Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jaka szkole brzmienia prezentuje ST-6003, warto wydawac na niego tyle pieniedzy? (uzywane w granicach 5 - 6set zlotych) Polecicie mi jakis tuner, jakikolwiek, ktory pasowalby stylistyka do nowej linkii Marantza (srebrny)?

I jeszcze jedno, z jakimi kolumnami uzupelnia sie Marantz, a z jakimi sie gryzie? Slucham duzo klasycznej i delikatnego plumkania. Cala reszta to spory margines.

I jeszcze jedno, z jakimi kolumnami uzupelnia sie Marantz, a z jakimi sie gryzie?

Dla mnie nie zgrał się z MA bx lub rx 6.

Słuchałem jeszcze z Tonsil Fiesta (lepiej niz z MA), Tannoy DC6 T (tutaj było dobrze) i z MS mezzo 6, 8 (mój dźwięk).

Jako ciekawostkę podam, że bardziej odpowiadało mi brzmienie marantza z fiestami niż z tannoy mercury v 4.

Pozdrawiam

Dla mnie nie zgrał się z MA bx lub rx 6.

Słuchałem jeszcze z Tonsil Fiesta (lepiej niz z MA), Tannoy DC6 T (tutaj było dobrze) i z MS mezzo 6, 8 (mój dźwięk).

Jako ciekawostkę podam, że bardziej odpowiadało mi brzmienie marantza z fiestami niż z tannoy mercury v 4.

Pozdrawiam

Witam. Jak mogę pomóc to polecam do Marantza kolumny Swans serii 600 . Po wielu latach szukania, zmian klocków/firm, traceniu kasy, kupna -zaraz odsprzedaży ten zestaw co mam z tymi kablami jest świetny. Byłem u szwagra. Kupił "coś" za 7kzł - nie mam o czym gadać......... w porównaniu do mojego zestawu.

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

ŻEBY NIE BYĆ GOŁOSŁOWNYM :

NO I SIĘ NIE WKLIEŁO !!

JUŻ JEST :

KISZKA---JAK SIĘ DODAJE ZDJĘCIA ???

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Bloodcult, ale mi zabiles cwieka z tymi harpiami, ech :)

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

ŻEBY NIE BYĆ GOŁOSŁOWNYM :

NO I SIĘ NIE WKLIEŁO !!

JUŻ JEST :

KISZKA---JAK SIĘ DODAJE ZDJĘCIA ???

Klikasz wiecej opcji i tam masz "Przegladaj" i wybierasz zdjecie z komputera.

Musimy sie umowic na jakies sluchanie wkoncu.

?👈

Panowie, orientujecie sie moze gdzie moge kupic drewniane boki do Marantza? Wiem ze moje modele sa zgodne z tymi ktore Marantz udostepnia.

lepiej wyglądają granitowe .... i są trwalsze....!

?

Witam.

dwa tygodnie temu stałem się posiadaczem Marantza 1820 MkII.

Magnetofon dosłownie wyciągnąłem ze starej szafy znajomego. Magnetofon był zapakowany w pudle i owinięty kocem :).

Przywiozłem rozpakowałem wszędzie były plomby, magnetofon załączał się ale nie ciągnął kasety , były sparciałe paski, wymieniłem je na nowe. Jakże się ucieszyłem jak włączyłem kasety które mają nawet po 20 lat.

I tu moje pytanie.

Co musiałbym w tym magnetofonie wyczyścić, przeczyścić aby w pełni odzyskał blask, dodam że panel przedni jak i obudowa to ideał . Chodzi mi raczej o elektronikę, czy trzeba wymienić głowicę itp.

Jeszcze jedno tak mi się spodobał ten Marantz że chciałbym do niego dokupić wzmacniacz Marantz i tuner . Prosze o jakieś propozycje, wzmacniacz tak do 700zł tuner do 300zł oczywiście żeby stylem pasowało do magnetofonu.

Witam wszystkich, poproszę o przyjęcie do klubu z PM 6004 i NA 7004.Teraz jestem na etapie wyboru głośników podstawkowych. Wybór padnie prawdopodobnie na Dynaudio 2/7 ,co o tym sadzicie ?

Witam. Szukałem wzmacniacza i znalazłem 2 modele 1) to Marantz 1090 , 2) Marantz 1122. Pierwszego można kupić do 700zł , zaś drugi to już koszt do 900 - 1200zł , powiedzcie czy warto dopłacić do modelu 1122.

Parametry są mi znane obu, podam może jakie kolumny do nich podepnę.

Jak już pisałem w innym temacie kolumny jakie mam to Kenwood JL 799 - 180W i monitory Heco Precision 100. Odpowiada mi ich dźwięk tak że na razie nie chciał bym ich wymieniać.

Słucham przede wszystkim rocka lecz coraz bardziej zaczyna mnie ciągnąc w stronę blues-a.

A podpięta będzie CD,Tuner oczywiście z biegiem czasu Marantz , Gramofon czasami laptop.

Udalo mi sie znalezc wymiary boczkow o ktore wczesniej pytalem: http://tiny.pl/q5l8r Dla potomnych wgrywam zdjecia, co by nie przepadlo w natloku informacji.

Pytanie, co mowic kamieniarzowi zeby nie wiedzial ze robi cos audiofilskiego? :) I ostatnie pytanie, jezeli ktos ma, lub kolega wyzej cos takiego sam sobie zrobil - mieliscie jakis patent na dokladne zmierzenie miejsc w ktorych sa sruby, czy standardowo, miara?

post-13347-0-16044400-1390169415_thumb.jpg

post-13347-0-46058600-1390169436_thumb.jpg

Edytowane przez D4ncer

Kamieniarzowi ( najlepiej powierzyć to komuś kto już takie rzeczy robił... , ja zleciłem to: http://allegro.pl/podstawy-granitowe-plyta-antywibracyjna-granit-i3901608134.html bo sam nie robiłem... :))

co do mierzenia to ja mierzyłem normalnie- miarą , potem rysunek w paincie z wymiarami i przesłałem na mejla komu trza. (trza sie liczyć niestety ,że super perfekt równo mogą nie wypaść , i trza niekiedy delikatnie otworki se rozwiercić o 1-2mm , aby dopasować względem wzmacniacza boczki...)

?

Brak laserów, napęd już nieprodukowany. Licytują z czystego zamiłowania do marki. Fakt, że jest to kapitalny cedek zbudowany jak czołg ale może być to cykająca bomba. Może podziałać rok a może miesiąc.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.