Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe Amplitunery 2013

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

No i zaczynają się nam pokazywać już wszyscy producenci z nowymi amplitunerami na ten rok.

Po pokazaniu się informacji o modelach Yamahy z linii x75 gdzie doszła funkcja MHL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pojawiły się amplitunery Onkyo:

Ukryta Zawartość

gdzie model 525 został obcięty z wyjścia HDMI (była zbyt mała różnica pomiędzy modelami 515 a 616 tak mi się wydaje stad ten krok). W modelu 626 z kolei jest dodane WiFi oraz Btutooth. No coś ciekawego.

Oraz Denony:

Ukryta Zawartość

Tutaj widok nie jest z byt wesoły. zmiana symboliki oznaczeń amplitunerów (mimo że serie już były zmieniane (rok 2011: 1312, 1912 na rok 2012: 1513, 2113). Kolejne ograniczenie wejść. Ciekawe zastosowanie gniazd głośnikowych? Czy lepsza wersja "pstryczków"

Nie wiem czy to prawda ale w Nowym Pionku serii chyba 10 ma być wyjście HDMI na drugą strefę.

Jeśli macie jakieś nowe uwagi sugestie, testy opinie zapraszam do komentarzy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/102285-nowe-amplitunery-2013/

skonczyły sie pomysły i tyle .

jest jeszcze seria sony x40

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Koniec pomysłu końcem ale czy nie mozna zostawić dobrze wykonanych amplitunerow. Kontynuować ich produkcję.

Onkyo 608, Yamaha 671, Denon 1910 to te modele które ne są powiedzmy "wiekowe". A jednak jeszcze coś soba prezentują.

ale czy nie mozna zostawić dobrze wykonanych amplitunerow

Dokładnie - też tak uważam - był taki Amplituner Denon-AVR1909, który miał dwuwierszowy wyświetlacz, a tylna ścianka w porównaniu do obecnych sprzętów w tej klasie po prostu powalała ilością gniazd - fakt miał tylko 3 HDMI, potem to wszystko co cieszy zaczęli zabierać, a i w nowszych sprzętach dźwięk jest coraz marniejszy. Miałem kiedyś Onkyo 605 i on miał aluminiowy panel przedni - dzisiaj aluminiowy panel występuje od 818 wzwyż.

Marek - to Sony jeszcze coś robi ? kurcze ja już zapomniałem o tej firmie - widziałem że w stanach to coś tam mają, ale u nas to jakaś lipa.

Lamentujecie nad złączami a prawda jest taka że 95% ludzi jedzie i tak wszystko HDMI, czasami się zdarza że ktoś wepnie optyk lub coax. Wraz z zwiększaniem ilości HDMI odejmują inne zbędne złącza.

Sprzedaż kina po prostu siada w szybkim tempie ( ludzie wracają do stereo ) i nie ma sensu inwestować w budżetowe kina, a jak ktoś chce wypasa to kupi wypasa i będzie miał wszystko.

Pieniądze nie grają !

Owszem wszystko idzie w HDMI, jednak obecnie są one robione dość po macoszemu. Słychać sytuację jak HDMI padają przegrzewają się czy nie działają. W okresie gwarancji to jeszcze nie problem bo wymienią ale po? Wtedy nikt tego nie wymieni bo się nie będzie opłacać. Trzeba by podłączyć innym "kabelkiem" wlaśnie typu optyk czy coaxial. Ja w moim ampli mam 5 wejść HDMI a wykorzystuje 2 optyki. To sa akurat gniazda które być powinny. Chodź zgadzam się ze stwierdzeniem że większość osób wszystko podlączy po HDMI.

• 1 miesiąc później...

Dzisiaj otrzymałem info o AVR-X3000 i AVR-X4000. W sumie nie wiele różnią się od poprzedników - w ulotce chwalą się że teraz jest nowy poziom prostoty obsługi, konfiguracji itp. Wreszcie dodali Polski język w GUI no i kolorystyczne kodowanie terminali głośnikowych. X4000 ma być dostępny w czarnym i srebrnym kolorze a X3000 tyko czarny.

Czyli w Denonie jak u innych nie wiele się zmienia. Dodali Polski bo musieli polska jest dla nich swietnym rynkiem .Duza sprzedaz tych ampli oraz zestawow w Media saturnach itp daje Polsce prym w europie.

Za granica wydaje się że Onkyo i Yamaha jest bardziej ceniona.

Co akurat dobrze. Docenili rynek których ich kocha :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.