Skocz do zawartości
IGNORED

jaki amplituner do avance omega 503 i wharfedale 9.1?

chimek11

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

posiadam kolumny frontowe avance omega 503 podpięte do wzmacniacza camridga azur 540 v2

jako 2 para na tył jest wharfedale diamond 9.1

szukam amplitunera do ok 800 zł

chciałbym go spiąć razem z cambridgem.

prosze o propozycje, myślałem o ampli yamahy lub denona. I opis jak i co do czego podpiąć.

jestem zadowolony z obecnego kompletu, wystąpił jednak pewien problem. Po zakupie tv nie mam jak go podiąć do wzmacniacza/ ma tylko wyjście optyczne/

samsung 40es6340

pozdrawiam

chciałbym go spiąć razem z cambridgem.

Post nr. 5 , zapoznaj się z linkami i zasadami bezpieczeństwa w takim połączeniu .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jestem zadowolony z obecnego kompletu, wystąpił jednak pewien problem. Po zakupie tv nie mam jak go podiąć do wzmacniacza/ ma tylko wyjście optyczne/

samsung 40es6340

Do wzmacniacze stereo wyciągnąć sygnał ze SCART " euro złącze " za pomocą adaptera , ustawiasz adapter na OUT .

Do przyszłego amplitunera optycznie .

hama-adapter-scart-3x-cinch-gn-in-out-.jpg

szukam amplitunera do ok 800 zł

Przy takim połączeniu amplituner musi mieć obowiązkowo wyjście wielokanałowe analogowe pre - out 5.1 , lub 7.1 , dobrze byłoby gdyby miał dekodery Audio HD . Tylko jak kupić za 800 PLN ?

Po zakupie tv nie mam jak go podiąć do wzmacniacza/ ma tylko wyjście optyczne/

i pytanie . Skąd bierzesz sygnał AV do telewizora ? Masz jakiś zewnętrzny dekoder ?

Ukryta Zawartość

sygnał pochodzi z tv naziemnej i dysku podpiętego do usb

jest szansa że tv samsung ue40es6340 wyśle po optyku do ampli jakiś lepszy sygnał niż stereo.

ogladam filmy 1080p, a te posiadają ścieżke dźwiękową dts hd

takie coś widnieje w opisie audio na stronie producenta:

Dolby Digital Plus / Dolby Pulse

SRS TheaterSound HD

Dts 2.0 + wyjście cyfrowe dostępne

Wyjście dźwięku 10 W x 2 (RMS)

Down Firing + Full Range

Automatyczne wyrównywanie poziomu dźwięku

ogladam filmy 1080p, a te posiadają ścieżke dźwiękową dts hd

Według opisu to na wyjściu optycznym dostaniesz co najwyżej DTS 2.0 ( formaty bezstratne Audio HD są kompatybilne wstecznie ze starymi ) .

, a te DD + to grom wie , jeśli TV zamieni na DD to ampli który nie ma DD+ odczyta DD . Amplituner może też mieć wbudowane dekodery DD + itd.

Ukryta Zawartość

Gdy będziesz miał amplituner to łatwo sprawdzić , odtworzysz filmy z różnymi ścieżkami i już , ampli wyświetli lub za pomocą pilota i ze dwóch przycisków dowiesz się jaki sygnał Audio jest na wejściu amplitunera .

Ukryta Zawartość

po podłączeniu dysku lub blueraya cisza

Niestety nie będzie z z bluraja i dysku ( sygnał Audio z głowicy TV ) , ktoś miał Samsunga i pisał o tym , zapomniałem .

Edytuję : jeżeli TV ma wyjście słuchawkowe to spróbuj na tym wyjściu tam powinno być .

i-adapter-minijack-3-5mm-2-x-chinch-2rca.jpg

_bp7743.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepiej będzie jak zakupisz zewnętrzny dac, podepniesz do niego optyk z tv a z daca do wzmacniacza.

Formatów hd na kablu optycznym nie odtworzysz. Najlepiej gdybyś miał jakiś tani odtwarzacz multimedialny z wyjściem hdmi dekodujący formaty hd, lub puszczający bitstream.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.