Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp PCL-1101 Pre-Audio

frost1971

Rekomendowane odpowiedzi

pomysł na film gotowy

Nie ma szans , nawet Tarantino nie dałby rady. Może Zanussi... W roli Darkula - Maja Komorowska , oczywiście. Te słynne muchy w nosie plus wygląd ogólny.

Z tego, co mówią na mieście, to Zagra (szczególnie elementy z serii "będzie na środę".) rozjeżdża na miazgę, demoluje, niszczy, zjada na śniadanie i przerabia na sieczkę WSZYSTKO do 30k PLN.

(...)

Ceny i specyfikacje sprzętu zupełnie zależne od widzi-misię pana Darka, nigdy nie wiesz co dostaniesz i za ile.

Myślę, że Szanowny Kolega niewłaściwie podchodzi do tematu. Kolumny firmy ZAGRA to nie produkt, to DZIEŁO i dlatego rządzi się innymi prawami.

Co do terminów to jakiekolwiek pretensje są żałosne i wytłumaczalne jedynie niewiedzą. Każda twórczość opiera sie na nieuchwytnym elemencie natchnienia z którym trudno się przecież umówic na konkretny termin.

Twórca po otrzymaniu zamówienia siedzi i czeka na natchnienie które przychodzi albo i nie. A przecież w tym czasie jeść musi, musi też zapłacić za prąd i internet za które rachunki przychodzą terminowo bo dziełami sztuki przecież nie są.

Cena DZIEŁA niemożliwa jest do skalkulowania ponieważ czas oczekiwania na natchnienie jest zmienny i nieprzewidywalny. Artysta czeka a licznik bije. Można by naiwnie zapytać "Komu bije licznik?", zamawiający mógłby nawet powiedzieć, że rachunki i czas artysty go nie interesują ale jest to podejście filistra niegodnego obcować z Prawdziwą sztuką.

Przeciez gdyby Artysta nie czekal na natchnienie mógłby w tym czasie zarabiać pieniądze w inny sposób, np. porządkując pole magnetyczne na wzor płytek Holfi. Oczywiście wtedy mielibyśmy do czynienia z człowiekiem-płytką Kulfi lub nawet (włączając w to Know-How firmy) ZaKulfi.

Tak więc uwaga dla zamawiających - "Nie pytaj komu bije licznik. Bije on zawsze Tobie!"

Odnosnie specyfikacji sprzętu: ponieważ jak już ustaliliśmy nie mamy do czynienia z produktem tylko z dziełem problem znika samoistnie. Przecież dzieło jako efekt dzialania artystycznego jest niepowtarzalne. Kto jak kto ale audiofil powinien rozumieć fakt, że każde wykonanie dzieła jest inne.

Tak więc wszelkie pretensje o których tu i ówdzie słychać są tylko i wyłącznie wynikiem niedojrzałości odbiorców mentalnie nieprzygotowanych do obcowania z mistycznym aktem twórczym i jego emanacją, czyli samym DZIEŁEM.

Jaro 747

Pasuje jak ulal i do darkula i do tego watku.

Tak dla przypomnienia to nie jest wątek o produktach Drakula.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Ten gramofon wygląda interesująco.Może trzeba dać twórcy szanse na prezentacje.Choć podejście -z tego co czytam- do potencjalnego klienta jest idiotyczne.

Witam, na tym forum nie opisywałem jeszcze ani nie wyrażałem się na temat swoich produktów. Piszę to po raz 20-30 bez przesady, ale ludzie sami pozaczynali na tym forum pewne tematy. Ja jako producent nigdy nikogo nie zmuszałem, aby wyrażał tutaj swoje jakiekolwiek odczucia co do mojego produktu. Szczerze to nie mam siły już nic tutaj udowadniać, ani nikogo przekonywać czy się tłumaczyć w kółko z czegoś i z czymś z czym nie miałem do czynienia. Już nie długo sami się przekonacie co go gramofonów Pre-audio. Myślę tutaj o recenzji w szanowanej gazecie, ale i wtedy pewnie wynikną straszne spekulację. Taki ten nasz kraj.

