Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, Keith Jarret i Branford Marsalis nigdy nie posiadali FM Acoustics.

Rowniez watpie zeby Rickie Lee Jones ale sie dowiem. Aczkolwiek George Walker posiada z tym ze mieszka teraz w New Jersey. Lista troche outdated.

Widzialem ostatnio film o Keith-e Jarrett-e nowa produkcja i sa tam zdjecia z domowego studia. Mozna tam wypatrzec DAC DCS-a a wzmacniacz to jakas nieznana mi lampowka.

Hmm, Keith Jarret i Branford Marsalis nigdy nie posiadali FM Acoustics.

Jesli nie posiadali urządzeń FM w domu i jesteś tego pewien , to możliwe że kupili ten sprzęt dla kogoś ze swoich przyjaciół.

"Dzisiaj przywiozłem do domu, i chciałbym o tym dniu jak najszybciej zapomnieć. Waga tych kolumn to jakiś koszmar ! Do tego te wielkie skrzynie. Do wynoszenia na 100% zatrudnię już ekipę od przeprowadzek.

Megan,

Nie czytasz postów?!

Odpocząć na pewno.:)

Ja bym nie zasnął, mając Magico do testów:)

.

.

Panowie,spokojnie....trochę się uzależniłem od forum podobnie jak Piano. Nawet domownicy zaczynają baczniej mi się

przyglądać i pytają czy to aby na pewno forum audiofilskie czy jakieś inne - bardziej przyziemne .Kilka razy musiałem pokazać

że nie koresponduję z jakąś panią a tylko z audiofilem.

A wracając do Magnepanów to w miniony weekend majowy testowaliśmy trochę ciekawego sprzętu :Magnepanów 3.5 R z dzieloną

Wadią i napędzanych Martonem Opusculum Reference . W kąciku stały nowiutkie kolumny o pięknym kształcie i nie będę

pisał co to było ale wygladały na co najmniej 100 kzł. Po kilku godzinach rozgrzewania i muzycznego plumkania zaczął się

prawdziwy pojedynek który dowiódł po raz kolejny że panele są trudne do prześcignięcia w reprodukcji naturalnego i muzykalnego

grania a orkiestra grająca Rymskiego - Korsakowa czy Rachmaninowa potrafi zagrać z potęgą i rozmachem oraz zagościć w pokoju wielkości 40m.

Myślę że duża w tym zasługa Martona który dał niezły popis swoich możliwości i na moje ucho jest jednym z lepszych wzmacniaczy jakie słyszałem w życiu.

Nawet domownicy zaczynają baczniej mi się

przyglądać

Tu na forum też zaczynają Ci się przyglądać:)

A wracając do Magnepanów

Jak jeszcze raz w tym wątku napiszesz o Magnepanach, to dostaniesz bana:)

Następnego dnia i tak Cię odbanuje, bo mimo tych cholernych Meganowych prześcieradeł, to i tak Cię lubię:)

Nawet domownicy zaczynają baczniej mi się

przyglądać i pytają czy to aby na pewno forum audiofilskie czy jakieś inne - bardziej przyziemne .Kilka razy musiałem pokazać że nie koresponduję z jakąś panią a tylko z audiofilem.

A co byloby gdyby tym audiofilem okazala sie kobieta? ;)

Nawet nie chce o tym myslec...:D

Jak jeszcze raz w tym wątku napiszesz o Magnepanach, to dostaniesz bana:)

Mam nadzieję ze do Twojego przyjazdu do mnie wszystko zafunkcjonuje jak należy w moim systemie a przede wszystkim

Magnepany. Weż koniecznie zapasową szczękę bo tę którą masz będziesz musiał szukać po 5 minutach grania, mówię serio.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie , Czytam sobie ten wątek z rana na poprawę humoru razem z kawą i tak naprawdę to jest się z czego pośmiać. 3/4 towarzystwa to dziejopisarze słuchający z recenzji i internetu.Dlaczego tak sądzę , to proste ponieważ nie ma nic o ich sprzęcie w o opisach o mnie :>) Duża cześć to np. kolega posiadający cytuje Electrocompaniet ECI 4, Meridian 508, Magnepany QR 0.6. a piszący bajki o 20.6 i setkach tys, PLZ :>)

Panowie tak trzymać humor to zdrowie z rana .... przynajmniej dla mnie .

Masz RACJĘ i stawiasz..

To było m.in. do mnie?

Napisz do mederacji czy postawiłem.

Jeśli TAK,to osobiście przy świadkach informuje, że kupię ci za własne, najlepszy IC do 10 tysi(10.000zł)do twojego systemu.

Jeśli jednak nie postawiłem, to ty mi kupisz. IC do 10.000 zł Idziesz w to???!!!

Piszę serio!

O wiele można mnie posądzić, ale nie o fałszywość i dwulicowość, Panie Magnepan!!!

