Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Supreme maja grac i graja. Nic wiecej. Mogles kupic na Allegro za tysiaka wyzszy model z serii Quantum. Z tamtych napewno bys byl zadowolony.

?👈

Niestety z tych kolumn więcej nie wyciągniesz i wymiana Denona nie będzie miała sensu. Nawet niższe modele tej firmy są dość dynamiczne jednak aby go pokochać trzeba być fanem tej marki. Jak widzę zestawy Monitor Supreme 800 mogą w muzyce zabić wszystko.

W cenie do 1000 złotych za stojące, duże kolumny, niestety dobrego dźwięku nie można się spodziewać. Co z tego ze w specyfikacji napiszą, że bas schodzi do 22 Hz? Przecież to bzdura, ponieważ dopiero markowe subwoofery w cenie powyżej 10.000 złotych dopiero to robią. Poza tym są to 4 omowe kolumny ( teoretycznie) o 92dB skuteczności. Z Denonem to niestety nie zagra. Jeżeli masz jeszcze taką możliwość to zwróć te kolumny.

Za te Magnaty dalem 640 zl powiedzmy w promocji ( ostatnia para ) . Za jakis czsa je opyle i kupie cos powazniejszego . Mam jeszcze pytanko , jakie sluchawki moglbys polecic powiedzmy max do 600 zl ?

Dzieki za porade .

Witam ponownie...

Niestety Nad odpada ze względów estetycznych- nie podoba się żonie. Osobiście myślałem o AA map 105 oraz mój faworyt- Xindak a06. Jak takie coś zagra z Phonarem?

Tak trochę nie w temacie ale masz bardzo dobre kolumny. Niedawno ich słuchałem i naprawdę byłem zaskoczony co potrafią zaprezentować. Tam grały z Marantzem PM 17.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Witaj. Mam takie same głośniki jak Twoje Phonary P30S i po przesiadce na wzmacniacz jest o 100% lepiej. Mam amplituner Denona 2807 i dzwięk był taki sobie. Postanowiłem zakupić dobry zmak. Po zakupie Denona 1500ae szczęka opada. Jak do tych głośników to bardzo mocny wzmacniacz wyciska z nich dużo soków. Mało tego ma on możliwość pracy jako końcówka mocy i tak to jest skonfigurowane u mnie. Czyli jest podlaczony pod amplituner i napędza przednie kanały. Jeśli później pomyślisz o dodatkowym CD (musisz pomyśleć :) to odkryjesz kolejna poprawę. Widziałem ostatnio ten wzmak w używce za 1500zl

Witam wszystkich

Trafiłem na to forum, ponieważ poszukuję wzmacniacza do Tonsil Samba 250. Mogę je okazyjnie kupić za 250zł z kw od znajomego w stanie idealnym. Więc muszę też zakupić jakiś wzmacniacz który "ogarnie" te kolumny żeby mogły grac z pełną mocą. Budżet 300-350zł, Na razie wypatrzyłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Co o nim sądzicie? Chyba że polecacie coś lepszego w tej cenie ;)? Bardzo dziękuje z góry za wszelkie odpowiedzi. Aha tak one wyglądają jak by było potrzebne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Kupiłem okazyjnie te kolumny na pchlim targu,jednak mysle ze mój wzmacniacz to nie ta półka dla nich(kenwood kr-a4070)

granica cenowa to jakies 500 zl,słucham głownie hip hopu,trip hopu,jazz i okazjonalnie rock.

Te kolumny to straszne padło, jak większość produktów BOSE. Lepiej moim zdaniem zainwestować te 500zł w lepsze kolumny. Sprzedać te Bose i Kenwooda i wtedy kupić lepszy wzmacniacz.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Jeśli te Altusy były zadbane, głupio zrobiłeś, że je zamieniłeś na Bose. Kolega powyżej ma rację, to straszna kicha.

Te altusy nadal mam ale wkurzają mnie bo strasznie dudunią,a jaki wzmacniacz do 500zl?

myslalem nad jakimś starym Nadem.

to te bose sprzedam dałem za nie na szczescie tylko 50zl.

ten moze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Harkumi

Jeśli te Altusy były zadbane, głupio zrobiłeś, że je zamieniłeś na Bose. Kolega powyżej ma rację, to straszna kicha.

Kto słyszał Bose? Zapraszam na odsłuch 901.

Kto słyszał Bose? Zapraszam na odsłuch 901.

Akurat 901 to jedyne dobrze brzmiące kolumny BOSE, Interaudio to była najniższa seria kolumn z plakietką Bose, nie mają absolutnie nic wspólnego z 901.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Witam

powoli zmieniam sprzet stereo,bo to co ma teraz to mala klapa (kenwood kr a4070,denon dcm 270).

cd juz mam (pioneer pd s 801)szukam wzmacniacza tak do 500 600 zl,jesli chodzi o kolumny narazie dysponuje altusami 110 ale zamierzam je zamnienic na tannoy m2.

muzycznie preferuje hip hop,nowe brzmienia,jazz i troche rocka,

pokoj ma okolo 15m2.

Znalazłem trzy w miarę tanie i odpowiednio mocne wzmacniacze stereo, koledzy podpowiedzcie który wybrać.

Pioneer SX 702

Pioneer A 501

PHILIPS FA 920

Sony TA FE 510

Kolumny które mam to Magnat Quantum 605

Szkoda Quantumów do takich wzmacniaczy...

Szkoda Quantumów do takich wzmacniaczy...

Maksymalnie mogę wydać 400 zł na wzmacniacz albo amplituner, w tej cenie nie ma zbyt dużego wyboru, doradźcie co wybrać.

Spokojnie jakiegoś Marantza PM-50 lub model niższy/wyższy uda ci się wyrwać.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Maksymalnie mogę wydać 400 zł na wzmacniacz albo amplituner, w tej cenie nie ma zbyt dużego wyboru, doradźcie co wybrać.

Wybrać najładniej utrzymany, sprawny technicznie i z pilotem, cała reszta w tej cenie nie ma najmniejszego znaczenia,

tylko się głupot naczytasz o rupieciach ze śmietnika i ożenisz z jakąś kupą gruzu, którą uruchomisz dwa razy - pierwszy i ostatni.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

szczerze polecam Pioneery... to solidna firma.... Używam już 32 lata Pioneera A-5 (!) bez najmniejszej usterki (potencjometry nigdy nie musiały być czyszczone... nie trzeszczą.... Jak to zrobiła firma Pioneer w roku 1980 to nie wiem!... "Kuda" obecna produkcja?) Prawdopodobnie mnie przeżyje. Słucham go wymiennie z Lebenem CS 300X..... to moja druga miłość!

Dopowiem, że mój syn używa Pioneera 400X od 1994 roku.... Również nie ma z nim problemu.

Edytowane przez wpszoniak

Rotel Ra-930 AX, reszta jest milczeniem...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi