworzony do czystego przestrzennego dzwieku by moc sie nacieszyc efektami dlatego ma taka mała moc,

>ma koncowke bodajze AA albo AB w dodatku z klasą H+. charakteryzuje sie bardzo wysoka jakoscia

>dzwieku trzeba miec tylko odpowiednie glosniki.

no to faktycznie jak z dodatkiem H+ to brzmi zapewne cudnie :D

a tak na poważnie to kupa szmelcu i tyle, ma niską moc i z jakością jest nie lepiej - zejdź na ziemie zamiast opowiadać takie bajki...

• 2 tygodnie później...

Witam.Miałem zamiar kupić zestaw KD ale każdy mi odradzał do mojego małego pokoju 2x4,6 m

Dałem sie przekonac i teraz szukam jakiegoś używanego wzmacniacza i ewentualnie CD (też używane)

bo obecnie mam tylko dvd Philipsa i kolumny jak w temacie .Budżet na wzmacniacz jakieś 600 zł co panowie możecie polecic za taką cene?.Ogladam głównie filmy ale lubie tez posłuchać muzyki rock ,pop

• 2 miesiące później...

Chce sobie kupić kolumny jbl l880 i jakie polecacie najlepszy wzmacniacz do 1000zł żeby pociągnoł te kolumny ? i ponoć te kolumny grają dobrze z hk970 ale hk ma 70w na 8ohm a te głośniki potrzebują 100w mocy ciągłej i czy ten hk nie bendzie za słaby?? ale teraz nie mam kasy na hk . i co myślicie o tym wzmacniaczu czy bendzie dobry Technics SU-V670

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

100 W mocy ciągłej? A co to są żarówki oświetleniowe? Wybacz ironię ale nie mogłem sie powstrzymać ;-) Nie popadaj w manię "WATÓW", niektóre wzmacniacze opisywane jako 2x30W zagraja o wiele pełniejszym i przyjemniejszym dźwiekiem niż plastikowe 100-120 WATOWCE :-))))

pegal

Myślę, że najlepszy będzie ten, który Tobie sie spodoba przy odsłuchu. Gdyby był jakiś wzmacniacz ogólnie uznany za najlepszy to wszystkie inne firmy mogłyby zwinąć żagle i wywiesić białą flagę. Piszę wymijająco bo jeśli poleciłbym Ci konkretny model a Ty byś w niego zainwestował a potem nie przypadł by Ci do gustu to kto by był winien ;-) ? Ale OK, w Twoim przedziale cenowym mogę polecić np. HK PM 655, którego sam używałem (kupiony na allego). Ma mocne brzmienie i myślę, że z kolumnami JBL dałby sobie radę. U mnie grał z Paradigmami 3v4 i naprawdę było czego posłuchać.

no ale właśnie ja nie mam możliwosci odsłuchu i sie pytam jaki jest wzmacniacz jeden z lepszych do 1000zł na jbl bo chce wszystko kupić przez internet a za te pieniądze co mam to jbl 880 są chyba najlepsze z tego co czytałem na forach a na taki lepszy wzmacniacz to kasy mi nie starczy i wogóle nie chce wydać dużo kasy na wzmaka bo ja nie jestem jakmś audiomaniakiem i mi wzmak tak do 1500zł powinien starczyć bo ja jeszcze sie tak nie znam na głośnikach i tylko odsłuchiwałem jbl hp 430 i grały bardzo dobrze i jak je porównałem z innymi tanimi kinami domowymi to odrazu sie napaliłem na firme jbl bo kina domowe tanie grają do chrzanu jak sie podgłośni to uszy asz bolą i nie mają wogule basu dobrego tylko dudnią a jbl l880 mają ponoć bardzo dobry bas i na każdych częstotliwościach grają dobrze tylko to właśnie zależy od wzmacniacza kabli i pokoju .

ciekawe gdzie takie brednie wyczytałeś o doskonałości tych kolumn :D

no chyba że na HDTV bo tam handlują głównie JBLami...