Przemknął tu kiedyś gostek , który - opieprzywszy wszystkich za wszystko , zniknął w trymiga. Twierdził , że ma dwa Karnisze i okoliczne wsie schodzą się na nabożeństwo do jego chałupy właśnie... :)

Szczerze to dobra jest ta nazwa "karnisz". Na pewno jest to nazwa, która jest adekwatna do czasu i pracy jaką włożyłem w mechanizm wózka ramienia tangencjalnego. Ręce opadają..... Ten Pan który rzekomo "zniknął", kupił ode mnie ze trzy lata temu gramofon z ramieniem tradycyjnym i za jakiś czas sprzedał i zmienił go na tangencjalny GL-1102 -> no nie oto chodzi że ma dwa na raz. Ten Pan czyli mój klient "zniknął" bo miał już dość traktowania go na tym forum jak idiotę albo "wzmacniacza".

pre - audio

Opisz pan po ludzku, parametry techniczne gramofonu, ramienia...Jakie lozysko...Ot takie proste sprawy. Czy to az taka tajemnica..? Ten sprzet jest dla ludzi, czy tez nie..? W czym problem aby najzwyczajniej po ludzku, sympatycznie przekonac innych do swojego gramofonu..?

Inaczej prosze sie nie dziwic z reakcji jaka jest...To drogi panie nie te czasy juz aby brac kota w worku za 7 kola. Nie te czasy...Kiedys ludzie zabijali sie za byle czym. Ale juz nie dzis...Dzis kazdy zanim wyda zlotowke, chce wiedziec na co wydal.

Jest tu na tym forum kilka ludzików których nie stać na paliwo do Nysy. Ja wiem, że do Nysy jest zawsze daleko :-), ale nie rozumiem po co tyle pisać tu o czymś czego się nawet nie widziało na oczy, a tym bardziej nie słyszało. Jest jeszcze kolej (taniej wyjdzie) - przyjedź, zobacz, posłuchaj, porozmawiaj nie spodoba się wtedy pisz. Albo przy najmniej zadzwoń jak masz jakieś pytania..., ale po co..... lepiej pisać bzdury.

pre - audio

Opisz pan po ludzku, parametry techniczne gramofonu, ramienia...Jakie lozysko...Ot takie proste sprawy. Czy to az taka tajemnica..? Ten sprzet jest dla ludzi, czy tez nie..? W czym problem aby najzwyczajniej po ludzku, sympatycznie przekonac innych do swojego gramofonu..?

Inaczej prosze sie nie dziwic z reakcji jaka jest...To drogi panie nie te czasy juz aby brac kota w worku za 7 kola. Nie te czasy...Kiedys ludzie zabijali sie za byle czym. Ale juz nie dzis...Dzis kazdy zanim wyda zlotowke, chce wiedziec na co wydal.

Racja, racja i jeszcze raz racja. Od samego początku podchodziłem i podchodzę do swojej działalności bardzo profesjonalnie. Zrozumcie, że przecieram pewne standardy. Ogólnie teraz po tym co mnie tutaj na tym forum spotkało to nie mam ochoty nic tu udowadniać czy opisywać. Zawsze znajdą się złośliwi ludzie co ot dla zasady będą bzdury wypisywać. Tak jak pisałem już niedługo ukarze się seria artykułów w gazetach audio. Mam nadzieje, że to wystarczy. Szczerze to i tak nie liczę na wielki zbyt na moje wynalazki w naszym kraju. Gdybym otworzył działalność np w Czechach albo w innym kraju. To wtedy byłby hit...

No bez przesady parametry techniczne są na stronie www i na każdej aukcji.

Tak to już w życiu jest,że wszystkim nie dogodzisz,i z tym trzeba się liczyć w każdej branży zawsze będą tacy co skrytykuja cokolwiek by się nie robiło gramofony ( te z Czech też krytykują),bułki,salceson.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Tak to już w życiu jest,że wszystkim nie dogodzisz,i z tym trzeba się liczyć w każdej branży zawsze będą tacy co skrytykuja cokolwiek by się nie robiło gramofony ( te z Czech też krytykują),bułki,salceson.

Słusznie, słusznie, jak to mówią: "Jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził" :) Ale próbować trzeba. W związku z tym mam takie konkretne pytanie: czy planowane są inne wersje tych gramofonów, z bazą (plintą) innej konstrukcji, wykonaną z innego materiału? Mnie szczególnie odpycha ten kamień, to chyba dość pospolity granit. Może jakieś drewno szlachetniejsze, może jakiś "Panzerholz" a la Clearaudio, no coś takiego?