Panowie , Czytam sobie ten wątek z rana na poprawę humoru razem z kawą i tak naprawdę to jest się z czego pośmiać. 3/4 towarzystwa to dziejopisarze słuchający z recenzji i internetu.Dlaczego tak sądzę , to proste ponieważ nie ma nic o ich sprzęcie w o opisach o mnie :>) Duża cześć to np. kolega posiadający cytuje Electrocompaniet ECI 4, Meridian 508, Magnepany QR 0.6. a piszący bajki o 20.6 i setkach tys, PLZ :>)

Panowie tak trzymać humor to zdrowie z rana .... przynajmniej dla mnie .

Miałbyś rację ale zapominasz że w profil każdy może sobie wpisać co chce, że ma 3 systemy, sprzęt za milion i inne pierdoły.

I wtedy dla ciebie będzie wiarygodny? Nie będzie bajkopisarzem?

Masz RACJĘ i stawiasz.

Piano , Pianissimo wiesz że nie możesz się denerwować , całość wpisu do jt211.

Nie musisz mi niczego kupować ani robić prezentów, chyba że bardzo tego chcesz.

Wiem, że nie powinienem, ale w tym przypadku akurat jestem spokojny, wyjątkowo spokojny.

(jak ten twój ocean):))

To tak dla poprawy humoru.....przecież to nie ma znaczenia za którym, czy za 7 górami.....też Cię lubię tylko wytłumacz mi to

parcie na gryfona [ bo jesli pasuje do wnętrza albo do reszty toru - wizualnie to ok]

Kolega jt221 coś nie chce powiedzieć co to za bajka 20.6 ......może Ty mu pomożesz [żartuję]

Jakby powiedział Duńczyk - masz cykorię:))

Pozostając przy duńskim podwórku, to sorki, Megan, ale ja nie twierdzę, że jest lepszy.Wy(niektórzy)macie parcie m.in. na AA,.Już wcześniej pytałem m.in. ciebie - dlaczego?, więc teraz nie obracaj kota ogonem.

Nikt nie napisał jasno, dlaczego miałbym wybrać AA, a nie Gryfa.(rozmawiamy tylko o formacie CD)

Porównywałeś najnowszą wersję Signature Edition z AA w jednym,sprawdzonym systemie?

Obaiwam się, że NIE.Zatem mozesz opierać się tylko na gazetkach i czyimś uchu.

Ps.Dla mnie wygląd urządzeń audio, to sprawa drugorzędna.

Porównywałeś najnowszą wersję Signature Edition z AA w jednym,sprawdzonym systemie?

Obaiwam się, że NIE.Zatem mozesz opierać się tylko na gazetkach i czyimś uchu.

Jak widzisz milczę bo nie porównywałem bezpośrednio Gryfa z AA.Jednak śmiem sadzić że do 60 kzł ciężko będzie znależć

dobrego gracza który pokarze miejsce w kącie AA. Jedno jest pewne że do AA chce się wkładać CD i słuchać długo i bez

grama fatygi a to jest oprócz audiofilskich i analogowych zalet brzmienia , najlepsza rekomendacja.

Mówię o dzielonym AA. Player to inna liga i nie słuchałem w bezpośrednim starciu, chociaż ta sama szkoła grania.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Miałbyś rację ale zapominasz że w profil każdy może sobie wpisać co chce, że ma 3 systemy, sprzęt za milion i inne pierdoły.

I wtedy dla ciebie będzie wiarygodny? Nie będzie bajkopisarzem?

Sly30 myślę że jednak każdy bajkopisarz ma jakiś krąg znajomych chyba że to

aż takie kółko wzajemnej adoracji że ......

Jak traktować kogoś kto ma wielkie opinie na super drogie sprzęty a swój domowy

trzyma w tajemnicy ???

Część ludzi tu piszących jednak nie robi z tego tajemnicy.

Czyli mam prawo.zapytać o wiarygodność ?

To tak dla poprawy humoru.....przecież to nie ma znaczenia za którym, czy za 7 górami.....też Cię lubię tylko wytłumacz mi to

parcie na gryfona [ bo jesli pasuje do wnętrza albo do reszty toru - wizualnie to ok]

Kolega jt221 coś nie chce powiedzieć co to za bajka 20.6 ......może Ty mu pomożesz [żartuję]

Być może pomyliłem numery ale nie zgrywaj ciemniaka chodzi o największe

.... Magnepany :>)))

Ale nosek czasami pudruje... ;)

W niektórych kręgach takie stwierdzenie może oznaczać dobrą zabawę :)

a co to jest za bajka o nr.20.6 ?

Bajki z 1001 nocy, rozdział 20, bajka nr 6. Dżizas! gdzieś Ty do szkoły chodził!?

Być może pomyliłem numery ale nie zgrywaj ciemniaka chodzi o największe

.... Magnepany :>)))

+

1

Aha chodziło o Magnepany, teraz rozumiem. bo już byłem pewny ze to coś z rodzaju bajek o których napisał Lucasiq.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.