Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Śmieciowy to znaczy tak słaby że szkoda o nim gadać i kosztujący trochę więcej niż "za darmo". O taki sprzęt nie ma sensu pytać na forum bo nikt ci go nie poleci - ponieważ polecanie go było by nieuczciwe. A że nie masz te 200 zł więcej na coś co zagra - trudno, jak cię nie stać to po prostu słuchaj kiepskiego sprzętu. Wielu ludzi tak słucha i żyje ...

Kolego rozumiem Cię i szanuję Twoją opinię na ten temat.

Mimo wszystko pozwolę sobie nie zgodzić się w pełni. Nawet w tym budżecie bardzo ważny jest odpowiedni dobór sprzętu. Mam porównanie do droższych sprzętów u znajomych, począwszy od poczciwego amplitunera Nakamichi w klasie A, więc nie chodzi o to, że jestem nieosłuchany totalnie.

Tannoy M2 - mimo swojej budowy znakomicie grały z Yamahą A520, kiepsko z Yamahą A500. Reszta wzmacniaczy jakich próbowałem zmuliła dźwięk.

Co się okazuje i to moja rada - nie zawsze warto iść w teoretycznie lepszy sprzęt, gdyż może się okazać, że Wasze kolumny wcale takiego nie potrzebują i nie ukażą jego zalet, a może być wręcz gorzej.

Tak jak ja - póki co wiem, że zostaję z Tannoy, zakupuję budżetowy wzmacniacz i gram, a kasa będzie się składać spokojnie i za kilka lat wskoczę w całkiem inną półkę.

Edytowane przez maniek21

Mam pytanie. Może porównywał ktoś z Was dwa wzmacniacze a mianowicie Nad c 326 bee i xindak a 06. Który z tych dwóch wzmaków ma miększy bas i bardziej wyeksponowany środek pasma? Z góry dzięki za info.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Witam

Mam pytanko. Ile teraz są warte Harman Kardon HK 680 i Harman PM 665, bo noszę się z zamiarem kupna któregoś z nim, a nie chciałbym przepłacić :)

Maniek21 ma całkowitą rację. Sam tak zaczynałem..Aida Diory potem był WS442..potem Sony TA-F420...i powoli człowiek się piął w górę..lub w dół bo kaska poszła na lepsze kolumny to wróciła Diora WSH303..

Denon PMA 560 trochę słaby jest bo ma zaoszczędzone trafko..znajdź pare złotych więcej i skubnij PMA860..te powinny pokazać M2 gdzie ich miejsce.

Nawiązując do wspomnianego Denona, znalazłem fajną aukcję.:-)) podoba mi się przedstawiony opis.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dałem to jako przykład rzetelnego człowieka, sam poszukuję podobnych ofert gdy chcę coś kupić. Nie ukrywa wad tylko je pokazuje.

Gdybym miał kupować, kupił bym od niego.:-)

Ukryta Zawartość

Witam szukam budżetowego wzmacniacza czy Onkyo A-9030 za 400zł to bobry wybór? muzyka elektroniczna. Kolumny jeszcze nie kupione ale zakładam że będą to jedne z tych 3 modeli

MA Bx2

Kef Q1 lub iQ3 albo

Magnat Quantum 753

Edytowane przez adrian8308

Nawiązując do wspomnianego Denona, znalazłem fajną aukcję.:-)) podoba mi się przedstawiony opis.

Ukryta Zawartość

Dałem to jako przykład rzetelnego człowieka, sam poszukuję podobnych ofert gdy chcę coś kupić. Nie ukrywa wad tylko je pokazuje.

Te Denoniki zwykle niegrzebane są z tego co zaobserwowałem. Chyba, że tylko na takie oferty trafiałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

900 zł za ten komplecik to jest jednak lekka szarża cenowa :-)

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

900 zł za ten komplecik to jest jednak lekka szarża cenowa :-)

Szarża sama w sobie już ma jakis pierwiastek szaleństwa, więc co tu się dziwić..:-)?

Smuga cienia spowija..;-)

czy Onkyo A-9030 za 400zł to bobry wybór

W tej cenie TAK. Do niego chyba te Kefy 3 bo z resztą może być zbyt jasno i bez wypełnienia.

Ile teraz są warte Harman Kardon

Za dobry stan do 700 zł można dać.

W tej cenie TAK. Do niego chyba te Kefy 3 bo z resztą może być zbyt jasno i bez wypełnienia.

Ok rozumiem tylko wczoraj kupiłem MA BX2 odpuścić ten wzmacniacz? aktualnie go licytuje i zostało 20godz do końca.

Takie dylematy lepiej jest pisać na priva do osób które opowiadają w wątku, inaczej wystawiasz się na działania handlarzy, którzy mogą "łatwiej" dotrzeć ze swoją ofertą do potencjalnych klientów.

Pozdrawiam

Pygar

Ok rozumiem tylko wczoraj kupiłem MA BX2 odpuścić ten wzmacniacz? aktualnie go licytuje i zostało 20godz do końca.

Rozmawiamy o sprzęcie klasy budżetowej a ten wzmacniacz kosztuje tylko 400 zł. Warto,

• 2 tygodnie później...

Próbował może ktoś z was zestawienia Rotel RA-920AX (lub model bliźniaczy) z którymś z modeli Canton Fonum lub Canton Quinto? Jak to zestawienie wypada dzwiękowo?

Witam wszystkich forumowiczów.

Posiadam Kolumny podłogowe Quadral QLX 202 120/200W 6Ohm i poszukuję do nich wzmacniacza, budżet 400zł ale może być taniej :>

Słucham disco/dance/electro :]

Pozdrawiam

Panowie potrzebuję rady, co prawda nie jest to moj pierwszy zestaw ale nadal jestem dosc poczatkujacy kwestii audio. W tym momencie gra u mnie Denon PMA-250+monitory Arcus TS-80+CD NAD 5320.

Generalnie system ciekawie-czysto, dynamicznie ale nie zbyt przestrzennie io detalicznie. Chcę wskoczyć na poziom wyżej i już tyle, o ile wiem jakiego profilu brzmienia oczekuję-delikatne ocieplenie, z kickiem, detalicznie, punktowo, dynamicznie i przestrzennie. W związku z tym mam pytanie, który komponent jako pierwszy wymienić i na co? Wzmacniacz? głośniki? Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez PatLove

Mhm, myślę, że wzmacniacz..ten co masz PMA250 nie jest za mocnym zawodnikiem do tych Arcusów. Musi być mocniejszy piecyk niekoniecznie z Denona choć to moja ulubiona firma.

Piotrek608 poproszę w takim razie o konkretna propozycje zgodna z profilem brzmienia,który chce uzyskać. Rzeczywiście pma-250 do mocarzy nie należy...

Witam koledzy, po zakupie MA BX2 przyszedł czas na wzmacniacz, wcześniej pytałem o wzmacniacz do kwoty 400zl teraz budżet trochę podskoczyć mam na to 800zl. Miałem na oku Soniaka 670es czekałem na gotówkę i ktoś w tym czasie go kupił.

Teraz gra to z f-117r dostałem go od kolegi na czas zbierania pieniędzy.

Nad czym się zastanowić mając 800zl?

Czekam na propozycje wzmacniaczy do tych arcusow ts-80 od Was i rzucam pierwsze siebie-co myślicie gdyby je spiąć z Reloop HA-200/210 lub AudioSource AMP One/A? Czy w ogole te wzmacniacze odpowiadają profilowi brzmienia,który chce uzyskać?

Reloop na pewno nie , tego drugiego nie słuchałem.

Ja polecam: Yamaha AX870,570,590,890. Denon PMA-757,777,700V,900V,920,720,735,925,1315,1060,880,1055. Sony ta-f505,606,570,550,530,590,690,670ES Marantz PM68,78,7000,8000.

Piotrek608 rozumiem,ze te wzmacniacze to polecasz tak ogólnie bo chyba do profilu brzmienia,który chce uzyskać nie każdy z nich sie nadaje?Marantz chociażby ma raczej dosc(zeby nie napisać bardzo) ciepłe brzmienie,a mi chodzi tylko o leciutko ocieplone wiec chyba akurat dla mnie średnio sie nadaje?

Kolumny 1000 czym droższe tym lepiej no oby były warte (ten zakup potraktować na serio)

czyli sensowne przetworniki, skrzynka solidna. A wzmak 500-700zł.

Pat Love podałem takie typy pewniaki co zagrają i nie skrzywdzą uszu. Marantz ciepły... bo ja wiem mocno to nie to chyba już yamahy cieplejsze.

Rozumiem, że chcąc słuchać muzyki z komputera muszę szukać wzmacniacza cyfrowego? Ale nie widzę takowych w tak niskiej cenie. Czy po prostu kiepsko szukam?

Edytowane przez Pegieton

Rozumiem, że chcąc słuchać muzyki z komputera muszę szukać wzmacniacza cyfrowego? Ale nie widzę takowych w tak niskiej cenie. Czy po prostu kiepsko szukam?

Co rozumiesz pod pojęciem wzmacniacz cyfrowy ???

Słuchając muzyki z komputera warto zainteresować się monitorami aktywnymi - jak z tanich to np. Taga.

Co rozumiesz pod pojęciem wzmacniacz cyfrowy ???

Proponuję mały konkurs: kto poda najlepszą definicję i najprościej wyjaśni co to takiego "wzmacniacz cyfrowy" jest ?. Tu i teraz. Sam tylko domyślam się, że może też istnieją jakieś "wzmacniacze analogowe" ? WOW! Chcę to wiedzieć !

• Pokaż nowe odpowiedzi