Pozdro,

Yul

P.S. Warto byłoby pomyśleć o jakimś systemie dystrybucji, tak to zorganizować, aby po jednym gramofonie umieścić w pojedynczych choćby sklepach w kilku wybranych miastach, np. Warszawa, trójmiasto, Poznań. Do Nysy najbliżej nie jest, paliwsko drogie, autostrady płatne, nikt z 200-300 zł raczej nie wyskoczy, żeby się ot tak "przejechać".

Wiem, że krytyka jest i trzeba się z nią liczyć. Ale tak naprawdę nikt jeszcze nie krytykował moich wynalazków. Była to tylko zwyczajna złośliwość, zazdrość i nie wiem co jeszcze. Krytykowani byli głównie moi klienci i uznawani za "wzmacniacze". Krytykowane było to co się dzieje na tym forum czyli moja rzekomo REKLAMA o której sam nie wiedziałem.

Słusznie, słusznie, jak to mówią: "Jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził" :) Ale próbować trzeba. W związku z tym mam takie konkretne pytanie: czy planowane są inne wersje tych gramofonów, z bazą (plintą) innej konstrukcji, wykonaną z innego materiału? Mnie szczególnie odpycha ten kamień, to chyba dość pospolity granit. Może jakieś drewno szlachetniejsze, może jakiś "Panzerholz" a la Clearaudio, no coś takiego?

Pozdro,

Yul

P.S. Warto byłoby pomyśleć o jakimś systemie dystrybucji, tak to zorganizować, aby po jednym gramofonie umieścić w pojedynczych choćby sklepach w kilku wybranych miastach, np. Warszawa, trójmiasto, Poznań. Do Nysy najbliżej nie jest, paliwsko drogie, autostrady płatne, nikt z 200-300 zł raczej nie wyskoczy, żeby się ot tak "przejechać".

Dobra niech jakaś głowa z tego forum przyjedzie do mnie i posiedzi trochę. Posłucha mojego gramofonu i nie tylko bo posłucha jeszcze przez co musiałem przejść w tym kraju aby osiągnąć takie wyniki czy osiągi. Chętnie pokryję koszta takiej wycieczki. Po wszystkim jeden warunek rzetelny opis z wycieczki tutaj na tym chorym forum. Czekam na telefon w celu umówienia wizyty. Czy to dobry pomysł?? Raczej nie bo i tak będzie to po rzaz 20 - 30 --> Reklama.

Powoli tracę rachubę czy to forum poświęcone pewnej dziedzinie audio czy jakieś forum reklamowe. Pewnie jakbym chciał coś reklamować to są chyba jakieś inne fora do tego przeznaczone i w tedy nie byłbym osądzany o reklamę bo po prostu była by to reklama. I było by to widać, a nie jakieś marne wpisy tutaj. Co ja piszę..:-)

Prócz pieniędzy,trzeba mieć jeszcze czas na taki wypad,a tego też czasem brakuje na codzienne sprawy.

"czy planowane są inne wersje tych gramofonów, z bazą (plintą) innej konstrukcji, wykonaną z innego materiału?"

Odpowiedź brzmi TAK.

Pracujemy obecnie nad dwupoziomowym modelem GL-1302 (również granit) ważącym prawie 120kg. Do końca roku ukaże się model GL-1101 i GL-1102 o lżejszej podstawie z drewienka. Prawdopodobnie ukaże się również nowy wynalazek z akrylu i z całkiem innym nowym ramieniem naszej konstrukcji, ale o tym nie chcę jeszcze pisać. Po prostu na wszystko brakuje czasu.

Czy którykolwiek z cytowanych powyżej ma jakiekolwiek podstawy do polewki? Słuchał, widział, wąchał, używał ????

Czy też popychacie pie...doły tak z nudów bo akurat nikt inny się nie nawinął? Sugeruję bocznicę.

Ja bym z przyjemnością sprawdził ten sprzęt, przypominam że AURA też była robiona w garażu.

Drogi vasa, jako wywołany odpowiem dla czego mam czelność " popychać pierdoły " w temacie wyrobu zwanego "karniszem" i jego autora.

Otóż, nie wypowiadam się i nigdy nie wypowiadałem o brzmieniu tego gramofonu, ponieważ go nie słyszałem.

