Skocz do zawartości
IGNORED

Tani wzmacniacz do .... porady dla poczatkujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

We wtorek zamierzam kupić zestaw stereo. W skład zestawu będą wchodziły : "monitory" jak z tematu Paradigm Titan V6 , odtwarzacz cd(zmieniarka) Denon DCM-500AE i wzmacniacz.

I tu właśnie mam pytanie. Zestaw taki ma dawać radość przez kilka następnych lat, więc jest to ważne.

Do wyboru mam między : Denon PMA-710Ae , Onkyo a-5vl i Yamah'ą a-s500. Słuchałem tych trzech wzmacniaczy, ale największą różnicę dostrzegam między kolumnami :)

Dodam bardzo ważną informację o gatunku muzycznym - 99% metal[ale taki prawdziwy:)-Slayer, Vader] i 1% rock.

Za całość z kablami głośnikowymi i do Cd'ka dają w sklepie tradycyjnym ostateczną cenę 3000-3300zł(w zależności od wzmacniacza)

{II sprawa - Czy jest to rewelacyjna kwota?}

*Jako dodatkowych źródeł dźwięku będę używał komputera i Playstation 3.

Pozdrawiam Michał

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tymi Sony ES nie ma się co podniecać - tańsze wcale nie są takie dobre, a lepsze są niestety nieadekwatnie drogie. Spróbuj ew. tu jeżeli chcesz taniej

Są wyjątki. Relatywnie dość tanie a dźwiękowo lepsze od tych drogich.

Witam. Jestem posiadaczem amplitunera HK 3370 i kolumn Monitor Audio M4. Zastanawiam na wymiana tego ampli na jakiś wzmacniacz stereo. Czy jest sens zakupu używanego marantza, CA lub NAD'a w cenie do powiedzmy 800 pln? Czy poprawa będzie widoczna? Pozdrawiam.

Mam:

- altusy w bardzo dobrym stanie

- gramofon siemens / dual

- dvd służące do odtwarzania muzyki z CD

- PS3

- cyfrowy TV

- dużo muzyki na "empetrójce" na usb

Szukam Amplitunera, który będzie w stanie to wszystko obsłużyć i jednocześnie nie będzie zbytniego zapasu jeśli chodzi o możliwości - np. chcę stereo, i nie potrzebuję ani 5.1 ani 7.1 itp.

Wymagania:

- nowy / gwarancja;

- radio z RDS;

- wkładka MC/MM do gramofonu, żebym mógł podpiąć posiadany gramofon;

- wejścia audio chinch do przypięcia odtwarzacza CD/DVD;

- opcja(!!!) gniazdo we/wy hdmi do podłączenia PS3;

- sensowny czytelny wyświetlacz;

- USB do przypięcia mp3, pendrive itp i odtwarzanie muzyki bezpośrednio;

- pilot(oczywistość);

budżet to okolice 1k PLN

Przejrzałem sieć i ofertę i z tego co widziałem to będzie mi okropnie trudno cokolwiek znaleźć :( Ale pewnie jest coś, o czym nie wiem, nie przeczytałem a może spełnia moje wymagania.

Z góry dzięki tym, którzy pochylą się nad tematem.

Zwróć uwagę na amplitunery stereo YAMAHA R-S300 lub jeśli budżet R-S500. Niestety nie mają złącza USB. W tej cenie nie ma konkurencji, chyba że zwiększysz budżet 2-krotnie, wtedy zdecydowanie polecam najnowszy amplituner sieciowy ONKYO TX-8050.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

z TX-8050jest tylko jeden problem : powinien kosztować tak jak TX-NR 509 czyli ok 1,4 kzł

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Witam.

Poluję na Marantza PM7000.

Czy ten egzemplarz warto kupić?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mikerbest

zamieszałeś mi podrzucając tego onkyo tx-8050. Mam nadzieję, że cena niedługo spadnie do 1,5k i sobie go kupię. Jest rewelacyjny!

Nie miałem pojęcia, że są już sieciowe amplitunery. Ma ten model jakąkolwiek konkurencję, alternatywę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez remi23

Witam serdecznie wszystkich!

Muzyką a raczej jej brzmieniem interesuje się od jakichś 2-3 lat , ale dopiero teraz mam jako taką możliwość skompletowania go. Zatem obecnie jestem wątpliwie szczęśliwym posiadaczem zestawu pioneer cd PD 5500 i amplitunera rownież pioneer grajacego w stereo do tego kolumny podłogowe cat po zmianie wewnetrznych kabli i po wygluszeniu z dociazeniem. Interesuje mnie cos co brzmialo by wysmienicie przy metalu rocku i niektorych balladach. moj pokoj ma okolo 12m2 co polecacie? ceny najlepiej wzmak do 400 pln cd 150-200 pln i kolumny koniecznie podlogowe do 800 pln zalezy mi zeby byl ostry dzwiek soczysta srednica ktora potrafi byc kwasna i oczywiscie bas niczym czarcie kopyto brzmiace mocno ale z wymachem ktore poczuje az w zolądku. Panowie poradźcie cos bo jak czytam rozne posty na forum to juz nie siem co bylo by dobre dla mnie

pozdrawiam Radek

CD zostaw (chyba że już padł laser).