michal098

jesli juz sie zdecydowales na te kolumny to musisz dobrze wiedziec co robisz. Mowie to dlatego, ze ogolnie propozycje JBL-a sa negowane na tym forum. Głownie sa to wypisywane bzdury od osob ktore mialy sladowa stycznosc, słuchały w marketach zasilane kiepskimi budzetowkami czy amplitunerami itd. Musisz byc pewnien ze beda dla ciebie optymalne i spelnia twoje oczekiwania. Podstawowym uwarunkowaniem co do zakupu L880 musi byc muzyka ktora słuchasz oraz jakiego uzyjesz wzmaka. Rozumiem że to ma byc glownie stereo. W wielkim skrocie mowiac to kolumny o ogromnym potencjale, wzorowa dynamika i akceptowalna rownowaga tonalna. Niewiele jest konstrukcji w tym przedziale cenowym, ktore by mialy takiego wykopa jak JBL ale cos za cos, potrzebuja wydajnego pieca, najlepiej z duza rezerwa pradowa. Zgadzam sie z opiniami ze czasem wystarczy nawet 30W zeby napedzic prawie kazde kolumny wiec nie sugeruj sie tylko moca wyjsciowa wzmacniacza. Oczywiscie niech bedzie ona tez glownym kryterium, poniewaz JBl to dosc wymagajace kolumny i jesli chcesz aby naprawde rozwinely skrzydla musisz podpiac wydajny mocny wzmacniacz.

Wiem co pisze bo znam troche charakter JBL-a posiadajac "badziewne" E80, ktore w malym stopniu sa konstrukcyjnie porownywalne do L880 ktore troche naleza do innej ligi. U mnie JBL E80 dopiero zagraly na wzmaku Onkyo Integra A-8850. Nie jest to jakies olaboga ale na poczatek w zupelnosci ci wystarczy. Mozesz wyrwac taki model na allegro za 600-800zł. Jest to przyzwoity mocny wzmacniacz o mocy 115W i gwarantuje ci ze nie dostanie zadyszki zasilajac JBL-e. Ja niestety jeszcze nie poznalem mozliwosci swojego zestawiania dlatego ze dysponuje malym pomieszczeniem zaledwie 18m2. Gram maksymalnie na 25% i gdy moje "badziewiaki" zaczynaja pokazywac twarz....konczy sie przygoda z potencjometrem glosnosci (tylko ze wzgledu na sasiadow:)

Podobno Yamaha AX-900 jest bardziej polecana to JBL-a ale osobiscie nie sluchalem wiec zasiegnij opinii innych kolegów...

• 2 miesiące później...

Zakupilem niedawno CD Denona DCD-755AR i zdalo by sie zakupic wzmak z tej linii. Na allegro sa licytacje PMA=1055R i PMA-355R. Ile warto za nie dac? I czy PMA-355R poradził by se z kolumnami Magnat Monitor 1000?

Ukryta Zawartość

Teraz mam ampa Denona z moca 2x80W znamionowej przy 8 ohm i szczeze mowiac Volume na tych kolumnach spokojnie moge se odkrecac na godz 14. Czy te 2x50W z PMA-355R nie bedzie za mało? Bo jak nie to oczywiscie wolalbym PMA-355R bo bedzie zapewne tanszy. Dodam ze lubie sluchac glosno muzyki. Troche mnie odpycha te 2x50W, choc PMA-1055R tez za duzo jej nie ma, tylko 2x65W...

Ukryta Zawartość

?👈

1400zł za 1055 to bym już nie dał. Myślę że max 1100zł za złotą wersję i stan bez zarzutu, z pilotem.

Po prostu za 1500-1800zł to już można z drugiej ręki znacznie lepsze klocki ustrzelić.

Aczkolwiek faktycznie, 1055 to wzmacniacz solidny, ładny, i przyzwoicie grający, o niebo lepszy niż ultrabudżetowy PMA355.

Myslalem ze z 800zl za niego to max :-/ Bo stoi czarny bez pilota z roczna gwara na allegro. To 335R to taki slaby jest? Jak tak to chyba nie ma sensu go zamieniaz za DRA-735R.

?👈

Jak bym mial zamiar celowac w PMA-925R to raczej bym wolal PMA-1080R. Chodzi mi wlasnie o tą linię co PMA-1055R bo teraz kupilem DCD-755AR i chce zeby to pasowalo.

?👈

• 3 tygodnie później...

Do chwili obecnej posiadam Pma 250 SE,niestety padł i koszt naprawy mógłby podobno przekroczyć jego wartość,szukam zatem czegoś nowego.Myślałem nad CA 540,Denonie 700 AE,ale w zasadzie więcej naczytałem sie na ich temat negatywów niż pozytywnych opini ,może mógłby mi ktos doradzić coś nie koniecznie nowego.Mieszkam w dziurze i ewentualne odsłychy wiązały by się z nie lada wyprawą.

• Pokaż nowe odpowiedzi