Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-Ject Phono BOX RS

MPB

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

moim zdaniem bardzo dobre urządzenie, podaj jednak proszę całą konfigurację Twojego systemu (przede wszystkim wkładka, ramię, gramofon), wtedy znacznie łatwiej będzie dobrać optymalny model przedwzmacniacza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niczego nie zepsuję :)

Nie zepsujesz,bo ci nie pożyczą :)

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Witam,

oczywiście nie ma żadnego problemu z wypożyczeniem urządzenia, od dawna stosujemy taką praktykę.

Aktualnie Phono Box RS jest dostępny, tak więc serdecznie zapraszam.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Goldring Legacy i Pro-ject 6PerspeX. Widok środka tego phono jest obiecujący, to nie chińska robota( tak mi się wydaje) elementy dyskretne bez montażu powierzniowego. Jedyne co mnie zastanawia to zasilacz impulsowy :((( ale to mozna dorobić w wydaniu liniowym

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Wkładkę zazwyczaj dobiera się do ramienia.

"Jedyne co mnie zastanawia to zasilacz impulsowy " - nie powinno. Koszty. Impulsowy 50zł ... porządny kilkadziesiąt razy więcej.

Oni wiedzą gdzie ciąć ...

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Tylko trzeba zaznaczyć, ze ta płynna regulacja dotyczy wkładek MC LO.

...racja, płynna regulacja dotyczy tego typu wkładek...za cenę > 3500 pln otrzymujemy urządzenie, które przynosi wiele satysfakcji...wygląd, solidne wykonanie, dość łatwa obsługa, odkrywanie potencjału i związane z tym poszerzanie wiedzy...no i przede wszystkim brzmienie...
Gość vasa

(Konto usunięte)

...za cenę > 3500 pln otrzymujemy urządzenie,

Moje pierwsze skojarzenie : cena 100 000 zł > 3500pln

Za taką kasę to żadna łaska że wygląda i się nie rozpada.

A z tym brzmieniem to poczekamy na recenzję Yula.

Chociaż on ma jakąś słabość do ProJecta :(

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ja czuję podskórnie jak tu było parę lat temu. Zatęchły zapach starego drewna, zakurzonych, wieki niepranych, grubych kotar. Przez dziury do pokoju wpadają pojedyncze promienie słońca, skrzyp starej podłogi, szuranie kapci...

I przyszedł Yul i zrobił rozpierduchę w Klubie Kornika :)

Chociaż on ma jakąś słabość do ProJecta :(

Bo ja wiem? Miałem pre Pro-Jecta Phono Box SE, ale przegrało z amerykańską Musical Surroundings Phonomena, tak więc je sprzedałem. To było dobre pre, jak ktoś nie ma za wiele do wydania, to na allegro "wisi" taki używany Pro-Ject Phono Box SE za 400 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- polecam, bo nic innego sensownego w takiej cenie nie kupicie.

Teraz pewnie posłucham tego RS-a, zobaczymy czy okaże się lepszy od Phonomeny. Panowie, nic na siłę i bez sentymentów. Mam dobrą, zbalansowaną integrę, to pre jest również zbalansowane, z czasem będę miał może dzięki temu tor analogowy całkowicie zbalansowany - od pinów wkładki, do gniazdek w kolumnach.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Ja czuję podskórnie jak tu było parę lat temu. Zatęchły zapach starego drewna, zakurzonych, wieki niepranych, grubych kotar. Przez dziury do pokoju wpadają pojedyncze promienie słońca, skrzyp starej podłogi, szuranie kapci...

I przyszedł Yul i zrobił rozpierduchę w Klubie Kornika :)

Tak, tak, każdy sentymentalny muzealnik nie lubi jak mu eksponaty krytykują, hehe. To się musi spotkać ze sprzeciwem. Ale przecież są muzea lepsze i gorsze, są takie do których warto wejść i takie do których nie warto. A co pomysleć o muzeum, gdzie najcenniejszym eksponatem jest stare, przerdzewiałe wiadro w którym Sasza granaty nosił i w Giermańca nimi brosał? :)

"Mam dobrą, zbalansowaną integrę, to pre jest również zbalansowane, z czasem będę miał może dzięki temu tor analogowy całkowicie zbalansowany - od pinów wkładki, do gniazdek w kolumnach."

Ano nie. Nie jest w pełni zbalansowane tylko ma wejście xlr i wyjście. Desymetryzacja na wejściu i symetryzacja na wyjściu.

Dual mono to również nie jest.

Kość na wejściu oferuje jedynie taką konfigurację, inaczej być nie może.

Dlatego nie należy ślepo ufać i wierzyć temu co piszą. Podobnie jeśli chodzi o cenione opinie/reviewsy.

Bardzo możliwe, że w swoim wzmaku posiadasz podobne rozwiązanie.

Ale jeśli można prosić to konkretnie - jaka kość? Bo zamierzam o to spytać producenta, ale muszę pytać o konkret. To, że wzmacniacz ma na tylnej ściance gniazdka XLR, to ja dobrze wiem, że nie musi mieć toru zbalansowanego. Tylko nie bardzo mi się wydaje, że ktoś mimo to w papiery pisze "fully balanced", mimo tego że tak nie jest. W każdym bądź razie warto wyjaśnić.

SSM2019 - jest to napisane na stronie produktu.

Jest też:

" Unique continously variable input impedance loading, matches every cartridge (adjustment even while playing) " - to prawda, że jest to unikalne, bo w high endowych phono nie stosuje się do tego potków.