Kolumny :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaoszczędziliśmy na kolumnach więc wzmacniacz może (musi!) być trochę droższy ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potrzebuje wzmacniacza do kolumn Tonsil Mistral Front. Nie zależy mi na głośności a bardziej na jakości. Lub tonach niskich. Max do 600zł z allegro.

Witam,

Chce skompletować zestaw gramofon + wzmacniacz zintegrowany + kolumny. Jak na razie mam Adama GS-420, drugie źródło to będzie laptop (przy czym możliwości zintegrowanej karty dzwiękowej są na tyle marne że to schodzi na drugi plan). Na wzmacniacz chciałbym wydać ~500, kolumny ok. 1 tyś (wchodzi w grę jakiś margines, i to i to używane). Pokój 20m2, a muzyka to stary jazz i klasyczny rock, czyli bez sieczki. Dzwięk w miare możliwości klarowny i niezamulający bass, przy czym nie musi być głośno. Jeżeli chodzi o wzmacniacze to dostałem propozycję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podobno bdb phono i do tej klasy gramofonu w sam raz. Potrzebowałbym pomocy w wyborze kolumn adekwatnych do muzyki, pomieszczenia i reszty sprzętu.

Ukryta Zawartość

Witam.

Czytając ten wątek zdecydowałem się na zakup kenwooda ka-5040r, jednak miałem z nim małe przejścia już na początku (wymiana kilku części). Teraz działa już dobrze, lecz nie wiem na jak długo. Czy jest jakaś ciekawa alternatywa dla niego w podobnej cenie (do 400zł)? Napędzał będzie quadrale all-craft 4000.

Nic nie zmieniaj - jak jest zreperowany to pogra długo. Uzbieraj 700 zł na wzmacniacz i 800 zł na kolumny - wtedy jest sens myśleć o zmianie.

Witam. Prosiłbym o pomoc w zakupie wzmacniacza, Głosniki Tonsil Fenix 2

Fundusz tak do 800 +/-

Mam mętlik w głowie przymierzam się do zakupu już 2 miesiąc. Naczytałem się trochę.

co mnie interesuje Technics, pioneer chodź czytałem ze to nie jest najlepszy wybór za ta cene więc chciałem kupić yamahe AX 890 tylko coś naczytałem się ma bardzo mało mocy noto chciałem AX 870 potem znowu chciałem doplacic do AX 1050 .. metlik poprosu dlatego prosiłbym o pomoc co będzie najlepsze

Witam, a ja szukam wzmacniacza (500-700zł) do kolumn CANTON GLE 70, pokój ok 20m, muzyka głównie smoothjazz i lekki rock. Przeczytałem parę wątków ale do tych kolumn nic konkretnego nie znalazłem. Dziękuję za podpowiedzi.

Witam, a ja szukam wzmacniacza (500-700zł) do kolumn CANTON GLE 70, pokój ok 20m, muzyka głównie smoothjazz i lekki rock. Przeczytałem parę wątków ale do tych kolumn nic konkretnego nie znalazłem. Dziękuję za podpowiedzi.

Masz teraz na allegro dobre wzmacniacze Audiolab 8000 i Arcam Alpha 7 po 550 zł. To dobra cena. Ja na Twoim miejscu kupiłbym co prawda jak najtańszy wzmacniacz - tak za 300 zł, bo te kolumienki to już swoje lata mają i nie wiem czy jest sens budować system w oparciu właśnie o nie.

Arcam lub Audiolab to dobra stara angielska szkoła dźwięku dobrze pasująca do rocka. Obok rotela jak najbardziej polecam. Jesli będzie to twój pierwszy sprzęt to na początku każdy ci się spodoba. A potem i tak będziesz szukać i szukać :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Moje klocki to Marantz PM4001 i CD5001 , chiałbym cos o klasę wyżej , kolega zaraził mnie Exposure , ładnie to gra ale budżet ogranicza ,

Edytowane przez darekl

Audiolab z linka justasa lub rotel ra 01, 02.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Widze że na allegro jest pare aukcji z marantzem pm7000 czyli to samo co pm68 tylko lepszy face.

Które z tych aukcji są według was najbardziej opłacalne ? i o co warto sie zapytać sprzedającego przed zakupem oprócz tego czy był grzebany?

Przypominam że kolumny które ten wzmacniacz ma napędzać to Paradigm monitor 3 , nie umie sie doczekać pm68 aby ktoś miał na sprzedaż wiec będę skłonny kupić pm7000.

Proszę o pomoc. Czy za te ok 850zł w tym stanie jest warto kupić któryś z poniżej wymienionych? Dostrzegłem tez że w jednej z aukcjii brakuje z tyłu zworki czy ona musi być?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiolab z linka justasa lub rotel ra 01, 02.

z rotelem 02 nie będzie za ostro?? poza tym rewelacyjnie to on nie brzmi. Audiolab to o niebo lepsze rozwiązanie.

Przypominam że kolumny które ten wzmacniacz ma napędzać to Paradigm monitor 3 , nie umie sie doczekać pm68 aby ktoś miał na sprzedaż wiec będę skłonny kupić pm7000.

Pamietasz te taniutkie PM68 ktore ci podrzucalem w linku powyzej. Kolega z forum go kupil i nie zaluje.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi