Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp PCL-1101 Pre-Audio

frost1971

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Z ciekawości,czy ktoś miał z tym styczność?Wizualnie wygląda ciekawie,przynajmniej na zdjęciach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

https://www.audiostereo.pl/topic/102357-preamp-pcl-1101-pre-audio/

Witam!!!

Z ciekawości,czy ktoś miał z tym styczność?Wizualnie wygląda ciekawie,przynajmniej na zdjęciach.

Ukryta Zawartość

na allegro poszedl za niewiele ponad tysiaka, ciekawe, jakie wrazenia kupujacego z odsluchu

Ukryta Zawartość

Tak też przyglądałem się tej aukcji,bo byłem ciekaw za ile się sprzeda.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Tak też wczoraj zrobiłem,ale tylko w kwestii preampu. Zobaczymy czy i co odpiszą.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nie zalicytujesz gramofonu? Dziś po dwudziestej koniec aukcji, a cena- póki co- na pewno poniżej oczekiwań konstruktora.

http://allegro.pl/gramofon-tangencjalny-pre-audio-gl-1101-licytacja-i3138208725.html

Sama wkładka: http://wamataudio.pl/wkladka-gramofonowa-audiotechnica-at-120-e.html

No jestem ciekaw jak się ta aukcja skończy.

Raczej nie. Gramofon póki co mnie nie interesuje.

To już jest od jakiegoś czasu. Jakiś miesiąc temu licytowałem aukcję,i też się koniec przesunął o jeden dzień,myślałem że to sprzedający próbuje coś więcej ugrać,ale pózniej doczytałem, że przyczyna jest inna.

Wracając do tematu. Dostałem wczoraj odpowiedź z firmy Pre-Audio,i wygląda to następująco.

Cena tego preampu u producenta wynosi 1500 zł. Niestety model PCL-1101 nie bedzie już dostępny. Przedwzmacniacz dostanie nową inna obudowęi będzie do nabycia jako inny model. Niestety nie preferują wypożyczania,pozostaje tylko opcja zakupu,i zwrotu w ciągu 10 dni. I to na razie tyle,póki co pozostaje czekać na nową wersję PCL-1101.

Zaciekawił mnie ich gramofon. Jak tam jest realizowane ramie bo nie mogę doczytać na ich stronie. łożysko powietrzne? Słuchał ktoś tego sprzętu. jak to się ma do konkurencji w tym zakresie cenowym?

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Zaciekawił mnie ich gramofon. Jak tam jest realizowane ramie bo nie mogę doczytać na ich stronie

Nie Ty jeden:-)) Żadnych danych technicznych nie doczytasz na ich stronie. Oni sami ich nie znają:-)

Ot, radosna twórczość z barwnymi, pobożno-życzeniowymi opisami.

Jak tam jest realizowane ramie bo nie mogę doczytać na ich stronie

to raczej prosta konstrukcja typu ka`rnisz

41103.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

41103.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co jakiś czas, nie jest to jeszcze podane w specyfikacji technicznej gramofonu, należy przesmarować ramię specjalnym środkiem umożliwiającym zmniejszenie tarcia do bardzo małych praktycznie pomijalnych wartości, co prowadzi do idealnego i niespotykanego w innych patefonach prowadzenia igły wkładki, a także jej samej po w/w przez Walucha ramieniu tangencjalnym. Niestety brak szczegółów i pomiarów, ze względu na zastosowanie nieodkrytych jeszcze przez nikogo praw fizyki, dzięki którym sprzęt jest wart każdych pieniędzy i ludziska zabijają się i zamawiają jak malucha na talony z wieloletnim wyprzedzeniem :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość vasa

(Konto usunięte)

Hy, hy, ta aukcja jest cyklicznie przedłużana o kolejny dzień. Na początku myślałem, że mam omamy :)

Jajcarz z pana Prendeckiego.

Żadnych danych technicznych nie doczytasz na ich stronie. Oni sami ich nie znają:-)

Niestety brak szczegółów i pomiarów, ze względu na zastosowanie nieodkrytych jeszcze przez nikogo praw fizyki, dzięki którym sprzęt jest wart każdych pieniędzy i ludziska zabijają się i zamawiają jak malucha na talony z wieloletnim wyprzedzeniem :-)

Czy którykolwiek z cytowanych powyżej ma jakiekolwiek podstawy do polewki? Słuchał, widział, wąchał, używał ????