Po raz któryś przypominam, że najważniejszy parametr napędu, a w tym przypadku również napędu/mechaniki ramienia S/N jest przez wytwórce perfidnie i z uporem pomijany w opisie "technicznym" wyrobu.

Jako potencjalny klient i użytkownik tego wyrobu, mam prawo żądać aby zostało to uzupełnione. Bez możliwości porównania tego parametru z innymi gramofonami mam prawo uważać, że uparcie ukrywany poziom S/N jest mierny. W opisach swego wyrobu autor twierdzi, że uzyskał doskonałe brzmienie na wkładce DENON 103, teraz sprzedaje równie doskonałe brzmienia na AT-120 :-)) na swym "ramieniu". Wątpię:-)

Zaproszenie klientów do Nysy aby sami posłuchali tego dzieła uważam za kuriozalne. Chcę i zapewne większość będzie chciała posłuchać na swoim zestawie.

Z szacunkiem Włodek.

"Mnie szczególnie odpycha ten kamień, to chyba dość pospolity granit"

Nie rozumiem tego przecież to taki piękny granit. Jeden z najciemniejszych odcieni granitu. Do tego ma bardzo dobre zalety techniczne i odsłuchowe jako część czy konstrukcja gramofonu.

"W opisach swego wyrobu autor twierdzi, że uzyskał doskonałe brzmienie na wkładce DENON 103, teraz sprzedaje równie doskonałe brzmienia na AT-120 :-)) na swym "ramieniu". Wątpię:-)"

A co w tym dziwnego. I jedna i druga wkładka bardzo dobrze współgra z tym ramieniem. Oto dowód

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na filmie nasz model testowy (męczony) GL-1102.

Ukryta Zawartość

A co w tym dziwnego. I jedna i druga wkładka bardzo dobrze współgra z tym ramieniem. Oto dowód

Ukryta Zawartość

Dowód czego, że gra? Wkładka zawsze gra. Nasz excel przedstawi kilkadziesiąt identycznych dowodów, że jego MF-100 na Universumie gra dużo lepiej:-)

Jeszcze raz proszę o podanie parametrów S/N napędu oraz oporów i rezonansu ramienia.

W.

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pre-audio sam wpuściłeś się w maliny już 3 lata temu,przypomnij sobie,zero odpowiedzi z twojej strony na kilka zadanych na tym forum pytań,przegrałeś na starcie!

Druga sprawa,by wypromować swoje wynalazki,Audio-show,nic prostrzego,dwie takie konstrukcje naszych forumowych Kolegów w zeszłym roku właśnie się na AS objawiły,efekt? poczytaj forum.

Waga 120kg,waga jest wyznacznikiem jakości twojego gramofonu? ona wręcz odstrasza,nie zachęca:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pasjonujący temat. Niestety zostałem tam zbanowany :)

Frywolny, nie dziw się, chciałeś zabrać panu Kuleszy lodówkę !!

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

No właśnie ,może jest jakaś nowsza wersja tego pre .

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

• 2 tygodnie później...

Nic nie piszecie o przedwzmacniaczu pre audio pcl 1101,a to byl temat. Jestem ciekaw czy ktos go ma lub sluchal. Sam jestem nim zainteresowany

Miałem według zapewnień (mailowo) producenta zostać poinformowany o dostępności tego pre,ale póki co nic takiego nie nastąpiło,więc nie ma o czym pisać.

Zaciekawiony tym wątkiem wszedłem na strone i obejrzałem gramofony. Wpadł mi w oko ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

A dlaczego?

Otóż stoi na 4-ech kulkach. Pamietam jak imć Arku odżegnywał mnie od czci i wiary jak postawiłem swojego Fontesa na 3-ech kulkach i twierdziłem że gra lepiej niz na twardych kolcach. A tu masz babo taki placek.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Arku ma znowu słabsze dni. Na bocznicy na szczęście.

Na alegru- jak i w ofercie producenta- pojawił się gramofonik jakby przystępniejszy cenowo- 2500zł, plinta chyba nie musi być już z nagrobka babci. Na stronie producenta uzupełniono dane techniczne. Mamy ewidentny rozwój. Brawo.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Mamy ewidentny rozwój.

Nowy gramofon wygląda świetnie, Cena skalkulowana nad podziw wstrzemięźliwie (np w stosunku do Foniki ale i innych producentów desek też)

Czy ktoś miał już okazję pobawić się tym gramofonem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.