Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz 4 ohm Teac A-R600 / A-R650 - co jest wart?

rob4u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialem zapytac wszystkich, ktorzy mieli mozliwowsc odsluchu 4-ohmowego wzmacniacza Teac A-R600 oraz A-R650 (2x 120W DIN przy 4 ohm) do podzielenia sie swoimi doswiadczeniami. Mam tu na mysli ich wykonanie i jak graja w porownaniu do innych powszechnie znanych wzmacniaczy typu Denon PMA-960/-1060, Yamaha AX-596 czy w koncu NAD C320? czy sa to jasne czy tez cieplejsze wzacniacze i czy sa w stanie napedzic 100W kolumny 4 ohmowe w pomieszczeniu 20-25m2?

Słuchałem teaca a-1d iprzyznam, ze grał ciekawie. Porównywałem go bezpośrednio z maranzem pm8000 i teac zagrał przyjemniej dla mojego ucha.

Teac a r600 nie znam.

Za a-1d kolega chcial 600zl, nie wiem czy to donra cena ale przy marantzie wolal bym teac.

Kolumny 4omowe napędzi. Testowałem z dynaudio 52se i bylo ok.

Jaka kwota dysponujesz i do jakich kolumn zamierzasz wzmak podlaczyc?

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Tak, wiem, ze a-1d moze zagrac ladnie, bo to juz wyzsza srednia klasa ale z tego co podajesz kosztuje ok. 250zl wiecej od A-R600. Powiedz prosze, czy a-1d jest cieplym wzmacniaczem podobnie jak Marantz czy NAD, czy raczej jasnym jak Rotele czy Arcam Alpha 7/8? I w jakim stanie jest wspominany przez Ciebie egzemplarz? Prosze o info na PW :-)

To nie jest jakas wyzsza klasa. Taki tam wzmak. Gra podobnie do marantza. Góra troszke przygaszona, jak w marantzie, ale za to bas wydał mi się bardziej kontrolowany. Bardziej muzykalny. Jednym słowem przyjemniej się go sluchało niż wspomnianego marantza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz zestaw. Jesli mieszkasz blisko mozesz posluchac. Ew mozesz spytac wlasciciela jak to gra.

Jesli chcesz wzmak to moge sie spytac czy jest nadal na sprzedaz i czy cena do negocjacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słucham muzyki - nie sprzętu.

A-1D to zbliżona klasa cenowa do ( wtedy) do A-R600 . Miałem go jakiś czas - zastąpił Marantza i faktycznie do integr Marantza już nie wróciłem

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.