Czy też popychacie pie...doły tak z nudów bo akurat nikt inny się nie nawinął? Sugeruję bocznicę.

Ja bym z przyjemnością sprawdził ten sprzęt, przypominam że AURA też była robiona w garażu.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ja bym z przyjemnością sprawdził ten sprzęt, przypominam że AURA też była robiona w garażu.

Vasa,jaki problem,jedż do producenta i sprawdż.

Możesz też kupić,wtedy dowiozą i też sprawdzisz.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Vasa,jaki problem,jedż do producenta i sprawdż.

Możesz też kupić,wtedy dowiozą i też sprawdzisz.

Problem np. taki że po serii ostatnich wpisów ktoś kto ma taki gramofon i może coś o nim napisać nie zrobi tego ze (słusznej) obawy o wyśmianie.

Ktos kiedys, w licytacji kupil taki gramofon. Tak wowczas wynikalo z koncowego opisu aukcji. Cos chyba 5 kz...Dosc dziwne, ze za taka kwote nikt do dzis nie wystawil komentarza. Pozniej pojawil sie ktos inny , ktory wylozyl 7 kola za prototyp ...i nigdy zdjec nie wkleil, ani od serca nic nie napisal...Pomine juz takie cuda, jak brak badz niechcec do opisu technicznego. Szczytem bylo stwierdzenie "moge podac dane, ale po co.."

Pre mozna kupic, ale wypozyczyc juz nie...1500. Zero mozliwosci dluzszego odsluchu...Zawsze mozna poddac pre, badz gramofon ocenie. Nawet tu na forum. Podac sprzet np. do Jozwy aby cos skrobnal...

Wystarczy chciec i nie kombinowac. Ludzie to nie idioci....

Powodzenia...Ale z takim podejsciem nigdy nie wyjda z garazu.

Przemknął tu kiedyś gostek , który - opieprzywszy wszystkich za wszystko , zniknął w trymiga. Twierdził , że ma dwa Karnisze i okoliczne wsie schodzą się na nabożeństwo do jego chałupy właśnie... :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Vasa, ten pan dał sie tu poznać jako brzydki krętacz, jedź i sprawdź jak gra, zapewniam cię, że śmiać się nie będę.

Ale jak się pojawi jakis nieznany magik to moge mieć wątpliwości czy aby nie robi za wzmacniacz?

Tymczasem rzeczona aukcja nie może się skończyć.

Za to kwota zakupu to już 2600zł.

Przemknął tu kiedyś gostek , który - opieprzywszy wszystkich za wszystko , zniknął w trymiga. Twierdził , że ma dwa Karnisze i okoliczne wsie schodzą się na nabożeństwo do jego chałupy właśnie... :)

To trzepie kase - )))))

To trzepie kase - )))))

To trzepie kase - )))))

Sr.ł go pies , niech trzepie. Tylko gdzie ? Przecież nikt w Polsce tego dziwadła nie słuchał i - daję głowę - nie posiada. Kiedyś Pan pre audio bałwanił , że "całość produkcji idzie za granicę". Chyba do Kim Jak Mu Tam Chuia... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pasjonujący temat. Niestety zostałem tam zbanowany :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pasjonujący temat. Niestety zostałem tam zbanowany :)

Ja też i nie chwaląc się przesadnie - już dawno temu ! :)) Lista zbanowanych przez HQ150 jest trzykrotnie dłuższa , niż grupka ludzi , z którymi raczy jeszcze gadać i informować ich niezmiennie , że po środzie jest środa.:))) Pozdrawiam - Jacek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie zaglądałeś ? No to zajrzyj , Wojtek , zajrzyj. Pasjonująca , zabawna i pouczająca wycieczka. Watek ten winien mieć tytuł : "Polska wersja syndromu sztokholmskiego , czyli czemu wciąż włażę bez mydła mojemu oprawcy". PS - nie próbuj przypadkiem radzić czegokolwiek autorowi ; wygna Cię w pierony jasne... :)))

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

wojtek41- zajrzyj tez w poniższy link, jest trochę zdjęć cudeniek darkulowych:

http://www.audiostereo.pl/niezalezny-klub-zwolennikow-firmy-zagra_101662.html

To są chyba dwa najbardziej HOT miejsca na forum Audiostereo. Co rano setki użytkowników obserwuje co tam komu pchnął Dariusz, albo czy HQ dostał wreszcie zamówiony sprzęt. Jakbym był reżyserem- pomysł na film gotowy.

Hm, jakieś wycinanki się zaczęły?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.