Skocz do zawartości
IGNORED

Constellation Audio - opinie.

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Na forach i w recenzjach przewija się jednogłośna opinia: Bardzo rozdzielczo, a jednocześnie gładko i muzykalnie, Ogólnie to już jest hi endowa ekstraklasa.

Nie wiem czy AS ma coś na stanie, ale z chęcią bym porównał do Soulution.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ktoś z was słuchał tego ? Jeżeli tak to z czym?

Opinie w prasie pozytywne ale wiadomo jak to jest z opiniami (sponsorowanymi) ;)

Topowe modele to cenowa extraklasa ale powyższe jeszcze w miarę do przełknięcia.

Na rynku wtórnym ZERO urządzeń.

Albo mało sprzedanych albo takie dobre ,że nikt nie sprzedaje.

Audio System miał jeszcze niedawno pre Virgo i końcówkę stereo (nazwy nie pomnę).

Wyglądały jak te na zdjęciu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Patrzałem już i nic nie znalazłem.

Na niemieckim forum też cisza ;(

Kolego J&A to jest nowa firma na rynku audio więc o używki jest tak trudno jak o bociany za oknem w środowy kwietniowy poranek.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kolego J&A to jest nowa firma na rynku audio więc o używki jest tak trudno jak o bociany za oknem w środowy kwietniowy poranek.

Kol. Magnepan wiem ,że to "nowa" firma ale w prasie zagranicznej jest sporo zamieszania na jej temat.

Pytałem u nas wsi proboszcza i sołtysa i oni też nic nie wiedzą ;(

A czy oprócz opowieści z pogranicza fauny&flory masz coś konkretnego do powiedzenia na temat tej firmy?

I tak jak nie sprawdzisz w swoim systemie to nie będziesz wiedział czy ci pasuje. Wydając taka kasę, zrobiłbym wzorem sly test kilku kombinacji:

- Burka 911

- Constellation

- D'Agostino

- Dartzeela (o ile pociągnie Selle - nie chce mi sie teraz sprawdzać jak trudne to obciążenie)

- Vitusa

- Vaca

Szlaki masz przetarte, więc bedzie ci teraz łatwiej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Szlaki masz przetarte, więc bedzie ci teraz łatwiej.

Się okaże ;)

D'Agostino pewnie posłucham tak jak Metronome , DCS-a i tego egzotyka Constellation Audio.

Ale najpierw niech kolumny się rozbujają ;)

Dorzuciłbym Soulution.

Nie wiem co tak wszyscy się boją ich klocków. Dla mnie to bomba, za granicą hit i ekstraklasa, a tu na forum ble, zimno, ostro, ble i ble :) Wszyscy na serio tu preferują ciepłe zamulone buły?

Szczerze to zapomniałem. Gdyby to pospinac jakimś Siltechem lub wysoka Tarą, to mogłoby być ok.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Szczerze to zapomniałem. Gdyby to pospinac jakimś Siltechem lub wysoka Tarą, to mogłoby być ok.

W weekend będę testował Shunyatę Anaconda Z-Tron vs. Siltech.

Ale jakoś czuję , że wynik jest łatwy do przewidzenia ;)

Sluchalem na AS2012 przez dlugi czas tego wzmaka podlaczonego pod Avalony i MSB dac-a moim zdaniem totalna porazka za ktora posadzam wlasnie wzmacniacz Constellation Audio. Bas poluzowany do granic wytrzymalosci ludzkiej percepcji, srodek podbarwiony na modle lamp, jedynie co bylo dobre to gora chociaz obecnie i ja uwazam za nienaturalnie podbarwiona. Dla mnie ta firma to typowe audio voo-doo-robienie klienta w konia. Ladna obudowa nic wiecej . PORAZKA TOTALNA!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Owszem tak , ale przy takim nastawieniu , help yourself .

Jestem zdruzgotany :)

Magnepan tobie też już odwaliło ?Czy tylko tak ze mną flirtujesz? ;)

Sluchalem na AS2012 przez dlugi czas tego wzmaka podlaczonego pod Avalony i MSB dac-a moim zdaniem totalna porazka za ktora posadzam wlasnie wzmacniacz Constellation Audio. Bas poluzowany do granic wytrzymalosci ludzkiej percepcji, srodek podbarwiony na modle lamp, jedynie co bylo dobre to gora chociaz obecnie i ja uwazam za nienaturalnie podbarwiona. Dla mnie ta firma to typowe audio voo-doo-robienie klienta w konia. Ladna obudowa nic wiecej . PORAZKA TOTALNA!

No to pięknie ;(

A jakie Avalony grały w tym secie?

A jakie Avalony grały w tym secie?

Dokladnie nie wiem ale to byly chyba ich topowe modele (bardzo duze). Kiedys ich sluchalem ze wzmakiem MBL i graly fantastycznie. MSB raczej nie posadzam o taka wpadke. Zreszta tajk wlasnie zachowuja sie wlasnie jak pisalem wyzej kiepskie wzmaki wlasnie, wiec musi to byc wina Constellation

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Dorzuciłbym Soulution.

Nie wiem co tak wszyscy się boją ich klocków. Dla mnie to bomba, za granicą hit i ekstraklasa, a tu na forum ble, zimno, ostro, ble i ble :) Wszyscy na serio tu preferują ciepłe zamulone buły?

Chyba Kolego zanadto przeceniasz to forum.Kto tu słuchał Soulution w kontrolowanych warunkach?Bo mędrców z Audio Show wykluczam:)

Chyba Kolego zanadto przeceniasz to forum.Kto tu słuchał Soulution w kontrolowanych warunkach?Bo mędrców z Audio Show wykluczam:)

I na AudioSholle da sie poslychac chociaz to fakt nie ma to jak sluchac klockow w dobrych domowych warunkach. A jesli chodzi o Soulution contra Constellation to dla mnie to jak woda i ogien, noc i dzien. Constellation to na tyle zly wzmacniacz ze nie trzeba dobrych warunkow. A klasa Soulutiona mowi sama za siebie nawet na Audiosholle, chociaz Soulutiona sluchalem w domowych warunkach rowniez, wiec jakies tam porowananie chyba mam :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

I na AudioSholle da sie poslychac chociaz to fakt nie ma to jak sluchac klockow w dobrych domowych warunkach. A jesli chodzi o Soulution contra Constellation to dla mnie to jak woda i ogien, noc i dzien. Constellation to na tyle zly wzmacniacz ze nie trzeba dobrych warunkow. A klasa Soulutiona mowi sama za siebie nawet na Audiosholle, chociaz Soulutiona sluchalem w domowych warunkach rowniez, wiec jakies tam porowananie chyba mam :)

Zgadza się Ty masz:)i to są miarodajne informacje

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

chociaz Soulutiona sluchalem w domowych warunkach rowniez,

Który model i z jakim towarzystwem?

Lukasiq napisał wcześniej ,że Soulution gra ostro i zimno i mnie zaskoczył bo słyszałem wręcz odwrotne opinie.

Podobno dobry sprzęt (amp+pre) ale za wygładzony.

Ile w tym prawdy okaże się póżniej. Bo zapewne wszystko zależy od preferencji i osprzętu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.