Nie jest prawdą drugi człon zdania, ale o tym pisałem. Gdyby dodali drugi potek do MMek to była by to prawda.

Z tą symetrycznością to różnie może być. Patrząc na rozbierane fotki z blackpearls widać dwie kości, mogą pracować dla obu połówek sygnału. Bez dodatkowych sprawdzeń (lub posiadanego schematu) ciężko się upierać.

Jest jest jeszcze jedna kość i to przy wejściach - jeżeli to też SSM to raczej desymetryzacja i potem symetryzacja do wyjścia. Jeżeli jednak to coś innego (podwójny ?) to może całość być symetryczna.

Ale to takie zgadywanie na podstawie małej ilości informacji.

Piszą, że te Analog Devices SSM2019, to wzmacniacze wstępne dla wkładek MC. Ja w tym pre widzę 4 identyczne tory (dwa dla left, dwa dla right), nie wiem czemu nie miałby być zbalansowany. No chiba, że dla zmylenia ahaja :)

Potencjometry do regulacji stosuje się w dobrych pre:

Ukryta Zawartość

" Unique continously variable input impedance loading, matches every cartridge (adjustment even while playing) " - co w tym zdaniu jest nieprawdziwe? Przecież impedancję ustawia się dla wkładek MC.

Ukryta Zawartość

Sygnał z MM jak i MC wchodzi na SSM2019.

Są 2 tory, nie 4. Nie dla zmylenia, a dla niższych kosztów. Czytacz opinii nie zna się z reguły zatem co napisane to 'święte' ...

Pulsare zapewne fajnie gra. Jest dość drogi.

Ma jednak przełączniki obrotowe, nie potki. Taki przełącznik potrafi być znacząco droższy od potka.

W tym zdaniu (kursywą) nie ma nic o wkładkach MM czy MC - jest napisane, że można to ustawić dla wszystkich wkładek - dlatego jest nieprawdą. Impedancję ustawia się również dla wkładek MM, bo jest ich znacznie więcej (typów) o znacznie różniących się parametrach.

Masz Phenomenę to powinieneś wiedzieć.

W pre są 4 razy Burr Brown OPA 2134 i 4 razy Linear Technology LT 1010, po jednej sztuce dla positive left i negative left i po 1 sztuce dla positive right i negative right. Nie wciskaj kitu, nie lecz kompleksów za pomocą firmy Pro-Ject. Zresztą dla ciebie - forumowej piki i awangardy forumowego dłubactwa, taka słaba firma w ogóle nie powinna istnieć. No, Ahaja Productions to co innego - kondziłoki w foliowych woreczkach i bucząca masa - sie wie!

A zdanie jest prawdziwe, bo dotyczy tych wkładek w których się ustawia impedancję (MC). Jak w zdaniu znajdujesz stwierdzenie: "pancerz pojazdu", to widocznie też je kwestionujesz, bo skąd niby Opel, Audi czy BMW ma mieć pancerz? Takie niezrozumienie zdania nie najlepiej świadczy o tak wybitnym, wszechwiedzącym i jedynym oświeconym Megakonstruktorze i jest co najwyżej dowodem jego małostkowości.

Tak.

Słyszałeś coś o układach serwo i filtrach subsonicznych? Coś musi to robić, z powietrza się nie bierze.

Niestety Twoja wiedza w temacie jest (..............).

"Nie wciskaj kitu, nie lecz kompleksów za pomocą firmy Pro-Ject. Zresztą dla ciebie - forumowej piki i awangardy forumowego dłubactwa, taka słaba firma w ogóle nie powinna istnieć. No, Ahaja Productions to co innego - kondziłoki w foliowych woreczkach i bucząca masa - sie wie!"

Nie wiem gdzie tu jest o pre z tematu wątku ...

Myślałem, że coś się zmieniło i będzie można normalnie porozmawiać, ale widać, że nic się nie zmieniło.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ahaja wykorzystujesz każdą szansę by przywalić Pro-Jectowi. Każdypretekst jest dobry, by wykazać się dezaprobatą.

A co ty na to by wypożyczyć tego RS i po prostu posłuchać gada piekielnego? Jest szansa, że ci żyłka nie pęknie?

> Frywolny truchcie

Jeśli ktoś jest w błędzie to należy go poprawić, bo jak wiadomo kłamstwo powtórzone wiele razy staje się prawdą ... a tego zapewne nikt normalny by nie chciał.

Jeśli kłamie producent (świadomie - bo wie co robi), opiniodawca (może nieświadomie - bo jego wiedza jest słaba, nie zada sobie trudu by to zweryfikować) ... to coś jest nie tak - odbiorca, przyszły ewentualny użytkownik to czyta. Takie rzeczy należy piętnować.

I nie ma dla mnie żadnego znaczenia, czy to PJ czy Krell. Jakbyś trochę poczytał forum to byś wiedział.

Jeśli mam jakąś wiedzę w danym zakresie to mogę się podzielić. Kiedyś, ktoś inny podzieli się swoją w temacie dla mnie mało znanym - takie rzeczy cenię.

Podejrzewam, że nie należysz do ludzi, którzy ślepo ufają temu co napisane, bo chyba nauczyłeś się juz z różnych dziedzin naszego życia, że tak nie można.

Szansy na to, że pęknie nie ma. Nie jest to konstrukcja rewolucyjna, czy w jakiś sposób innowacyjna. Interesują mnie trochę inne rzeczy mogące podnieść jakość prezentacji.

Podobne rozwiązanie mam opracowane na 2/3 sposoby. Ale to nie jest tematem wątku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.